«Αν επέλεγα να παίξω σε μια ομάδα για πάντα, αυτή θα ήταν ο Παναθηναϊκός!»

«Αν επέλεγα να παίξω σε μια ομάδα για πάντα, αυτή θα ήταν ο Παναθηναϊκός!»

Ο Βόγιν Τσάτσιτς, μιλώντας σε αθλητική ιστοσελίδα, τόνισε αν επέλεγε να μείνει σε μία ομάδα για πάντα, αυτή θα ήταν ο Παναθηναϊκός.

Διαβάστε ένα απόσπασμα όσων δήλωσε στην ιστοσελίδα sdna.gr:

Πως σε υποδέχθηκαν οι νέοι συμπαίκτες σου και το τεχνικό τιμ στον Παναθηναϊκό;

«Όταν πήγα στην πρώτη προπόνηση, όπως γίνεται σε όλες τις ομάδες, με παρουσίασαν μπροστά σε όλους και μου είπαν τι απαιτήσεις έχουν από εμένα. Ήμουν τυχερός διότι τα περισσότερα από τα παιδιά τα ήξερα, κάποιον περισσότερο και κάποιον λιγότερο.Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι η περίοδος προσαρμογής ήταν πολύ μικρή».

Πάμε τώρα στην πρώτη μεγάλη νίκη στον πρώτο τελικό του League Cup. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 2-0. Πως γυρίσατε το παιχνίδι;

«Μετά το 2-0 όλοι πίστεψαν ότι μένει άλλο ένα σετ, στο οποίο θα μας διαλύσουν και θα πάρουν τη νίκη. Πιστεύω ότι και εμείς από κει και πέρα δώσαμε τα πάντα, διότι όταν το ματς πήγε στο 2-0 δεν είχαμε τίποτα να χάσουμε».

Πολλοί λένε ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν σας σέβονταν καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και ειδικά στον πρώτο τελικό του League Cup. Εσύ κατάλαβες κάτι τέτοιο;

«Η αλήθεια είναι ότι το έλεγαν όλοι αυτό, αλλά δεν κατάλαβα κάτι εγώ. Φυσικά πίστευαν ότι ήταν καλύτεροι. Μπορούσες να το καταλάβεις από τη γλώσσα του σώματος . Από την άλλη, αφού πήραμε την πρώτη νίκη επί του Ολυμπιακού, μπορούσες να δεις τόσο φόβο στα μάτια τους. Οι περισσότεροι από τους παίκτες μας παίρνουν ενέργεια και έχουν ένα κίνητρο παραπάνω όταν δεν τους σέβονται. Είμαστε τόσο πεισματάρηδες και αυτή είναι η δύναμη μας».

Στον δεύτερο τελικό του League Cup παρότι πήρατε προβάδισμα με 2-0, το ματς κρίθηκε στο χρυσό σετ. Τι ακριβώς συνέβη; Φοβήθηκες ότι θα χαθεί ο τίτλος;

«Μετά το 2-0 χαλαρώσαμε λίγο και αυτοί το εκμεταλλεύτηκαν πολύ γρήγορα. Είναι πολύ αγχωτικό να προσπαθείς τόσο πολύ και να μην πηγαίνει τίποτα καλά. Κοιμηθήκαμε για τρία σετ. Ακόμα και στο χρυσό σετ ξεκινήσαμε πολύ άσχημα. Δεν είχαμε καθόλου καλό ρυθμό. Δύο – τρεις καλοί πόντοι μας έβαλαν στο παιχνίδι. Μας έδωσαν ενέργεια και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη και το τρόπαιο».

Πέτυχες τους τελευταίους πόντους και ουσιαστικά έκρινες το παιχνίδι. Πως ένιωσες εκείνη τη στιγμή; Ήταν μια δικαίωση για σένα;

«Ήταν πραγματικά μοναδικό το συναίσθημα. Θα το θυμάμαι για το υπόλοιπο της ζωής μου. Έχω δει εκατομμύρια φορές αυτό το βίντεο. Πλέον ξέρω ανά δευτερόλεπτο τι έκανε ο καθένας (σ.σ. γέλια). Προσωπικά, με τα προβλήματα που είχα, ήταν μια δικαίωση . Επίσης ξέρω πόσο σημαντικός ήταν ο πόντος αυτός για τους ανθρώπους που είναι γύρω από την ομάδα και για τους φιλάθλους. Μετά το σκηνικό ήταν απίθανο και από την χαρά μου άρχισα να κλαίω σαν μωρό. Πανηγυρίζαμε όλοι μαζί στο κέντρο του γηπέδου και ήταν εκπληκτικό».

Μετά από λίγο ήρθε ο κορωνοϊός. Πόσο δύσκολη ήταν αυτή η περίοδος;

«Όταν ξεκίνησε όλο αυτό με τον κορωνοϊό τα πράγματα ήταν λίγο περίεργα. Ήμασταν κλεισμένοι όλη μέρα στο σπίτι, δεν μπορούσαμε να πάμε για προπόνηση και βγαίναμε έξω μόνο για ψώνια. Ήμουν τυχερός που η γυναίκα μου ήταν μαζί, οπότε ο χρόνος πέρναγε πιο γρήγορα. Βέβαια μπορώ να πω ότι ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που είχα την ευκαιρία να κάνω τόσα πράγματα, που δεν είχαν την ευκαιρία να κάνω παλιότερα. Όπως το ότι έπαιζα Playstation, στο οποίο έγινα pro στην καραντίνα . (σ.σ. γέλια)».

Ένα μήνα πριν κατακτήσει το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός έγραψες στο Instagram: “Έρχομαι για να πάρουμε άλλο ένα”. Πως ήσουν τόσο σίγουρος; Είχες δει κάτι στην ομάδα;

«Δεν θα έκανα αυτό το ποστάρισμα, αν δεν το πίστευα πάρα πολύ. Ακόμα και χωρίς τον Σάσα. Ήξερα ότι ήμασταν ικανοί να το κάνουμε. Το μόνο που με προβλημάτιζε ήταν το σε τι σημείο θα ήμασταν από πλευράς φυσικής κατάστασης. Όταν ήρθα είδα όλα τα παιδιά σε τρομερή φόρμα. Ήξερα ότι θα είμαστε οκ».

Πως ήταν σειρά με τον ΠΑΟΚ; Φοβήθηκες έστω και για μία στιγμή ότι θα αποκλειστεί ο Παναθηναϊκός;

«Όχι πιστεύω ότι δεν υπήρχε ούτε ένας παίκτης που πίστευε ότι θα αποκλειστούμε από τα ημιτελικά. Γνωρίζαμε ποια ήταν τα λάθη μας, γνωρίζαμε γιατί χάσαμε το πρώτο ματς και γνωρίζαμε το τι πρέπει να κάνουμε για να τους κερδίσουμε δύο φορές. Και όπως είδες ήταν εύκολο. Αλήθεια πιστεύω ότι η ήττα μας ξύπνησε και μας έκανε να συγκεντρωθούμε στο στόχο μας, που δεν ήταν άλλος από το τρόπαιο».

Στους τελικούς οι νίκες κόντρα στον Ολυμπιακό ήρθαν σχετικά εύκολα. Γιατί συνέβη αυτό; Έπαιξε κάποιο ρόλο η ψυχολογία;

«Όπως είπα και πριν μπορούσες να δεις τον τρόμο στα μάτια τους. Ακόμα και στο δεύτερο ματς αφότου κέρδισαν το δεύτερο σετ, δεν πίστευαν ότι δεν μπορούσαν να μας κερδίσουν. Επίσης μπορούσε να καταλάβει κάποιος ότι σωματικά δεν ήταν έτοιμοι. Έτσι πήραν ένα σετ με τρελή ενέργεια, φωνάζοντας, παλεύοντας πάνω από το φιλέ, αλλά στα υπόλοιπα ήμασταν κυρίαρχοι εμείς. Κάναμε το παιχνίδι μας και όπως μας είχε πει και ο προπονητής πριν από τον αγώνα: «Δεν θα κάνουμε τίποτα παραπάνω από το παιχνίδι μας».

Μετά το τέλος του δεύτερου τελικού πήγατε στη Λεωφόρο. Πανηγυρίσατε μαζί με τον κόσμο. Έχεις ζήσει ξανά κάτι τέτοιο;

«Δεν έχω ζήσει κάτι αντίστοιχο ποτέ ξανά στη ζωή μου. Πραγματικά ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που έγινε. Εγώ πήγα με τον Άξελ, με το αμάξι του, αλλά δεν ήξερα ότι θα έχει τόσο κόσμο μέσα. Αυτό που είδα εκεί ήταν απίστευτο! Δεν πανηγύρισα τόσο πολύ με τους φιλάθλους της ομάδας, γιατί κατέγραφα με το κινητό μου την ατμόσφαιρα και μπορώ να σου πω ότι αυτά τα βίντεο είναι ότι πιο σημαντικό έχω στο κινητό μου».

Πάμε τώρα στην υπόθεση της ανανέωσης σου. Θα ήθελα αρχικά να μας περιγράψει το στόρι. Ποιος ήταν ο λόγος που έμεινες; Γιατί δεν μπήκες στη διαδικασία να διαπραγματευτείς με καμία άλλη ομάδα παρότι είχες προτάσεις; Τι έχεις βρει στον Παναθηναϊκό, που δεν έχεις βρει σε άλλο σύλλογο;

«Από την πρώτη ημέρα ήξερα την κατάσταση που επικρατεί στον σύλλογο και είπα στον κόουτς ότι θέλω να μείνω αρκεί να βρούμε μια λύση. Η λύση θα ήταν κάπου στη μέση. Οπότε όλες αυτές τις ημέρες εξετάσαμε τις τελευταίες λεπτομέρειες, ώστε να είναι χαρούμενες και οι δύο πλευρές. Όλη αυτή την περίοδο απέρριψα πολύ καλές προτάσεις από την Τουρκία και από την Μέση Ανατολή. Ήθελα να μείνω από την αρχή και ήταν δεδομένη η απόφαση μου αυτή. Πρέπει να πω ότι η ομάδα με βοήθησε πολύ, καθώς μου είπαν ότι με θέλουν και πως θα ψάξουν να βρουν λύση για να με κρατήσουν. Από τη στιγμή που μου είπαν όλα αυτά είχα χαλαρώσει και μπορούσα να απορρίψω τις προτάσεις που ερχόντουσαν. Έμεινα εδώ γιατί νιώθω οικεία. Νιώθω ότι είμαι μέλος μιας οικογένειας, που πάνω από όλα με σέβεται. Αυτό είναι κάτι που δεν έχω συναντήσει σε καμία ομάδα. Αυτή η ενέργεια και αυτή η αγάπη για την ομάδα που δεν μπορείς να περιγράψεις με λέξεις».

Έγραψες πριν από λίγες μέρες στο Instagram ότι: «Όταν θα μπεις στην οικογένεια του Παναθηναϊκού, θα πρέπει να μείνεις για πάντα». Θα ήθελες να μείνεις στον Παναθηναϊκό για πάντα;

«Πολλοί φίλοι μου στέλνουν μηνύματα για αυτή την ατάκα. Πολλοί! Προσπαθώ να απαντώ σε όλους αλλά μερικές φορές είναι αδύνατο, επειδή είναι πολλά τα μηνύματα. Αν υπάρχει μία ομάδα στην οποία βλέπω τον εαυτό μου για χρόνια, αυτή είναι σίγουρα ο Παναθηναϊκός. Αν υπάρχει μία πόλη που θέλω να αποκαλώ σπίτι μαζί με την κοπέλα μου, εκτός Μαυροβουνίου, τότε αυτή είναι σίγουρα η Αθήνα».

Ποια είναι η γνώμη σου για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο;

«Συνάντησα τον κύριο Γιαννακόπουλο για πρώτη φορά λίγο πριν τον τελικό του Λιγκ Καπ. Είχα ακούσει πολλές τρελές ιστορίες για εκείνον. Θα του είμαι πάντα ευγνώμων επειδή άναψε το πράσινο φως για την μεταγραφή, ενώ δεν ήμουν στα καλύτερά μου. Μόνο και μόνο από αυτό έχει κερδίσει τον απέραντο σεβασμό μου. Θα μου άρεσε πολύ να μείνει μαζί μας, όχι για τα λεφτά ή για κάτι τέτοιο, αλλά για το πάθος του. Αν επέστρεφε, αυτή θα ήταν ακόμα μία ώθηση για την τρομερή μας ομάδα!»

«Γι΄ αυτό έχει τον αμέριστο σεβασμό μου ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος – Ήθελα από την αρχή να μείνω στον Παναθηναϊκό»

Έχω παρατηρήσει στο Instagram ότι έλεγες κάτι με τον Σωτήρη Πανταλέων για κάτι… πίτσες και για κάποιους που πληρώνουν. Τι ακριβώς είναι αυτό;

«Κάθε απόγευμα στην αρχή της προπόνησης είχαμε ένα παιχνίδι για να ζεσταθούμε. Το ονομάζουμε bageroni – machetada ή τένις και έχουμε δύο ομάδες. Οι χαμένοι (Άξελ, Πέλε, Λούκας και οι υπόλοιποι) πληρώνουν και δίνουν χρήματα για να παραγγείλουμε πίτσες μετά την προπόνηση. Ας πούμε ότι από την μέρα που ήρθα, πλήρωσα μόνο δύο φορές! Είναι λογικό να πούμε ότι κάποιοι έχασαν πολλά χρήματα» (σ.σ. γέλια)

«Αν υπάρχει μία ομάδα στην οποία βλέπω τον εαυτό μου για χρόνια, αυτή είναι σίγουρα ο Παναθηναϊκός»

Τέλος θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο της ομάδας;

«Θέλω απλά να τους πω να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που έκαναν μέχρι τώρα. Η αγάπη τους σημαίνει πολλά για την ομάδα και την μας την μεταδίδουν. Συνεχίστε να υποστηρίζετε την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Σας ευχαριστούμε».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News