Η άμυνα από γρανίτη και η πληθώρα επιλογών του Στράμα...

Ο Σάμπα σε πράσινα... κλικ!

Μόνο τυχαίο δεν ήταν το γεγονός ότι οι δύο από τις τρεις τελευταίες προσθήκες (Σαμπά-Κουλιμπαλί) αφορούσαν στην ενίσχυση της άμυνας της ομάδας.

Μία γραμμή που παρουσιάζεται ενισχυμένη τη φετινή σεζόν, προφανώς εξαιτίας στρατηγικής απόφασης του Αντρέα Στραματσόνι που επιθυμούσε εξ αρχής τη μέγιστη δυνατή πληρότητα και όσο το δυνατόν περισσότερες προσωπικότητες στα μετόπισθεν, καθώς ειδικά για την Ευρώπη έχει αποφασίσει να αγωνίζεται με τρεις στόπερ.

[ads2]

Στο κέντρο της άμυνας ο Παναθηναϊκός διαθέτει πλέον 5+2 παίκτες, τους Μολέδο, Σαμπά, Ιβανόφ, Τελάντερ, Ευαγγέλου, συν τους «πασπαρτού» Κουτρουμπή και Ρέις.

Ποσοτική πληρότητα δηλαδή (τρεις νέες προσθήκες οι Σαμπά, Ιβανόφ, Ρέις), κάλυψη για παν ενδεχόμενο (και δη για το γνωστό πρόβλημα στο πέλμα που ταλαιπωρεί τον Τελάντερ), αλλά και ποιοτική αναβάθμιση, μιας και πέραν της ηγετικής παρουσίας του Μολέδο, ο Σαμπά (κυρίως) αλλά και ο Ιβανόφ έχουν αρκετά παράσημα στο πέτο στη διάρκεια της καριέρας τους.

Στα δύο άκρα της άμυνας, η απόκτηση του Χουλτ για το αριστερό άκρο και η πιο πρόσφατη μεταγραφή του Κουλιμπαλί για δεξιά (αλλά και αριστερά), συν φυσικά την παρουσία του Μέστο, δημιουργεί μία τριάδα ιδιαίτερα αξιόλογη, ενώ από «πίσω» υπάρχουν ακόμα ο Ρέις, ο Χουχούμης και ο Μαρινάκης. Σε ρόλο αριστερού φουλ μπακ, όταν ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται με τρεις στο κέντρο της άμυνας, υπάρχει επίσης και ο Γουακάσο που είχε αντεπεξέλθει περιφημα άλλωστε (και) σε αυτόν τον ρόλο στο εκτός έδρας ματς με την ΑΪΚ.

Στη θέση του τερματοφύλακα, ο Λουκ Στιλ μοιάζει να παίζει χωρίς αντίπαλο και λογίζεται ξεκάθαρα ως βασικός «κίπερ», με τον γερόλυκο Στέφανο Κοτσόλη και τους νεαρούς Ο. Βλαχοδήμο και Ξενόπουλο να τον ακολουθούν.

Μία έξτρα (ανταγωνιστική) προσθήκη κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού θα ήταν το ιδανικό σενάριο αλλά το μπάτζετ δεν είναι απεριόριστο και προφανώς υπήρχαν άλλες προτεραιότητες.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News