Αλβέρτης και Τσαρτσαρής αποθεώνουν Παπαγιάννη

Αλβέρτης και Τσαρτσαρής αποθεώνουν Παπαγιάννη

Το άλμα του Παπαγιάννη στο ΝΒΑ συνιστά τιμή για τον Παναθηναϊκό, όπως δήλωσαν στον ΣΠΟΡ FM 94,6 από τη γιορτή των ακαδημιών του συλλόγου οι Φραγκίσκος Αλβέρτης και Κώστας Τσαρτσαρής.

Οι ακαδημίες του Παναθηναϊκού έκαναν τη γιορτή τους στο τέλος μιας πετυχημένης σεζόν. Δύο θρύλοι της ομάδας, που πλέον έχουν ενεργό ρόλο στην εξέλιξη των νέων παιδιών που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο μπάσκετ, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και ο Κώστας Τσαρτσαρής, μίλησαν στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

[ads2]

Ο διευθυντής των ακαδημιών και ο εκ των προπονητών των τμημάτων υποδομής αναφέρθηκαν στη δουλειά που γίνεται στο σύλλογο, αλλά και στην επιλογή του Γιώργου Παπαγιάννη στο ντραφτ.

Αναλυτικά, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης μίλησε για:

-τη σεζόν για τις ακαδημίες του συλλόγου: «Ήταν μια πετυχημένη πρώτη χρονιά των ακαδημιών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Σήμερα κάνουμε τη γιορτή μας, τα παιδιά θα πάρουν τα κύπελλα και τα διπλώματά τους και θα φύγουν για τις διακοπές. Οι στόχοι μας επετεύχθησαν και με το παραπάνω. Θα διπλασιαστούμε για την επόμενη σεζόν και αισιοδοξούμε για το μέλλον».

-το άλμα του Παπαγιάννη για το ΝΒΑ: «Είναι μεγάλη τιμή για την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Του εύχομαι τα καλύτερα».

-το αν είναι εφικτό να υπάρξει άμεσα κάποιος παίκτης που θα φύγει για το ΝΒΑ: «Άμεσα δεν ξέρω, αλλά όλη η διαδικασία από μικρή ηλικία μέχρι το εφηβικό έχει στόχο να παρέχουμε στα παιδιά όλες τις συνθήκες για να εξελίξουν το ταλέντο τους».

Αναλυτικά, ο Κώστας Τσαρτσαρής μίλησε για:

-τις εντυπώσεις από την πρώτη σεζόν των ακαδημιών: «Είναι μια απόλυτα πετυχημένη χρονιά. Σαν πιλοτική σεζόν υπήρχαν κάποια προβλήματα, αλλά οι ιθύνοντες έκαναν το καλύτερο δυνατό και με χαρά βλέπουμε πως όλοι στην ομάδα. Έχουμε υψηλότερες προσδοκίες, γιατί θέλουμε να κάνουμε κάτι πρωτοποριακό, όχι μόνο για τον ελληνικό χώρο. Όλα αυτά κρύβουν πολλές παγίδες και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε».

-την επιλογή του Παπαγιάννη στο ντραφτ: «Ο Γιώργος έκανε κάτι τεράστιο και είναι διαφήμιση για την ομάδα μας. Τα προσόντα του δεν τα βρίσκεις παγκοσμίως, του ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας ολόψυχα καλή επιτυχία».

-την ανανέωση στην Εθνική: «Υπάρχει μια αλλαγή σκυτάλης στην Εθνική, μια ανανέωση, αλλά πιστεύω πως το μέλλον θα είναι λαμπρό. Θα αλλάξει λίγο η φιλοσοφία της ομάδας, γιατί πλέον θα στηριχτεί περισσότερο στην ομαδικότητα και την αθλητικότητα των παικτών. Είμαστε αισιόδοξοι για το Προολυμπιακό, αλλά ας κρατήσουμε μικρό καλάθι γιατί τα τελευταία χρόνια δεν καταφέραμε να κάνουμε αυτά που θέλαμε. Το σημαντικό είναι να βρεθούμε στο Ρίο».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News