Αλβέρτης-Διαμαντίδης για όλα: Λάθη, Πρίφτης, μεταγραφή γκαρντ, νέο ΟΑΚΑ

Πλάνα από το φιλικό Παναθηναϊκός - Ζενίτ (vid)

Φραγκίσκος Αλβέρτης και Δημήτρης Διαμαντίδης, έκαναν έναν μίνι απολογισμό και αναφέρθηκαν στη νέα σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις στην ιστοσελίδα gazzetta.gr:

-Κάνοντας τον απολογισμό της περασμένης σεζόν και έχοντας την εμπειρία ενός χρόνου, τι είναι αυτό που μάθατε από τη θέση στην οποία βρίσκεστε;

«Σε μια πρωτόγνωρη συνθήκη όπως ήταν η περσινή σεζόν καταφέραμε σαν ομάδα και κρατηθήκαμε σε ένα επίπεδο. Ίσως η χρονιά στην Euroleague να μην ήταν αυτή που θα θέλαμε, όμως τελειώσαμε το ελληνικό πρωτάθλημα και κύπελλο με επιτυχία. Μάθαμε καινούργια πράγματα από μια καινούργια θέση και ελπίζω ότι φέτος θα μπορέσουμε να τα εφαρμόσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα».

-Κάνατε λάθη πέρυσι; Και αν ναι ποια ήταν αυτά τα οποία δεν θέλετε να επαναλάβατε; Του τύπου «πάθαμε και πλέον μάθαμε».

«Σίγουρα κάνεις λάθη, ειδικά όταν αναλαμβάνεις μια θέση στην οποία δεν έχει βρεθεί στο παρελθόν. Όμως από εκεί και πέρα ότι λάθος έγινε, δεν έγινε με δόλο αλλά από αγάπη για την ομάδα. Λάθη μεγάλα δεν μπορώ να αναφέρω, αλλά πρόκειται για πράγματα της καθημερινότητας τα οποία θα θέλαμε να κάνουμε διαφορετικά αλλά για κάποιους λόγους δεν τα καταφέραμε. Φέτος ελπίζω να τα κάνουμε καλύτερα».

-Στο ματς με την Αρμάνι στο ΟΑΚΑ, να έχετε σηκωθεί και οι δύο και να φωνάζετε στην τελευταία φάση «φάουλ φάουλ». Κάτι που δεν έγινε αλλά ο Ντατόμε αστόχησε στο τρίποντο και ο Παναθηναϊκός νίκησε. Ήταν από τις στιγμές που ίσχυε το «αχ και να έπαιζα εγώ» και πόσες φορές το αισθανθήκατε μέσα στη σεζόν;

«Όχι το να ‘έπαιζα και εγώ’ δεν το λέμε σε καμία περίπτωση. Αυτά που ακούγαμε όταν ήμασταν νέοι δεν θέλουμε να τα κάνουμε. Εμείς είχαμε τον χρόνο μας, αυτά που ήταν να κάνουμε, τα κάναμε και από εκεί και πέρα συνεχίζουμε από ένα άλλο πόστο, αλλά δυστυχώς η αγάπη και το ‘χούι’ για το μπάσκετ είναι τέτοιο που αναγκαστικά σου βγαίνει ο αυτοματισμός όλων όσων έκανες τόσα και τόσα χρόνια. Οπότε ίσως να το ζούμε λίγο παραπάνω από το φυσιολογικό».

-Ο κόσμος σας θυμάται σε μεγάλες στιγμές μέσα στο γήπεδο, έχοντας παίξει μπάσκετ στο υψηλότερο επίπεδο. Έχοντας κάνει έναν απολογισμό της συγκεκριμένης θέσης που βρίσκεστε τώρα με την οποία εχετε την συνολική ευθύνη της ομάδας, είναι πιο δύσκολο από το να είσαι απλά παίκτης;

«Σίγουρα σαν θέση και ειδικά για πρώτη φορά, είναι κάτι το πολύ δύσκολο. Δεν το είχαμε ξανακάνει στο παρελθόν και μπορείς να φτάσεις μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο. Δεν είναι η μπάλα στα χέρια σου όπως όταν είσαι παίκτης. Το δεδομένο είναι ότι πασχίζουμε για το καλύτερο δυνατό. Με τα δεδομένα που έχουμε, με τις γνώσεις που φαντάζομαι ότι κάτι έχουμε αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια και με τον Παναθηναϊκό να προσπαθούμε να τον κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερο μέρα με τη μέρα».

-Φέτος δώσατε τα κλειδιά στον Δημήτρη Πρίφτη, πώς φτάσατε να καταλήξετε στην επιλογή του πρώην τεχνικού της Ούνικς;

«Είναι ένα άτομο του οποίου γνωρίζουμε τον τρόπο σκέψης και δουλειάς του. Έχει την εμπιστοσύνη μας και πιστεύουμε ότι μπορεί να κάνει αυτό που θέλουμε και έχουμε ονειρευτεί.»

-Αν σας ρωτούσαν για τους στόχους του Παναθηναϊκού τη νέα σεζόν στην EuroLeague, τι θα λέγατε; Στην Ελλάδα θεωρείται δεδομένο ότι είναι το νταμπλ πολλώ δε μάλλον φέτος που θα υπάρχει και ο αιωνιος αντίπαλος δίνοντας επιπλέον κίνητρο.

«Σίγουρα θέλουμε μια καλύτερη παρουσία στην Euroleague από πέρυσι. Δεν θα μιλήσω για θέσεις αλλά θέλουμε να κάνουμε ένα μικρό βηματάκι από ότι κάναμε πέρυσι. Και όσον αφορά την Ελλάδα σαφώς οι δύο στόχοι είναι η κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος και του κυπέλλου.»

-Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το τέλος της σεζόν, ο Φράγκι είπε «να μην μιζεριάζουμε και το μπασκετάκι…» Αφενός πόσο εφικτό είναι αυτό για να συμβεί, δηλαδή να σταματήσει αυτή η μιζέρια που ανέφερες και αφετέρου αν έχετε λάβει μέχρι τώρα τέτοια δείγματα.

«Ξεκινάει μια νέα σεζόν με καινούργια όνειρα, στόχους και ελπίδες. Όπως και κάθε χρονιά άλλωστε. Οφείλουμε να το απολαμβάνουμε και να το δείχνουμε. Να παλεύουμε, να δουλεύουμε καθημερινά και κάθε αγωνιστική που έρχεται να τα δίνουμε όλα. Το θέμα της μιζέριας ήταν γενικότερο, όχι συγκεκριμένο. Όλα όσα έχουμε περάσει ως κοινωνία, όχι μόνο εμείς αλλά και παγκοσμίως, μας έχει κάνει να βλέπουμε τα πράγματα λίγο μαύρα. Να βγάλουμε μια αντίδραση προς το καλύτερο. Αυτή ήταν η έννοια, όχι συγκεκριμένη».

-Είστε ικανοποιημένοι από τις κινήσεις που έχουν γίνει έως τώρα στην ομάδα; Υπάρχουν άλλες εκκρεμότητες για το ρόστερ; Γιατί γίνεται λόγος για τον point guard…

«Βάσει των όσων είχαμε στα χέρια μας, προσπαθήσαμε να κάνουμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές και είμαστε ευχαριστημένοι. Για το θέμα της εκκρεμότητας αφορά μόνο το τεχνικό κομμάτι, δεν είμαστε εμείς αρμόδιοι να απαντήσουμε».

-Μιλώντας για τον κόσμο, το ΟΑΚΑ των 18.000 θέσεων θα έχει φέτος μάξιμουμ χωρητικότητα 8.000 φιλάθλων. Και αυτό τη στιγμή που άλλα γήπεδα θα έχουμε μεγαλύτερο ποσοστό. Πώς κρίνετε αυτήν την απόφαση και αν θεωρείτε ότι πρέπει να αλλάξει ώστε να υπάρχουν ίσα μέτρα και ίσα σταθμά.

«Ναι αυτό είναι λίγο περίεργο. Πιστεύω ότι η λογική θα έλεγε ότι με βάση το ποσοστό, ο κόσμος να ήταν περισσότερος. Όμως από τον κόσμο περιμένουμε να είναι ο κόσμος του Παναθηναϊκού, να βοηθάει και να εμψυχώνει την ομάδα που θέλει να κάνει το καλύτερο δυνατό σε κάθε παιχνίδι. Να είμαστε ‘ένα’ για μια ακόμη φορά».

-Είστε ικανοποιημένοι από την κίνηση των διαρκείας; Περιμένατε λιγότερα; Περισσότερα;

«Αν δεν κάνω λάθος είναι κοντά στις 3.000 και όταν αρχίσει η χρονιά θα είμαστε ακόμα καλύτερα».

-ΟΑΚΑ. Σε τι στάδιο βρισκόμαστε όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για την ολοκληρωτική παραχώρηση του γηπέδου και πότε υπολογίζετε να υπάρχει τελικό αποτέλεσμα;

«Δεν είμαστε οι καθ’ ύλην αρμόδιοι για να το απαντήσουμε. Πιστεύω όμως ότι όλα θα πάνε καλά και ο Παναθηναϊκός θα έχει το δικό του γήπεδο».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News