Αλμπέρτο Μπρινιόλι: Ο φύλακας άγγελος του Παναθηναϊκού!

Αλμπέρτο Μπρινιόλι: Ο φύλακας άγγελος του Παναθηναϊκού!

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι διανύει τη δεύτερη χρονιά του στον Παναθηναϊκό κι αυτή τη στιγμή δείχνει πως είναι ο κορυφαίος τερματοφύλακας του ελληνικού πρωταθλήματος.

Στις 31 Αυγούστου 2021 ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς απέκτησε τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι από την Εμπόλι. Στόχος του Σέρβου προπονητή ήταν να ενισχύσει τη θέση, φέρνοντας έναν τερματοφύλακα με παραστάσεις, ο οποίος θα ανέβαζε δεδομένα το επίπεδο της ομάδας.

Θυμίζουμε πως έως εκείνη την εποχή ο Παναθηναϊκός έπαιζε με βασικό πορτιέρε τον Σωκράτη Διούδη, ο οποίος ήταν κι αρχηγός της ομάδας. Έπειτα οι λύσεις στη συγκεκριμένη θέση ήταν φτωχές και σε κάθε περίπτωση η ενίσχυση ήταν αναγκαία.

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι όπως είναι φυσικό δεν έκανε ντεμπούτο με το… καλημέρα στο σύλλογο αλλά στα πρώτα παιχνίδια αγωνιζόταν ο Διούδης. Ωστόσο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον έριξε μέσα στα βαθιά κι εκείνος απέδειξε από την πρώτη στιγμή την ποιότητά του.

Στις 3 Οκτωβρίου του 2021 ο Μπρινιόλι έπαιξε βασικός στο 0-0 με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κι από τότε κέρδισε τη θέση βασικού. Μπορεί να είχε κάνει ορισμένα λάθη στη διάρκεια της περσινής χρονιάς, όμως η συνολική του παρουσία ήταν εξαιρετική και σε κάθε περίπτωση ο Παναθηναϊκός είχε αναβαθμίσει τη θέση.

Αλμπέρτο Μπρινιόλι: Ο φύλακας άγγελος του Παναθηναϊκού!

Οι κυπελλούχοι Ελλάδος έχουν δέσει στη Λεωφόρο τον Ιταλό τερματοφύλακα, καθώς το συμβόλαιό του εκπνέει στις 30 Ιουνίου 2024. Έως τότε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα έχει το κεφάλι του ήσυχο σε μια τόσο σημαντική και νευραλγική θέση όπως είναι ο «άσσος». Παράλληλα με την απόκτηση του Γιούρι Λοντίγκιν ο σύλλογος έχει δύο εξαιρετικές επιλογές κι ουσιαστικά έως το 2024 αυτή η θέση δε θα τον απασχολήσει ξανά.

Ο Μπρινιόλι συγκριτικά με την περσινή σεζόν είναι καλύτερος φέτος. Δείχνει να έχει προσαρμοστεί πλήρως στα δεδομένα της ομάδας και του πρωταθλήματος, ενώ παράλληλα και η βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας του Παναθηναϊκού τον βοηθάει στο να ξεδιπλώσει περισσότερο απ’ ότι πέρυσι της αρετές του. Αυτή τη στιγμή πάντως είναι με διαφορά ο καλύτερος τερματοφύλακας του πρωταθλήματος.

Κάνοντας μια… εισβολή στους αριθμούς θα διαπιστώσουμε πως όντως ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι είναι καλύτερος τη φετινή σεζόν. Πηγαίνοντας καθάρα με τα στατιστικά του πρώτου γύρου θα δούμε ότι την αγωνιστική περίοδο 2021-22, ο Ιταλός αγωνίστηκε σε 9 ματς, έχοντας κρατήσει 5 φορές απαραβίαστη την εστία του κι έχοντας δεχθεί ο ίδιος 8 γκολ. Συνολικά οι πράσινοι είχαν δεχθεί 11.

Φέτος τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Ο Μπρινιόλι έχει παίξει και στα 13 ματς του πρώτου γύρου, μετρώντας 9 απαραβίαστες εστίες, 1 ασίστ και τέλος το παθητικό της ομάδας του είναι 4 γκολ. Αυτό σημαίνει πως ο Ιταλός φιγουράρει στην πρώτη θέση της λίστας με τα περισσότερα clean sheets στο πρωτάθλημα και δεύτερον ο Παναθηναϊκός διαθέτει και την καλύτερη άμυνα στη διοργάνωση.

Είναι δεδομένο πως για να χτυπήσει μια ομάδα πρωτάθλημα θα πρέπει να έχει εξαιρετική αμυντική λειτουργία αλλά και πολύ καλό τερματοφύλακα. Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός διαθέτει απ’ όλα και γι’ αυτό βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 37 από τους συνολικά 39 βαθμούς.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News