Άλμα... οκτάδας ο «Εξάστερος» - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 87-63: Highlights - Video

Ζαλγκίρις – Παναθηναϊκός στο Κάουνας για την 11η αγωνιστική της Euroleague

O Παναθηναϊκός έκλεισε την 2η φετινή «διαβολοβδομάδα» στην Euroleague με το 2/2 και μπορεί να ονειρεύεται ξανά κάτι καλύτερο! Ο «εξάστερος» μετά τη νίκη την Τετάρτη απέναντι στην Βίρτους Μπολόνια στην παράταση με 88-85, διέλυσε την Βιλερμπάν και αναρριχήθηκε στην βαθμολογία. Παράλληλα, επέστρεψε η αισιοδοξία στο στρατόπεδο της ομάδας, ωστόσο με το πρόγραμμα αρκετά ζορισμένο, δεν επιτρέπεται εφησυχασμός.

Αυτή την εβδομάδα πρώτος σταθμός το Κάουνας και η μάχη με την Ζαλγκίρις (20:00), για την 11η στροφή της Euroleague. Οι «πράσινοι» το Σαββατοκύριακο διέλυσαν και τον ΠΑΟΚ για το εγχώριο πρωτάθλημα (87-63), φτάνοντας τις τέσσερις διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Με αυτό τον τρόπο πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία σε ένα ζόρικο τετραήμερο, διότι μετά τους Λιθουανούς έρχεται Ολυμπιακός!

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 20.00 και θα μεταδοθεί από το Novasports Prime HD.

Μπέικον: «Να γίνω το κομμάτι που έλειπε»

Για τα θετικά αποτελέσματα στα τελευταία τέσσερα ματς του Παναθηναϊκού αλλά και την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται μίλησε ο Αμερικανός φόργουοντ του «τριφυλλιού» Ντουέιτ Μπέικον. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε.

«Κερδίσαμε ένα ματς που έπρεπε να κερδίσουμε. Παίξαμε σκληρά και πρέπει να συνεχίσουμε. Νιώθουμε καλά, παίζουμε καλά στην άμυνα, ο Πάρις παίζει σε πολύ υψηλό επίπεδο όπως και ο Ουίλιαμς και ο Παπαγιάννης. Και όλα τα παιδιά είναι σημαντικά.Πρέπει να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Θέλω να κάνω τη διαφορά. Στην Ευρωλίγκα ήταν λίγο χαμηλά ο Παναθηναϊκός όταν ήρθα.

Θέλω να γίνω το κομμάτι που έλειπε από την ομάδα και μου αρέσει ο ρόλος μου. Κάθε μέρα είναι κίνητρο για μένα. Η οικογένειά μου είναι το κίνητρό μου, με υποστηρίζουν, κάθε μέρα θέλω να παίζω μπάσκετ και οι προπονητές μου προσπαθούν να με ηρεμήσουν. Η δουλειά μιλάει από μόνη της. Έχουμε όλα τα κομμάτια που χρειαζόμαστε. Νιώθω άνετα και θέλω να συνεχίσουμε να κερδίζουμε».

Στο πλευρό των Special Olympics η ΚΑΕ

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έδειξε για άλλη μια χρονιά τη στήριξή της στα άτομα με νοητική αναπηρία, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα “One Team” της Euroleague. Διαβάστε αναλυτικά η ενημέρωση του «τριφυλλιού»:

«Τη διαχρονική της υποστήριξη στα άτομα με νοητική αναπηρία επιβεβαιώνει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με τη συνέχιση της συνεργασίας της με την ομάδα των Special Olympics Hellas στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «One Team» της Euroleague, στο οποίο συμμετέχει για 9η συνεχόμενη χρονιά.

Οι One Team Ambassadors του Παναθηναϊκού, Ντέρικ Γουίλιαμς και Πάρις Λι με την ενεργό συμμετοχή όλων των αθλητών των πράσινων, έχουν αναλάβει να μεταλαμπαδεύσουν τα μυστικά του μπάσκετ και τις αξίες του αθλητισμού στην ομάδα των Special Olympics Hellas.

Στην δεύτερη από τις προπονήσεις που διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ κάθε εβδομάδα συμμετείχαν οι Ντέρικ Γουίλιαμς και Πάρις Λι, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παίξουν με τους αθλητές της ομάδας Καλαθοσφαίρισης των Special Olympics Hellas, να συνομιλήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί τους.

Οι νεαροί αθλητές χάρηκαν ιδιαίτερα βλέποντας τα ινδάλματά τους να συμμετέχουν στην προπόνησή τους και απόλαυσαν την κάθε στιγμή. Οι πράσινοι καλαθοσφαιριστές τους μίλησαν για τη σημασία του αθλητισμού και της ομαδικότητας καθώς και για τους προσωπικούς και επαγγελματικούς τους στόχους.»

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News