Άλλο Εσιέν, άλλο Λεντέσμα...

Άλλο Εσιέν, άλλο Λεντέσμα...

Μετά το …πάθημα με την περίπτωση του Μάικλ Εσιέν και τη μηδενική προσφορά του – πανάκριβου- Γκανέζου στον Παναθηναϊκό, οι Πράσινοι φυσάνε και το …γιαούρτι.

Η πολιτική του Τριφυλλιού για την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο είναι συγκεκριμένη και ο στόχος ξεκάθαρος. Να περιοριστούν τα… ρίσκα στην απόκτηση ποδοσφαιριστών.

[ads2]

Κάθε “υποψήφιος” πέρασε από… κόσκινο και το ίδιο έγινε και με την περίπτωση του Κριστιάν Λεντέσμα. Ο Παναθηναϊκός έκανε μια μίνι-υπέρβαση με την απόκτηση του Αργεντινού χαφ και ανέβηκε αρκετά πάνω από το προγραμματισμένο του μπάτζετ για να τον αποκτήσει. Όμως οι Πράσινοι πρώτα «ψάχτηκαν» και διαμόρφωσαν πλήρη εικόνα για την αγωνιστική ετοιμότητα του πρώην αρχηγού της Λάτσιο και μετά προχώρησαν στο deal.

Παράλληλα, σημαντικό ρόλο στην επίτευξη της συμφωνίας έπαιξε και η θέληση του 33χρονου μέσου να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό και να επιστρέψει στην Ευρώπη μετά την κακή παρένθεση της …βραζιλιάνικης περιπέτειας στη Σάντος.

Ο Λεντέσμα … «ψήθηκε» από τον Στραματσόνι, το Ζιλμπέρτο Σίλβα και τον καλό του φίλο, Ρομπέρτο Μούτσι για το αγωνιστικό πλάνο του Τριφυλλιού και το ρόλο που θα έχει στην ομάδα, έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος απ’ όσα είδε στο μικρό διάστημα που έκανε προπονήσεις με τους Πράσινους και έριξε αρκετά τις – αρχικά υψηλές- οικονομικές του απαιτήσεις.

Η παρουσία του Λεντέσμα μπορεί να αλλάξει επίπεδο τον Παναθηναϊκό – όπως φάνηκε και στο δυνατό φιλικό με τη Φενέρμπαχτσε- και οι άνθρωποι του Τριφυλλιού ελπίζουν πως η ομάδα θα «πάρει» από τον έμπειρο αμυντικό μέσο, όσα δεν έδωσε ο απογοητευτικός Εσιέν.

Ο Λεντέσμα μπορεί να γίνει ο ηγέτης που έψαχνε τόσο καιρό ο Παναθηναϊκός στη μεσαία του γραμμή. Έχει την ικανότητα για να «αναχαιτίσει» τις προσπάθειες των αντιπάλων, να καλύψει σωστά το χώρο και να οργανώσει παιχνίδι. Διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, καλές εκτελέσεις στις στημένες φάσεις, μπόλικη εμπειρία και αυτό το χάρισμα του «κάπταιν». Ασφαλώς και του λείπει η νεανική ενέργεια και ενδεχομένως τα τρεξίματα που είχε πριν από λίγα χρόνια, όμως μπορεί να «καλυφθεί» αυτό …κενό με την μεγάλη του πείρα.

Novasports.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News