Άλλη ομάδα με Βιγιαφάνιες και Μαουρίσιο

Άλλη ομάδα με Βιγιαφάνιες και Μαουρίσιο

Ο Λάζλο Μπόλονι μπήκε στο Κορωπί με φόρμα και γνώρισε τους ποδοσφαιριστές του.

Στοιχηματίζουμε ότι μετά από μερικές μέρες θα κάνει…αμάν να μπουν στην 11άδα Μαουρίτσιο, Βιγιαφάνιες που είναι οι ποιοτικότεροι κεντρικοί μέσοι που διαθέτει, όσο τουλάχιστον Αγιούμπ, Μπουζούκης, Κουρμπέλης κινούνται στα ρηχά.

Το ίδιο συμβαίνει και με τον Αϊτόρ με αποτέλεσμα η οργή του κόσμου να πέφτει σήμερα στον Χαζηγιοβάνη που μπορεί να έχει μειονεκτήματα μα αδιάφορο δεν τον λες σε καμία περίπτωση.

Ο Μυτιληνιός τα έδωσε όλα στο Ηράκλειο, ασχέτως ότι έκανε γκάφα στο πρώτο γκολ και έχασε δύο τετ-α-τετ.

Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος βλέποντας τις απουσίες που είχε ο ΟΦΗ ζήτησε συνεχές “τάισμα” του Τάσου για να συνδυάσει το τρέξιμο με την μπάλα στις πλευρές εκεί όπου αγωνίζονταν αδύναμοι μπακ αμυντικά. Ο υπηρεσιακός τεχνικός γνωρίζοντας τα προβλήματα της ομάδας του αυτή την εποχή (που εντοπίζονται στην κακή κατάσταση πολλών παικτών και την απουσία τρεξιμάτων) σχεδίασε μια τακτική χωρίς πολλές επιθετικές δυνατότητες.

Χρησιμοποίησε ενδεκάδα με Μπουζούκη εξτρέμ (…καληνύχτα δηλαδή) και στράικερ έναν ποδοσφαιριστή που δεν πιέζει και δεν συμμετέχει γενικώς στο παιχνίδι, περιμένοντας μπάλα για να εκτελέσει (Καρλίτος). Για να λειτουργήσει αποτελεσματικά ένας επιθετικός που παίζει την θέση όπως ο Ισπανός πρέπει να καταφέρεις να ανεβάσεις την αντίπαλη άμυνα ψηλά.

Πως θα γίνει αυτό; Όταν οι μπαλαδόροι κεντρικοί μέσοι μπορούν να συμμετέχουν στην ανάπτυξη παίρνοντας μαζί τους τα στόπερ, ακουμπώντας μπάλα πάνω τους βοηθούν τα εξτρέμ να πατάνε την αντίπαλη περιοχή και τον φορ να νιώσει πιο άνετα, ξέροντας ότι έχει μεγαλύτερη άνεση να βρει χώρους. Πέρα από την χρησιμότητά τους, όμως, οι δημιουργοί ψηλά πρέπει να απειλούν κι οι ίδιοι. Τέτοιος ποδοσφαιριστής είναι ο “Βίγια”, ενώ ο Μαουρίτσιο μπορεί να δώσει πολλά σαν “οκτάρι”.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News