Άλλη μπάλα με ΚΑΝΟΝΙΚΟ πασαδόρο!

Άλλη μπάλα με ΚΑΝΟΝΙΚΟ πασαδόρο!

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες ευκόλυνε τη ζωή του Παναθηναϊκού απέναντι στον Παναιτωλικό, έκανε όλη τη δουλειά στο κέντρο, τάισε… μέχρι και τα περιστέρια στο ΟΑΚΑ και «ζωντάνεψε» ακόμη και τους συμπαίκτες του. Γράφει ο Νότης Καμπέρης.

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες διευκόλυνε τη ζωή του Παναθηναϊκού απέναντι στον Παναιτωλικό, έκανε όλη τη δουλειά στο κέντρο, τάισε… μέχρι και τα περιστέρια στο ΟΑΚΑ και «ζωντάνεψε» ακόμη και τους συμπαίκτες του. Γράφει ο Νότης Καμπέρης.

Δεν ήθελε και μεγεθυντικό φακό, για να καταλάβει κανείς τι έκανε τη διαφορά στον αποψινό Παναθηναϊκό. Αφενός, η βελτίωση της φυσικής κατάστασης, το βασικό, αφετέρου, η παρουσία ενός κανονικού πασαδόρου στην ενδεκάδα.

Τι χρειαζόταν το Τριφύλλι; Δύο ποιοτικά πόδια μεταξύ κέντρου και επίθεσης, να κουβαλήσουν την μπάλα και να τη στείλουν με αξιώσεις στα πλάγια, ή να διασπάσουν την αντίπαλη (κλειστή) άμυνα με κάποια κάθετη μεταβίβαση. Ο Βιγιαφάνιες έκανε τα… δύσκολα, να φαίνονται εύκολα απέναντι στην πρώην ομάδα του, κουκουλώνοντας αποτελεσματικά το χάσμα που προϋπήρχε μεταξύ της αμυντικής και μεσαίας γραμμής με εκείνη της επίθεσης.

Ο Αργεντινός, από σήμερα, ξεκίνησε επί της ουσίας, να δικαιολογεί τα χρήματά του και ο Παναθηναϊκός να κάνει… απόσβεση. Και, ακόμη, χρειάζεται να δουλέψει στο Κορωπί, για να βγάλει και ολόκληρο το 90λεπτο.

Συνολικά, οι πράσινοι παρουσιάστηκαν, όπως έπρεπε. Βρήκαν δίχτυα πέντε φορές, ακυρώθηκαν (σωστά) τρία γκολ! Κι ας μην έφθασε ο δείκτης του σκορ σε υψηλά νούμερα, η επαφή με τα δίχτυα είναι πάντοτε σημαντική. Ειδικά για έναν Παναθηναϊκό, που πριν το αποψινό, μετρούσε επτά γκολ σε εννιά αγώνες.

Στα… κέρδη του Μπόλονι η καλύτερη – αν και μη παραγωγική – εμφάνιση του Αϊτόρ, ο Μακέντα που «ξεμπούκωσε» (μαζί με τον Σάντσες), το δίδυμο των ακαδημιών, Αλεξανδρόπουλος – Ζαγαρίτης που «μασάει» σίδερα, οι επιστροφές των Αγιούμπ και Μπουζούκη και προ πάντων οι τρεις βαθμοί που του αποβάλουν μέρος της πίεσης.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News