Αλλη κλάση ο Αϊτόρ για τα ελληνικά δεδομένα

Επιτέλους... Αϊτόρ

Εφταναν δύο γκολ του Αϊτόρ στο χαμηλής δυναμικής ελληνικό πρωτάθλημα ώστε ο ποιοτικός εξτρέμ να γίνει πρωταγωνιστής μεταγραφικών σεναρίων που φέρνουν την …πρώην του (Τβέντε) να τον θέλει ξανά στις τάξεις της.

Η πρόοδος του Ιβηρα και το γεγονός ότι οι οπαδοί του ΠΑΟ τον βλέπουν πια με μεγάλη συμπάθεια αποδεικνύει πόσο βιαστικοί στις κρίσεις μας είμαστε στην Ελλάδα.

Είμαστε βέβαιοι πως αν ο προπονητής καθιερώσει σύστημα με δύο εξτρέμ και Βιγιαφάνιες, Μαουρίσιο ανάμεσά τους, ο Αϊτόρ θα οργιάσει έχοντας σε κοντινή απόσταση ποδοσφαιριστές που μπορούν να ανοίξουν άμυνες με κίνηση ανάμεσα τους.

Με αυτό το τακτικό τρικ ο Παναθηναϊκός καθήλωσε στα πρώτα λεπτά της επανάληψης τον ΠΑΣ Γιάννενα που στο πρώτο μέρος είχε πιέσει αρκετά, με το “σκαφτό” του Ισπανού να αποδίδει δικαιοσύνη.

Σήμερα ο τύπος είναι μακράν ο καλύτερος πλάγιος στο Κορωπί, μιλάμε για πληρέστατο εξτρέμ (για τα ελληνικά δεδομένα) που πολλές φορές δέχθηκε υπερβολικά αυστηρά κριτική επειδή δεν είχε καλά ποσοστά στα τελειώματα των φάσεων λες κι επί Ντάνι Πογιάτος υπήρχε κανείς που ξεχώριζε.

Ο ποδοσφαιριστής δούλεψε περισσότερο, βρήκε στο πρόσωπο του Φραν Βέλεθ ψυχολογικό στήριγμα (με τον “παλιό” να τον μπάζει στα χούγια και τις συνήθειες των Ελλήνων) κι η πρόοδος του είναι σημαντική.

Το παιδί στα τελευταία ματς είναι μέσα σε ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν από τον τρόπο που ξεμαρκάρεται κι από την ικανότητα του να φεύγει στον κενό χώρο και να προσφέρει με την κίνηση του εύκολη πάσα στον συμπαίκτη.

Το ζήτημα είναι ο Μπόλονι να γεμίσει το κέντρο του μετά τη διακοπή πρεσάροντας ψηλά ώστε να αφήνει ελεύθερα μέτρα στους Χατζηγιοβάνη, Αϊτόρ. Μέτρα με τη μπάλα που όταν βρίσκουν αυτοί οι ποδοσφαιριστές κάνουν τις επιθέσεις του τριφυλλιού να δημιουργούν έντονη ανησυχία στον αντίπαλο.

Που να αρχίσει να σκοράρει κι ο Τάσος που ως τώρα διακρίνεται μονάχα για όσα…χάνει αλλά και τις…μανούρες του.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News