ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟ - Ιστορική «συντριβή» για τον Παναθηναϊκό, «30άρα» στην Πόλη!

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟ - Ιστορική «συντριβή» για τον Παναθηναϊκό, «30άρα» στην Πόλη!

Κατώτερος των περιστάσεων εμφανίστηκε στην Πόλη απέναντι στη Φενέρ (107-77) ο Παναθηναϊκός που έκανε μονάχα ένα καλό 8λεπτο στην α’ περίοδο και «έπεσε» τελικά στο 2-6 στην Ευρωλίγκα. Πρόβλημα παρουσιάστηκε με τον Γκριγκόνις, ο οποίος βγήκε «νοκ άουτ» με ενοχλήσεις στη μέση.

Δυναμικά μπήκε η Φενέρ στο παιχνίδι με τον Καλάθη να βρίσκει γρήγορα 2 πόντους και 2 ασίστ (7-0) αναγκάζοντας τον Ράντονιτς να διακόψει το παιχνίδι πριν το τηλεοπτικό τάιμ άουτ. Με πέντε συνεχόμενους πόντους ο Γουόλτερς βρήκε τις πρώτες επιθετικές «απαντήσεις» (10-5). Ο Καλάθης έβγαλε αμαρκάριστο τον Ουίλμπεκιν για τρεις, εκείνος ευστόχησε, όμως, ο Αμερικανός γκαρντ του Τριφυλλιού βρήκε ρυθμό (13-7).

Από πάσα του Καλαϊτζάκη ο Ουίλιαμς μείωσε το καλάθι με τρίποντο (14-12). Ο Μότλει νίκησε τον Παπαγιάννη κάτω από το καλάθι και έδωσε «ανάσα» στη Φενέρ. Ακολούθησε τρομερή συνεργασία Λι – Παπαγιάννη και κάρφωμα για τον Παναθηναϊκό (18-14). Καλάθι και φάουλ από τον Ουίλιαμς αναπτέρωσε το ηθικό των «πρασίνων» (20-17). Ισοφάρισε το Τριφύλλι στο 20-20 με τρομερό τρίποντο του Μπέικον. Ο ίδιος παίκτης από τη γραμμή των βολών έδωσε το πρώτο προβάδισμα (20-22).




Το Τριφύλλι είχε την ευκαιρία να αυξήσει τη διαφορά, όμως, ο Γκριγκόνις αστόχησε σε δύο μακρινά σουτ στις αρχές της β’ περιόδου. Η Φενέρ προσπέρασε με δύο τρίποντα των Έντουαρντς και Μαχμούτογλου (30-25). Η τούρκικη ομάδα έφτασε σε ένα γρήγορο 13-0 σε 3 λεπτά παιχνιδιού στο 2ο δεκάλεπτο. Στο highlight του αγώνα ο Μπέικον θα πάρει καλάθι – φάουλ και σπάσει το… ρόδι για τον Παναθηναϊκό. Ο Γουόλτερς έφτιαξε φάση για alley oop κάρφωμα στον Παπαγιάννη.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε εφιαλτικά για τον Παναθηναϊκό. Η Φενέρ τελείωσε στους 55 πόντους το ημίχρονο, ενώ ο Παναθηναϊκός όχι μόνο έμεινε στο -15, αλλά είδε τον Γκριγκόνις να αντιμετωπίζει πρόβλημα στη μέση και να κατευθύνεται προς τα αποδυτήρια στο 18ο λεπτό.

Τρίποντο στον αιφνιδιασμό από τον Ουίλμπεκιν εκτόξευσε τους Τούρκους στο +17 (60-43). Ο ίδιος παίκτης «τιμώρησε» τους πράσινους και πάλι στο 26ο λεπτό για να αυξήσει την απόσταση για πρώτη φορά στους 20 πόντους (67-47). Ο Ράντονιτς έριξε στη «μάχη» τον Μαντζούκα, ύστερα και από το πρόβλημα με τον Γκριγκόνις που άλλαξε τις ιεραρχίες στην ομάδα. Ο Μαχμούτογλου με το 3ο του τρίποντο στη βραδιά διαμόρφωσε το τελικό σκορ της γ’ περιόδου 78-55.

Το ματς είχε κριθεί από το 30λεπτο και οι δύο ομάδες έπαιξαν πιο ελεύθερα με το Τριφύλλι να κάνει φθηνά λάθη έχοντας χάσει την αυτοσυγκέντρωσή του και όντας εντελώς αποδιοργανωμένος. Ο Χαζέρ με φλότερ θα κάνει τριψήφιους τους πόντους για τη Φενέρ (101-71).

Τα δεκάλεπτα: 22-25, 55-40, 78-55, 107-77

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News