Αλλαγές στην Ακαδημία …χθες!

Αλλαγές στην Ακαδημία …χθες!

Το κομμάτι των τμημάτων υποδομών είναι κάτι το ιδιαίτερο για τον Παναθηναϊκό. Οι Πράσινοι πάντα έριχναν το βάρος στην Ακαδημία τους και – δικαίως – έχουν να καυχιούνται για την πληθώρα πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών που έχουν αναδείξει όλα αυτά τα χρόνια.

Διαχρονικά ο Παναθηναϊκός αξιοποιούσε …απόφοιτους από την Ακαδημία του, ενώ πριν από λίγα χρόνια τα τμήματα υποδομής είχαν την …τιμητική τους, αφού ήταν η βάση στη νέα ομάδα που «έχτισε» ο Γιάννης Αναστασίου.

[ads2]

Και αυτό το φιλόδοξο πλάνo πραγματοποιήθηκε, γιατί πολύ απλά είχε γίνει η προεργασία τα προηγούμενα χρόνια και οι πιτσιρικάδες ήταν έτοιμοι για το επόμενο βήμα.

Όμως το τελευταίο διάστημα ο Παναθηναϊκός δεν απολαμβάνει τους καρπούς από τη δουλειά που γίνεται στην Ακαδημία. Τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά στην Κ-20, λίγοι κάνουν τη διαφορά και δείχνουν ικανοί να πάρουν …προαγωγή στους μεγάλους και είναι λογικός ο προβληματισμός στη διοίκηση του συλλόγου.

Ασφαλώς και έπαιξε σημαντικό ρόλο η ξαφνική αλλαγή στις προπονητικές εγκαταστάσεις του Τριφυλλιού, η έλλειψη γηπέδων και οι διαφορετικές συνθήκες προπόνησης. Όμως σε καμία περίπτωση όλα αυτά δεν μπορούν να αποτελέσουν εμπόδιο στην εξέλιξη των νεαρών ποδοσφαιριστών.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει γεμάτα ταμεία, ούτε την πολυτέλεια να «χρυσοπληρώνει» παίκτες από το εξωτερικό. Χρειάζεται ποδοσφαιριστές και από την Ακαδημία του και γι’ αυτό το λόγο η διοίκηση του Τριφυλλιού θα προχωρήσει το καλοκαίρι σε αλλαγές, οι οποίες έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και καιρό.

Στο αρχικό πλάνο των ανθρώπων του Παναθηναϊκού είναι η αξιολόγηση όλων των στελεχών των τμημάτων υποδομής. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Αναμένονται κάποιες αλλαγές και προσθήκες, ενώ οι Πράσινοι έχουν ήδη εντοπίσει αρκετές ενδιαφέρουσες περιπτώσεις ταλαντούχων παικτών – κυρίως από την εγχώρια αγορά – και θα προχωρήσουν τις διαδικασίες για να τους αποκτήσουν.

Παράλληλα στα σχέδια των Πράσινων είναι και η κατασκευή ενός ακόμη γηπέδου φυσικού χλοοτάπητα στο Κορωπί και ενός γηπέδου με τεχνητό χλοοτάπητα, ώστε να γίνει πιο εύκολη η καθημερινότητα παικτών και προπονητών. Όλα αυτά με στόχο η Ακαδημία να πάρει σύντομα τα …πάνω της και να παραμείνει «αιμοδότης» της πρώτης ομάδας.

novasports.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News