Αλλαγές... χθες!

Αλλαγές... χθες!

Ο Λάζλο Μπόλονι καλείται να βάλει τάξη στο χάος μα ο χρόνος δεν είναι σύμμαχός του, ότι είναι να γίνει πρέπει να καταγραφεί…χθες!

Αρχικά να βρουν οι παίκτες ανάσες και μέχρι να παγιώσουν το ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας που θέλει (; ) να εφαρμόσει να τους γίνουν κτήμα οι προσχεδιασμένες και δυναμικές αντεπιθέσεις που θα προκύπτουν από κλέψιμο μπάλας στον χώρο μπροστά από την άμυνα. Η ενεργοποίηση Μαουρίσιο-Βιγιαφάνιες θα δώσει στον προπονητή μέσους που παίζουν κάθετα και δεν επιδιώκουν να κρατήσουν μπάλα.

Αϊτόρ και Χατζηγιοβάνης είναι παίκτες γρήγοροι που μπορούν να φύγουν γρήγορα στην κόντρα και φυσικά το ρόστερ έχει κυνηγούς έτοιμους για συνεργασίες αλλά και βιρτουόζικες προσπάθειες.

Η διάταξη μπορεί να είναι ίδια το προσεχές διάστημα, το διακύβευμα είναι η προσέγγιση των αγώνων να είναι ολότελα διαφορετική, πιο σοβαρή, με περισσότερα τρεξίματα, καλύτερες αλληλοκαλύψεις. Στο κάτω κάτω όμορφο δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας: και στην κόντρα μια χαρά μπορεί να παίζεις, αρκεί να ξέρεις πώς.

Το ποδόσφαιρο που θα παίξει ο ΠΑΟ τις πρώτες μέρες του Μπόλονι πιστεύουμε ότι δεν θα έχει τόσα τεχνητά οφσάιντ και εκατοντάδες πάσες, αλλά στρατηγική, τρόπο, δύναμη και ταχύτητα. Για να παίξει έτσι μια ομάδα δεν χρειάζεται σούπερ μέσους: αρκεί ένα στιβαρό αμυντικό δίδυμο κι εμπνευσμένους σέντερ φορ.

Χρειάζεται υπομονή στην αναμονή και προσήλωση στην αντεπίθεση. Είναι ένα ποδόσφαιρο που δεν βοηθά να φτιάξεις στατιστικές (γιατί μπορεί να υπολείπεσαι σε όλες), αλλά βοηθά να φτάσεις σε νίκες κι είναι ωραίο ποδόσφαιρο, όταν υπηρετείται από ομάδα που ξέρει να το τιμά και δεν το μαϊμουδίζει παίζοντας με τέτοιο τρόπο που οι παίκτες της αδυνατούν να κάνουν τη διαφορά.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News