«Άλλα κόλπα» από Ρόκα στις μεταγραφές: Τα 2 dvd και τα ταξίδια αστραπή

Ρόκα: «Παίκτες από ακαδημία και μεταγραφές ξένων - Δεν ήρθα επειδή ο Αλαφούζος μου υποσχέθηκε πως θα αυξήσει το μπάτζετ» (pics)

Νέα… έθιμα, συνήθειες και μεθοδολογία ως προς τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει, έχει φέρει ο Τσάβι Ρόκα, σε σχέση με τους προκατόχους του στην τεχνική διεύθυνση του Παναθηναϊκού.

Από το πώς κινείται μέσα στα αποδυτήρια, τη διακριτική -αλλά δημιουργική- παρουσία του καθημερινά στο Κορωπί, μέχρι την οργάνωση κι εκτέλεση (με «χειρουργικά» και «to the point» χτυπήματα) του μεταγραφικού προγραμματισμού, ο Καταλανός τεχνικός διευθυντής έχει προλάβει μέσα σε λιγότερο από ένα δίμηνο να περάσει τον «δικό του τρόπο» σε όλο τον οργανισμό του ποδοσφαιρικού τμήματος του «τριφυλλιού».

Και κυρίως, με έμφαση στη λεπτομέρεια, σε βαθμό που μπορεί ενίοτε να… ξενίζει στους «απέξω», αλλά στην ουσία των καταστάσεων και συνθηκών που έχει να διαχειριστεί, μπορεί να κάνει τη… διαφορά.

Σε κάθε προσέγγιση που κάνει με τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους, ο Ρόκα επιδιώκει πάνω απ’ όλα την προσωπική επαφή με τον ποδοσφαιριστή. Θέλει να του εξηγεί τα πάντα για την ομάδα, για το πρότζεκτ, για τους μελλοντικούς στόχους. Να έχει απευθείας ενημέρωση και να μην γίνεται όλο αυτό, μέσω ενός «ψυχρού» τηλεφωνήματος.

Μάλιστα στην προσπάθειά του αυτή, έχει οργανώσει και κάτι… διαφορετικό σε σχέση με τα «συνηθισμένα». Συγκεκριμένα, από τις πρώτες εβδομάδες που ανέλαβε τα καθήκοντά του στον Παναθηναϊκό, ζήτησε από τους ανθρώπους της ομάδας, να του ετοιμάσουν δύο ξεχωριστά βίντεο, τα οποία έχει πάντα μαζί του σε dvd.

Το ένα δείχνει αναλυτικά την καθημερινότητα της ομάδας: Όλους τους χώρους του προπονητικού κέντρου του Παναθηναϊκού, το Ολυμπιακό Στάδιο, τα αποδυτήρια, τις προπονήσεις, στιγμές από τα μεσημεριανά γεύματα στο «Γ. Καλαφάτης», όλα όσα «ζει» ένας ποδοσφαιριστής του «τριφυλλιού», στην καθημερινότητά του.

Το δεύτερο dvd δείχνει στιγμές από την ιστορία του Παναθηναϊκού: Τις μεγάλες επιτυχίες του στο παρελθόν, τους τίτλους του, τον τελικό του Γουέμπλεϊ και τις μεγάλες ευρωπαϊκές πορείες των «πράσινων», προκειμένου ο «υποψήφιος» ποδοσφαιριστής να έχει πλήρη εικόνα του μεγέθους του συλλόγου και των μεγάλων «κυβικών» του.

Από εκεί και πέρα, ο Ρόκα περνάει στο δεύτερο «στάδιο», αυτό της απευθείας επαφής του ποδοσφαιριστή (και) με τον προπονητή της ομάδας, Γιώργο Δώνη. Όσοι παίκτες «έκλεισαν» σ’ αυτό το μεταγραφικό «παράθυρο» στον Παναθηναϊκό, μίλησαν για πολύ ώρα και με τον 50χρονο τεχνικό, ο οποίος τους ανέλυσε το αγωνιστικό σκέλος. Το πλάνο της ομάδας, το που και πως υπολογίζει ο Δώνης τον κάθε έναν, τη φιλοσοφία του. Τα πάντα… Για να έχει πλέον ο παίκτης σφαιρική εικόνα για όλους και για όλα πριν πάρει την τελική του απόφαση. Μία άκρως επαγγελματική προσέγγιση, που είχε ως τώρα πολύ καλό αποτέλεσμα, καθώς αποκτήθηκαν παίκτες που έχουν όλες τις προϋποθέσεις, για να ανεβάσουν τουλάχιστον δύο αγωνιστικά επίπεδα τον Παναθηναϊκό.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News