Αλεξανδρόπουλος: Ο λόγος που φιλάει το τριφύλλι πριν τα ματς

Να παίζει βασικός!

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος μίλησε στην εκπομπή «After» του SDNA και αναφέρθηκε στη νίκη επί του Ολυμπιακού, στο τι έχει αλλάξει με τον Μπόλονι στον πάγκο, αλλά και στην κίνηση που κάνει πριν μπει στον αγωνιστικό χώρο.

Αναλυτικά όσα είπε στο «After»:

Τι ήταν αυτό που οδήγησε στη νίκη τον Παναθηναϊκό;

«Πιστεύω ότι ήταν μία πολύ σημαντική νίκη. Το βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι αυτό που την κάνει σημαντική σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των ομάδων που ήταν πάνω μας και κάτω μας, τον Άρη και τον Αστέρα. Ήταν μία νίκη σε ένα ντέρμπι απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Όσον αφορά αυτό που μας οδήγησε ήταν η πίστη που είχαμε όλοι ότι θα πάρουμε το παιχνίδι και η πολύ καλή πορεία που κάνουμε από τη διακοπή των Χριστουγέννων και μετά. Η τελευταία ομάδα που μας κέρδισε είναι ο ΠΑΟΚ και από εκεί και πέρα κάναμε ένα πολύ καλό σερί. Δείχνουμε χαρακτήρα και προσωπικότητα στο γήπεδο»

Τι είναι αυτό που έχει αλλάξει με τον Μπόλονι στον πάγκο;

«Είχαμε ένα πολύ κακό ξεκίνημα που δεν μας επιτρέπει να μιλάμε για κάτι περισσότερο. Με τη έλευση του καινούργιου προπονητή αλλάξαν κάποια πράγματα. Πανώ απ΄ όλα θεωρώ ότι ήταν θέμα δικό μας. Μιλήσαμε μεταξύ μας και είπαμε ότι η εικόνα που είχαμε δεν ήταν καλή ούτε για μας και από όλα για τον σύλλογο. Αρχικά είπαμε ότι πρέπει να έρθουν οι νίκες, ώστε να αρχίζουμε να χτίζουμε, καθώς σε μία ομάδα χωρίς νίκη υπάρχει στεναχώρια, «γκρίνια». Όλοι στο κλαμπ ξέρουν ότι η ομάδα ξέρουν ότι δεν παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά τα αποτελέσματα και οι βαθμοί είναι το πρωτεύον. Πρέπει να βάλουμε το κεφάλι κάτω από εδώ και πέρα, να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο και να συνεχίσουμε να παίρνουμε νίκες γιατί το αξίζουμε»

Που σου αρέσει να παίζεις καλύτερα; Ποια είναι η γνώμη σου για τον Σανκαρέ;

«Κοιτάξτε η θέση μου είναι στο θέση και στο 8. Σε κάποια παιχνίδια με έβαλε ο κ. Δώνης στο 6. Έχω πολλά κομμάτια στο παιχνίδι μου που πρέπει να βελτιωθώ. Πιστεύω ότι έχω τις δυνατότητες να πατήσω περιοχή και να κάνω την τελική πάσα και να σκοράρω. Είναι πράγματα που πρέπει να βελτιώσω στο παιχνίδι μου. Από τον εαυτό μου περιμένω περισσότερα. Μου αρέσει να παίζω και στο «6» και στο «8». Όσον αφορά τον Σανκαρέ, είναι πολύ λίγες μέρες στο Κορωπί και έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά. Είναι η εμπειρία του και το ένστικτο του. Μπορώ να κερδίσω πολλά από αυτόν».

Αισθάνεσαι την ομάδα πιο ενωμένη σε σχέση με πριν ή δεν υπήρχε ζήτημα ενότητας εξ΄ αρχής;

«Κοιτάξτε, εγώ θα σας πω ότι σε κάθε οικογένεια υπάρχουν προβλήματα. Αυτά τα προβλήματα πρέπει να μας κάνουν πιο δυνατούς και να λύνονται εσωτερικά. Στο ποδόσφαιρο σίγουρα θα υπάρχουν δύσκολες και σίγουρα θα υπάρχουν ποδοσφαιριστές που θα είναι δυσαρεστημένοι. Αν όμως όλοι όσοι εργάζονται στον Παναθηναϊκό δεν ήμασταν μια γροθιά χθες το αποτέλεσμα δεν θα ερχόταν. Η ομάδα τα έβαλε όλα πίσω. Είδαμε παίκτες με εμπειρία να στέκονται δίπλα μας και να μας στηρίζουν»

Πόσο σημαντικό είναι ότι ο Μπόλονι δίνει ευκαιρία σε όλους τους ποδοσφαιριστές;

«Είναι σημαντικό ο κάθε ποδοσφαιριστής να μπορεί να παλέψει και να κερδίσει τη θέση του. Ο ποδοσφαιριστής είναι αυτός που θα αποφασίσει ανάλογα με την κατάσταση του κάθε παίκτη το ποιον θα χρησιμοποιήσει. Είναι σημαντικό να έχει όλο το ρόστερ διαθέσιμο. Επίσης είναι πολύ καλό ότι όλοι δίνουμε το 100% ακόμα και αν δεν παίζουμε»

Είχατε σχεδιάσει το συγκεκριμένο πλάνο για το παιχνίδι ή προέκυψε μετά το γρήγορο γκολ;

«Είχαμε αναλύσει τον αντίπαλο μας όλη την εβδομάδα. Είχαμε πει ότι είναι μια ποιοτική ομάδα που μπορεί να μας απειλήσει. Σε αυτό που είχαμε συμφωνήσει είναι ότι θα παλέψουμε μέχρι το τέλος. Ευτυχήσαμε να σκοράρουμε και πιστεύω ότι το αξίζαμε. Δεν ήταν τυχαίο το πρώτο μας γκολ. Όταν προηγείσαι πρέπει να κάνεις διαχείριση του αποτελέσματος. Το κάναμε και μας βγήκε».

Πόσο σημαντικό είναι να παίρνει πράγματα δίπλα στον Μαουρίσιο;

«Σίγουρα είναι σημαντικό. Από όλους τους παίκτες που έχουν εμπειρία παίρνω πράγματα. Έχουμε κάνει ένα δυνατό ρόστερ. Με το Μαουρίσιο είμαι και στο ίδιο δωμάτιο από τότε που έφυγε ο Ζαγαρίτης. Έχουμε συζητήσει πολλά και με βοηθάει. Ο Μαουρίσιο με την εμπειρία του ξέρει πως να διαχειριστεί το παιχνίδι. Το περισσότερο που κερδίζουμε είναι από τις προπονήσεις».

Είναι ρεαλιστικός ο στόχος του Κυπέλλου;

«Σίγουρα υπάρχει πίστη και αισιοδοξία, καθώς πρέπει να πιστεύεις κάτι για να το διεκδικήσεις. Το παιχνίδι της Πέμπτης είναι μια δύσκολη υπόθεση. Από σήμερα πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό το κομμάτι. Φυσικά και υπάρχουν πιθανότητες. Δεν φοβόμαστε αλλά σεβόμαστε. Με προσπάθεια και μυαλό μπορούμε να πάρουμε αυτό που μας αξίζει».

Συνεχίζεις να φιλάς το τριφύλλι πριν τα παιχνίδια;

«Είναι μια κίνηση που συνεχίζω να κάνω στα αποδυτήρια. Όταν το έκανε με τον Ολυμπιακό μου βγήκε αυθόρμητα. Όλοι έχουμε τα… γούρια μας πριν τα παιχνίδια. Εκείνη τη στιγμή το ένιωθα. Συνεχίζω να πιστεύω στην ομάδα, γιατί χωρίς αυτό δεν προχωράς»

Θα ήθελες να μας πεις κάποια πράγματα για το συμβόλαιο σου;

«Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που κοιτάω το άμεσο μέλλον. Κοιτάω να μένω υγιής. Η διάρκεια που καταξιώνει έναν ποδοσφαιριστή. Το κομμάτι του συμβολαίου το έχω αφήσει εκτός. Το έχω αφήσει στον εκπρόσωπο μου και εγώ κρατάω το κεφάλι μου στο παιχνίδι. Αν δώσω πράγματα στον Παναθηναϊκό, θα ανταμειφθώ».

Πως διαχειρίζεσαι τη δημοσιότητα;

«Είναι ένα κομμάτι που έχω μάθει να το διαχειρίζομαι και σε αυτό με βοηθάει η οικογένεια μου. Δεν αφήνουμε να μας επηρεάσουν όλα αυτά. Στα εύκολα είναι όλα καλά, αλλά υπάρχουν στιγμές στο ποδόσφαιρο, που χρειάζεσαι δίπλα σου τους δικούς σου ανθρώπους»

Πως αισθάνεσαι όταν παίζεις στη Λεωφόρο και πως σκέφτεσαι το ενδεχόμενο να αγωνίζεσαι σε ένα υπερσύγχρονο γήπεδο;

«Σίγουρα η Λεωφόρος έπαιξε ρόλο στο να χτίσουμε ένα καλό σερί. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και ευχαριστούμε τους ανθρώπους του γηπέδου που βοήθησαν γι΄ αυτό. Είναι αλλιώς να παίζεις στη Λεωφόρο. Το ΟΑΚΑ με 60.000 κόσμο είναι διαφορετικό, αλλά τα προηγούμενα χρόνια που δεν γέμιζε ήταν εντελώς διαφορετικό. Από την άλλη στην Λεωφόρο μπορεί να μην έχω παίξει με κόσμο λόγω κορωνοϊού, αλλά σίγουρα σε κάνει να αισθάνεσαι μια ζεστασία, ένα πάθος και ένα πυγμό. Όσον αφορά το νέο γήπεδο, τα τρία χρόνια είναι μεγάλο διάστημα. Ελπίζω να γίνει το έργο και θα είναι καλό για όλους τους Παναθηναϊκούς».

Ποιος ήταν το ίνδαλμα σου;

«Το πρότυπο είναι μια πολύ μεγάλη κουβέντα. Έχω πολλούς ποδοσφαιριστές και ξένους και Έλληνες που έχω ως ινδάλματα. Προσπαθώ να παίρνω στοιχεία από αυτούς. Αυτό που θυμάμαι πιο έντονα είναι το EURO 2004. Όλοι αυτοί είχαν την Ελλάδα περήφανη. Παίκτες όπως ο Καραγκούνης, ο Κατσουράνης, ο Φύσσας και ο Γιούρκας Σεϊταρίδης. Έχω πρότυπο αυτούς τους παίκτες και αυτή την ομάδα».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News