Αλεξανδρόπουλος: Επική ατάκα για κατοχή και... νίκες!

Μισό εκατ. ευρώ στα πόδια του Αλεξανδρόπουλου από τον Ντρεοσί!

“Καλό το ωραίο ποδόσφαιρο και η κατοχή μπάλας, αλλά πρέπει να νικάς”.

Το παραπάνω δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος μετά τη φιλική αναμέτρηση με τη Μίλαν.

Πως αντιμετωπίσατε ένα παιχνίδι φιλικό μεν, αλλά με έναν αντίπαλο που δεν θα συναντήσετε σίγουρα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πως τη βιώσατε; “Ήταν μία όμορφη και μία σημαντική εμπειρία για όλους μας. Τέτοιου είδους αναμετρήσεις μας δένουν ως ομάδα και μπορούμε να δούμε τα όρια μας και για τι είμαστε ικανοί”.

“Τόσο συνολικά όσο και ατομικά, γιατί πρόκειται για σπουδαίους παίκτες. Ήταν μία όμορφη εμπειρία, γιατί ήταν ωραίο και το γήπεδο. Είχαμε και θεατές και αυτό είναι σημαντικό, γιατί σταδιακά ο κόσμος επιστρέφει στα γήπεδα και μας είχε λείψει το συναίσθημα”.

Πως σου φάνηκε η αντίδραση του Παναθηναϊκού στο ματς; “Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας σε αυτό το σημείο. Έχουμε, βέβαια, να κάνουμε πολλά παραπάνω και να βελτιωθούμε. Ωστόσο, θεωρώ πως κόντρα σε έναν αντίπαλο με το βεληνεκές της Μίλαν, είχαμε αξιοπρεπέστατη εικόνα”.

Σε ατομικό επίπεδο, πως ένιωσες ότι ανταποκρίθηκες απέναντι σε μέσους που παίζουν στο υψηλότερο επίπεδο; “Είναι τιμή μου και χαρά μου να παίζω εναντίον τέτοιων ποδοσφαιριστών, έστω και σε φιλικά παιχνίδια. Το ίδιο συναίσθημα έχω και με την Εθνική ομάδα. Ο στόχος μου είναι να παίζω διαρκώς με αυτούς τους ποδοσφαιριστές και είναι σημαντικό για μένα να βλέπω πως μπορώ να τα καταφέρω σε τέτοιες συνθήκες”.

Σε προβληματίζει ότι στον απολογισμό της προετοιμασίας, μετά από έξι φιλικά ο Παναθηναϊκός δεν έχει κάνει ούτε μία νίκη; “Σίγουρα ναι, γιατί έχουμε συζητήσει μεταξύ μας ότι καλό το ωραίο ποδόσφαιρο και η κατοχή της μπάλας, αλλά πρέπει να κάνουμε νίκες. Πρέπει να βάλουμε την ουσία και την αποτελεσματικότητα στο παιχνίδι μας”.

“Χαρακτηριστικό είναι και ένα τέταρτο στο πρώτο ημίχρονο, που είχαμε την κατοχή, αλλά όπως είπαμε στα αποδυτήρια, δεν τελειώσαμε κάποια φάση. Πρέπει να γίνουμε πιο κυνικοί στην τελική προσπάθεια και έτσι θα φέρουμε νίκες”.

Πριν από αυτό το φιλικό συζητήσατε μεταξύ σας πόσο λείπει από τον Σύλλογο αλλά και από εσάς, η δυνατότητα και η ευκαιρία να παίζετε με αντιπάλους όπως η Μίλαν; “Σίγουρα είναι προνόμιο να παίζεις εναντίον των κορυφαίων παικτών και των κορυφαίων ομάδων. Είναι ένα έξτρα κίνητρο να επαναφέρουμε την ομάδα στην Ευρώπη, για να παίζουμε πιο συχνά σε αυτές τις αναμετρήσεις. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για να το κερδίσουμε αυτό”.

Η ομάδα έχει φτάσει στον απαιτούμενο βαθμό ετοιμότητας για την έναρξη του πρωταθλήματος; “Η ομάδα χρειάζεται αρκετή δουλειά, αλλά δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να μην είμαστε έτοιμοι για το πρωτάθλημα”.

“Αυτό που μετράει είναι να κάνουμε το 2 στα 2 πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος, εφόσον αρχίσουμε φυσικά και μετά να εκμεταλλευτούμε το έξτρα διάστημα για να διορθώσουμε ακόμα περισσότερο τα λάθη μας”.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News