Αλεξανδρόπουλος: «Είμαστε Παναθηναϊκός. Να πάρουμε τους τρεις βαθμούς»

Να παίζει βασικός!

O Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος τόνισε πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να βελτιωθεί και μεσοεπιθετικά.

Αναλυτικά, ο μέσος των «πράσινων» μίλησε στη Nova για:

-τη νίκη επί του Άρη: «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη. Είχαμε προετοιμάσει το έδαφος γι’ αυτή, επιβεβαιώνει τον κόπο μας και βαθμολογικά, αλλά και σαν ψυχολογία. Η αυτοπεποίθηση αποκτιέται καθημερινά μέσα από την προπόνηση και πόσο δενόμαστε μεταξύ μας, γιατί είμαστε μια νέα ομάδα».

-τη βελτίωση στην άμυνα και την ανάγκη να υπάρχει αντίστοιχη στο επιθετικό κομμάτι: «Σίγουρα υπάρχει προβληματισμός. Δεν σημαίνει ότι επειδή κερδίσαμε γίναμε ξαφνικά η καλύτερη ομάδα. Έχουμε πολλά πράγματα να βελτιώσουμε. Είναι πολύ σημαντικό όμως ότι η ομάδα δεν χάνει. Αυτό οφείλεται σε συλλογική προσπάθεια, γιατί τρέχουν όλοι, από τον πρώτο ως τον τελευταίο. Έχουμε επίσης έναν πολύ καλό τερματοφύλακα, αλλά πρέπει να βελτιώσουμε και το μπροστά κομμάτι. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι μια ομάδα με κατοχή της μπάλας, που θα παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Στο ματς με τον Άρη ήμασταν τυχεροί που σκοράραμε νωρίς από μια στατική φάση και αυτό άλλαξε όλο το παιχνίδι. Σκοράραμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα και κρατήσαμε το αποτέλεσμα. Είχαμε πει ότι δεν γίνεται να χάνουμε βαθμούς στο τέλος, όπως με Βόλο και Λάρισα. Ο προπονητής επικεντρώνεται στο αμυντικό κομμάτι και φαίνεται στο γήπεδο».

-το ματς με τον ΟΦΗ: «Δεν έχω δει πολλά παιχνίδια του ΟΦΗ φέτος, αλλά έχει καλούς παίκτες και ένα πολύ καλό πρότζεκτ με τους κ.κ. Σαμαρά και Σίμο. Τους σεβόμαστε, αλλά δεν θα φοβηθούμε εννοείται. Είμαστε Παναθηναϊκός και θα πάμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Το κλειδί πάνω από όλα είναι η άμυνα. Παίζοντας καλύτερο ποδόσφαιρο κατοχής, μπορούμε να έχουμε περισσότερες ευκαιρίες και να σκοράρουμε».

-την αποχώρηση του Ζαγαρίτη: «Του εύχομαι πάνω από όλα υγεία. Είναι ένα παιδί που δουλεύει πολύ, από μικροί είμαστε μαζί και πιστεύω πως θα πετύχει έξω γιατί το αξίζει και είναι δουλευταράς».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News