Αλεν, Γκούντμαν, Πογιάτος...

Αλεν, Γκούντμαν, Πογιάτος...

Ο Ντάνι Πογιάτος εξέφρασε τα παράπονά του γιατί δεν του έδειξαν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον Παναθηναϊκό και δεν τον άφησαν να δουλέψει τόσο όσο να δείξει έργο.

Ο Ντάνι Πογιάτος εξέφρασε τα παράπονά του γιατί δεν του έδειξαν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον Παναθηναϊκό και δεν τον άφησαν να δουλέψει τόσο όσο να δείξει έργο.

Η αλήθεια είναι πως για έναν άνθρωπο του ποδοσφαίρου είναι…κάπως να φεύγεις από τα τμήματα υποδομής της Ρεάλ Μαδρίτης και να σε κατηγορούν για τα πάντα στην υπανάπτυκτη ποδοσφαιρικά Ελλάδα.

Ο νεαρός κόουτς η αλήθεια είναι πως δεν βοηθήθηκε καθόλου από τον Τσάβι Ρόκα κι έπεσε στο κενό χωρίς αλεξίπτωτο, σε μια άρρωστη ομάδα χωρίς στρατηγική, πλάνο και με εμφανέστατο κενό διοίκησης και κεντρικής εξουσίας. Επόμενο ήταν ο Ίβηρας να γράψει αρνητική ιστορία!

Ο Καταλανός έπιασε …στασίδι στην λίστα των προπονητών του Παναθηναϊκού με τα λιγότερα παιχνίδια στον πάγκο και.. συγκατοικεί μαζί με τον Άγγλο, Ρόνι Άλεν. Ο Πογιάτος έγινε ο πρώτος που έφυγε χωρίς νίκη, με παρουσία σε μόλις τέσσερα παιχνίδια, ισοφαρίζοντας ρεκόρ που κρατούσε σαράντα χρόνια! Κάτοχός του ο Άγγλος, Ρόνι Άλεν.

Την περίοδο 1980-1981 ξεκίνησε με δύο νίκες στο πρωτάθλημα αλλά μετά το 4-0 από την Γιουβέντους στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ απολύθηκε για τον διαδεχθεί ως υπηρεσιακός ο Ανδρέας Παπαεμμανουήλ και στην συνέχεια ως μόνιμος, ο Χέλμουτ Σενέκοβιτς.

Παράλλληλα, ο Πογιάτος έγινε ο πρώτος που έφυγε από τον Παναθηναϊκό χωρίς να γευθεί την χαρά της νίκης!

Πάντως, ο προπονητής στην ιστορία του συλλόγου με τα λιγότερα παιχνίδια, είναι ο Μπέλα Γκούτμαν! Προσλήφθηκε ως τεράστιο όνομα την σεζόν 1967-1968 μετά την κατάκτηση του Πρωταθλητριών με την Μπενφίκα, έχασε στο πρώτο παιχνίδι 5-0 από την Μπάγερν Μονάχου για το Κύπελλο Κυπελλούχων και παραιτήθηκε.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News