Αλμπα - Ολυμπιακος Live Streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (8/2)

Αλμπα Βερολινου – Ολυμπιακος Live Streaming

Αλμπα – Ολυμπιακος Live Streaming | Alba – Olympiacos Live Streaming: Ο Ολυμπιακός έχει σκαρφαλώσει στην κορυφή και δε λέει να το… κουνήσει από εκεί, στοχεύοντας σε άλλη μία νίκη. Τούτη τη φορά θα την διεκδικήσει στο Βερολίνο απέναντι στην Άλμπα (21:00).

Οι Πειραιώτες «τρέχουν» μεγάλο σερί στην EuroLeague και ψάχνουν άλλη μία επιτυχία για να διατηρηθούν στην πρώτη θέση. Με ρεκόρ 16-7, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι η πλέον φορμαρισμένη της διοργάνωσης, με πέντε συνεχόμενες νίκες. Απόψε τους περιμένει η ουραγός της κατάταξης Άλμπα (6-17) στην «Mercedes Benz Arena», στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της regular season.

Η «διαβολοβδομάδα» που προηγήθηκε εξελίχθηκε σε απόλυτο θρίαμβο των νταμπλούχων Ελλάδας! Αρχικά διέλυσαν την Φενέρμπαχτσε στην Πόλη, ενώ ακολούθησε η νίκη κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Εφές στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας! Δύο νίκες «δήλωση» πως βρίσκονται ανάμεσα στα φαβορί για παρουσία στο Final Four του Κάουνας, αλλά και για την κατάκτηση του… ιερού δισκοπότηρου του ευρωπαϊκού μπάσκετ!

Επί γερμανικού εδάφους, ο Ολυμπιακός θέλει το 6/6 και την 8η νίκη σε 12 αγώνες μακριά από το ΣΕΦ, για να διατηρηθεί στην κορυφή. Θυμίζουμε ότι συγκατοικεί με τη Ρεάλ Μαδρίτης, της οποίας υπερτερεί στην ισοβαθμία. Τα προβλήματα δε λείπουν, αφού οι Κώστας Σλούκας, Άλεκ Πίτερς και Τζορτζ Πάπας δεν ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους και είναι off σε ακόμα ένα ματς.Euroleague Ελλάδα Live Streaming

Ευχαριστημένος από ότι βλέπει ο Μπαρτζώκας

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» ήταν άκρως ικανοποιημένος με τις μεγάλες νίκες κόντρα σε Φενέρ και Εφές την περασμένη εβδομάδα. Οι παίκτες του ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά, καλύπτοντας και την πολύ σημαντική απουσία του Κώστα Σλούκα. Ο Μιχάλης Λούντζης αποτέλεσε την μεγαλύτερη έκπληξη, καθώς ήρθε από το… βάθος του πάγκου και βγήκε μπροστά στη νίκη επί της Εφές (13 πόντοι, 7 ριμπάουντ,2 κλεψίματα).

Μάλιστα, ο Έλληνας τεχνικός εστίασε σε αυτό το κομμάτι στις δηλώσεις του. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε.

«Έπρεπε να κάνουν όλοι ένα βήμα προς τα εμπρός. Να προσφέρουν όλοι στην άμυνα και να θυσιαστούν, κάτι που δεν είχαμε κάνει με συνέπεια. Η άμυνά μας ήταν συμπαγής και στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα έγινε αυτό που ζητήσαμε. Δεν είχαμε καλό ποσοστό σε βολές και σε τρίποντα, μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει πολύ πιο εύκολα. Πρέπει να συγχαρώ όμως τους παίκτες και τον κόσμο μας γι’ αυτή την ατμόσφαιρα.

Δεν πιστεύω σε 12ους παίκτες και αυτό αποδεικνύεται. Όλοι έχουν τις ευκαιρίες τους. Εμείς δεν έχουμε 18 και 19 παίκτες, οπότε όλοι θα έχουν τις ευκαιρίες τους. Πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος να παίξεις. Υπάρχουν αρκετοί που είχαν ρόλο διακοσμητικό, αλλά τώρα βοηθούν για να κερδίζει η ομάδα παιχνίδια. Ο Λούντζης έκανε φανταστική δουλειά στην άμυνα, αλλά είχε συνεισφορά και σημαντική κιόλας και στην επίθεση».

Αλμπα – Ολυμπιακος Live Streaming: Τι είπε ο Παπανικολάου

Την ομαδική δουλειά, αλλά και το γεγονός πως σε άλλο ένα παιχνίδι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν διαφορετικό μεγάλο πρωταγωνιστή, εξήρε και ο αρχηγός, Κώστας Παπανικολάου. Διαβάστε αναλυτικά όσα ανέφερε στην κάμερα της συνδρομητικής τηλεόρασης.

«Μια ομάδα που θέλει να παλεύει για μεγάλα πράγματα πρέπει να είναι δυναμική. Σε κάθε αγωνιστική κάποιος βγαίνει μπροστά και απόψε ήταν ο Λούντζης. Δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη χρονιά μου ατομικά, αλλά σίγουρα ως τώρα είναι μια πολύ καλή σεζόν για την ομάδα. Καλώς ή κακώς κάνουμε ένα επάγγελμα που είναι ομαδικό».

Όσον αφορά την προϊστορία των αναμετρήσεων στην έδρα της Άλμπα Βερολίνου, ο Ολυμπιακός μετρά 4 νίκες σε 5 επισκέψεις. Στον αγώνα του πρώτου γύρου, η ελληνική ομάδα είχε επικρατήσει άνετα στο ΣΕΦ (86-76), κάτι που επιθυμεί να επαναλάβει απόψε. Ολυμπιακος Live Streaming

Ευτυχισμένος στην Ελλάδα ο Κάαναν

Ο Αϊζάια Κάνααν σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα θητεία του στον Ολυμπιακό σε podcast της Euroleague στον Κάιλ Χάινς. Διαβάστε τα όσα είπε.

«Είναι σίγουρα η δεύτερη καλύτερη λίγκα που έχω αγωνιστεί. Υπάρχει πολύ ταλέντο, με πολλούς παίκτες που ήδη γνώριζα και άλλους που τώρα μαθαίνω. Είναι καλό πρωτάθλημα, πολύ ανταγωνιστικό. Υπάρχουν πολλές σπουδαίες ομάδες, η Ευρωλίγκα έχει κάνει καλή δουλειά. Κάθε βραδιά μπορεί ο οποιοσδήποτε να κερδίσει τον αντίπαλο του, είτε είσαι η κορυφαία ομάδα, είτε ο τελευταίος της βαθμολογίας. Μπορείς να χάσεις άμα μπεις στο γήπεδο με λάθος νοοτροπία. Αυτό δείχνει πόσο καλή είναι η συγκεκριμένη λίγκα.

Στο παρκέ υπάρχουν τα πάνω και τα κάτω. Μαθαίνω ακόμα τις αποστάσεις συγκριτικά με το ΝΒΑ. Δεν υπάρχει τόσο “iso” μπάσκετ. Εδώ βασίζονται στο σύστημα, η κάθε ομάδα έχει το δικό της και προσπαθεί να αποκτήσει τους ανάλογους παίκτες. Βγαίνω έξω και προσπαθώ να παίξω όπως μου επιτρέπεται να κάνω. Ήμουν τυχερός που την πρώτη μου χρονιά στην Ούνικς, είχα έναν κόουτς που μου επέτρεπε να παίξω μέσα από τα λάθη μου για να μάθω από αυτά.

Να μάθω γρήγορα παίζοντας από το να κάθομαι και να βλέπω. Αυτό με βοήθησε να καταλάβω γρήγορα τις διαφορές. Ακόμα μαθαίνω, με βοηθούν κι οι συμπαίκτες μου σε αυτό. Κάθε ματς είναι μάθημα για μένα. Ρωτάω τους συμπαίκτες μου διαρκώς. Ακόμα και να μην ξέρω κάτι, δεν φοβάμαι να κάνω την ερώτηση».

Αλμπα – Ολυμπιακος Live Streaming: «Λατρεύω τον κόσμο της ομάδας»

Αν στον Ολυμπιακό υπάρχει παράδοση και πάθος: «Να ξεκινήσω από τους φιλάθλους. Πραγματικά στηρίζουν την ομάδα, είναι δεμένοι μαζί της. Ακολουθούν κάθε τι που κάνει ο οργανισμός κι αυτό μεταφέρεται σε μας στο παρκέ. Προσπαθούν να γίνουν μία από τις καλύτερες ομάδες κάθε χρόνο, θέλουν να είναι ανταγωνιστικοί και να κερδίσουν την Ευρωλίγκα όποτε έχουν την ευκαιρία. Αυτό χτίζει μία κουλτούρα καλού μπάσκετ, μία καλή παράδοση.

Να παίζουν ως ομάδα με το σωστό τρόπο, να τη χτίζουν με σωστούς χαρακτήρες και παθιασμένους ανθρώπους. Αυτά τα στοιχεία μας δίνουν κίνητρο σε κάθε αγώνα. Το να έχουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους γύρω μας, τους φιλάθλους που θέλουν να μας βλέπουν να αγωνιζόμαστε στο υψηλότερο επίπεδο. Και την ίδια ώρα, μας κάνουν γνωστό όταν δεν το κάνουμε.

Είναι διαφορετικό στυλ μπάσκετ, δεν στηρίζεται τόσο σε Αμερικανούς παίκτες όπως γνωρίζεις. Αυτή η ομάδα δεν το κάνει. Προσπαθούν να εμπλέξουν ολόκληρη την ομάδα με τον καλύτερο τρόπο για τον καθένα. Ο κάθε παίκτης δίνει το μερτικό του σε αυτήν ομάδα».

Για την διαμονή του στη χώρα μας και δη στη Γλυφάδα όπου μένει τους τελευταίους μήνες: «Ο καιρός είναι απίστευτος. Μπορώ ακόμα και τον χειμώνα να βγω να περπατήσω με κοντομάνικα. Ερχόμενος από τη Ρωσία ήταν η μεγαλύτερη αλλαγή για την οποία χαίρομαι. Ο Σλούκας και ο Παπανικολάου που μιλούν για τα παραδοσιακά φαγητά της Ελλάδας. Αλλά όλοι έχουν τις οικογένειες τους και δεν έχουμε καταφέρει να βγούμε μεμονωμένα για να φάμε μαζί.

Έχω ακούσει πολλά, όμως, ακόμα μαθαίνω την πόλη αλλά ναι πιστεύω πως το σουβλάκι και ο μουσακάς είναι πολύ νόστιμα. Είμαι άνθρωπος της θάλασσας, ζω κοντά σε αυτήν (Γλυφάδα) κι ο τρόπος να ξυπνάω και να την ακούω είναι ο καλύτερος για μένα. Σίγουρα είναι μία όμορφη πόλη».

Αλμπα – Ολυμπιακος Live Streaming | Links:

Μπείτε στο Live του αγώνα

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News