Άκρα και κέντρο το κλειδί στο περσινό 2-2

Άκρα και κέντρο το κλειδί στο περσινό 2-2

Πέρσι ο Παναθηναϊκός πήρε αυτοπεποίθηση μετά από μια ισοπαλία κόντρα στον “αιώνιο” στο ΟΑΚΑ, ξεκινώντας σερί θετικών εμφανίσεων.

Πέρσι ο Παναθηναϊκός πήρε αυτοπεποίθηση μετά από μια ισοπαλία κόντρα στον “αιώνιο” στο ΟΑΚΑ, ξεκινώντας σερί θετικών εμφανίσεων.

Φέτος ισχύει το ίδιο παρότι ηττήθηκε στον Πειραιά. Από τότε η εικόνα των ποδοσφαιριστών του όσο πάει και βελτιώνεται. Οι παλιοί των αποδυτηρίων δεν έχουν ξεχάσει τι συνέβη πέρσι στην Τούμπα και θα ήταν ότι καλύτερο σε λίγες ώρες να παρουσιαστούν πεισμωμένοι να πάρουν ότι τους έκλεψαν σκανδαλωδώς στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων.

Σε εκείνο το ματς το κλειδί ήταν η καλή απόδοση κεντρικών μέσων και ακραίων μπακ. Με Ινσούα, Γιόχανσον να κλείνουν Γιαννούλη, Λημνιό, Στοχ ο ΠΑΟΚ δεν απέκτησε πλάτος, στον άξονα, οι Κουρμπέλης, Δώνης, Ζαχίντ, Μπουζούκης είχαν αριθμητικό πλεονέκτημα κι ανέβαζαν σταδιακά τα μέτρα στο πρέσινγκ, για μεγάλο διάστημα οδήγησαν τον ΠΑΟΚ σε μεταφορά παιχνιδιού με μεγάλες μπαλιές καθώς ήταν αδύνατον να περάσει με ασφάλεια η μπάλα, σε Ντούγκλας, Μίσιτς.

Ο ΠΑΟΚ έχασε το μυαλό του, ήρθε το λάθος του Κρέσπο που έφερε το τέρμα του Ζαχίντ. Στο 1-2 ο Ινσούα έκανε την τέλεια προωθητική πάσα στον Μακέντα που δεν πέταξε την ευκαιρία κι εκεί που με την είσοδο των φρέσκων Αποστολάκη, Περέα είχες απορροφήσει την αντίδραση του ΠΑΟΚ, στα χασομέρια έχασες τη νίκη. Προφανώς την Κυριακή αν δεν χάσεις παίρνεις αυτοπεποίθηση, κανείς καλές γιορτές και ζεσταίνεις τον κόσμο γνωρίζοντας πως είναι στο χέρι σου να διεκδικήσεις την τετράδα.

Μόνο ευεργετημένος θα βγει ο σύλλογος αν μπορέσει να θερμάνει τους φίλους του, βέβαια πρέπει όμως να συνεχίσει η ομάδα να δουλεύει σωστά, πάνω σε υγιές πλάνο. Ο Παναθηναϊκός έχει βελτιωθεί και δείχνει πως μπορεί να σώσει τη σεζόν με την διεκδίκηση του κυπέλλου και ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News