Ακούραστος ο Ζέκα

Ακούραστος ο Ζέκα

Ο Κάρλος Ζέκα αποτελεί τον κινητήριο μοχλό του Παναθηναϊκού τα τελευταία 5 χρόνια. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακούραστος και σχεδόν αναντικατάστατος όλα αυτά τα χρόνια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για τον Πορτογάλο είναι το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής κόντρα στον Αστέρα. Ο Ζέκα είχε μερικές ενοχλήσεις στο γόνατο και ο προπονητής του είχε ως σκέψη να μην τον βάλει να αγωνιστεί.

[ads2]

Ο ίδιος ο Ζέκα όμως -έχοντας κάνει και μια μικρή θεραπεία- ξεκαθάρισε στον Αντρέα Στραματσόνι πως δεν ήθελε με τίποτα να χάσει το παιχνίδι. Ιδιαίτερα γιατί σε περίπτωση νίκης (όπως και έγινε) ο Παναθηναϊκός θα έμενε μόνος στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Μάλιστα ο μέσος του Τριφυλλιού έπαιξε πολύ καθοριστικό ρόλο για την εξέλιξη του αγώνα. Καθοριστικότατο ήταν το τάκλιν που έκανε στον Τσιλιανίδη αποσοβώντας το 2-2.

Για το αν ο Ζέκα μπορεί να θεωρηθεί σχεδόν αναντικατάστατος αυτά τα 5 χρόνια στην ομάδα το δείχνουν τα στατιστικά. Σε 246 επίσημα παιχνίδια, έπαιξε στα 213. Στα 203 ως βασικός και μόλις 10 φορές πέρασε ως αλλαγή. Στους 33 αγώνες που έχασε πάντα υπήρξε κάποιος σοβαρός λόγος. Οι 22 ήταν λόγω καρτών, οι 8 λόγω τραυματισμού και οι 3 εξαιτίας ενός σοβαρού προσωπικού θέματος.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News