Ακόμη και αήττητος, απίθανο να περάσει ο Παναθηναϊκός!

Βαθμολογία Euroleague: Η θέση του Παναθηναϊκού μετά την ήττα από τη Ρεάλ

Η αύξηση των ομάδων στην Ευρωλίγκα ανέβασε τη βάση των μίνιμουμ νικών για πρόκριση στα πλέι οφ από 16… σε 19-20!

Με αυτή τη λογική, θα έλεγε κανείς πως ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από την επόμενη φάση στη διαβολοβδομάδα που προηγήθηκε, με τις ήττες του κόντρα σε Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου.

Το Τριφύλλι έχει πετύχει 9 νίκες στη φετινή regular season, απομένουν 6 αγωνιστικές, συν 2 εξ αναβολής παιχνίδια με ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Ακόμη και το 8/8 να κάνει ο Παναθηναϊκός, θα βρεθεί δύο νίκες κάτω από τη βάση (17 νίκες αντί για 19).

Συνεπώς, χρειάζεται συνδυασμό αποτελεσμάτων σε ένα απίθανο σενάριο που συγκεντρώνει μηδαμινές πιθανότητες. Έχει μπροστά του, επίσης, τέσσερα ματς στο ΟΑΚΑ (Μακάμπι, Ερυθρό Αστέρα, Μπασκόνια, Αρμάνι) και δύο εκτός (Εφές, Ζάλγκιρις), συν τα εξ αναβολής με Ζενίτ και ΤΣΣΚΑ στη Ρωσία.

Αυτή τη στιγμή, η 8η Ζενίτ έχει 16 νίκες και 11 ήττες, που σημαίνει πως θέλει τουλάχιστον τρεις νίκες, για να προκριθεί. Από 17 νίκες έχουν Φενέρ, Ρεάλ και Εφές, οπότε, καταλαβαίνεται τι πρέπει να συμβεί για να ανατραπεί η κατάσταση για τον Παναθηναϊκό.

Από τις προαναφερθείσες ομάδες, ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει μόνο τη Φενέρ, αλλά δεν διατήρησε στη ρεβάνς την υπέρ του διαφορά. Έχει ηττηθεί στο ΟΑΚΑ από τη Ζενίτ (77-89), από την Εφές (77-80) και από τη Ρεάλ Μαδρίτης δύο φορές.

Συνεπώς, τα εναπομείναντα παιχνίδια για τον Παναθηναϊκό θα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα ως προς τη βαθμολογία, όμως, θα έχουν μεγάλη σημασία για την πρόοδο της ομάδας, που έχει ως στόχο το ελληνικό νταμπλ.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News