Aκαδημία μπάσκετ στην Χιλή για τον Παναθηναϊκό!

Απέλπιδα προσπάθεια στον Ερασιτέχνη

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τη συνεργασία του με την ομάδα Las Brisas της Χιλής, για τη δημιουργία μπασκετικού καμπ το 2018 και το 2019 με βάση το πρόγραμμα των “πράσινων” ακαδημιών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

O Παναθηναϊκός Α.Ο. ανακοινώνει μία νέα σημαντική διεθνή συνεργασία. Σε συνέχεια συναντήσεων μεταξύ των υπευθύνων του δικτύου Ακαδημιών Καλαθοσφαίρισης Εξωτερικού και αντιπροσώπων από τη Χιλή, όπου και μοιράστηκαν απόψεις σχετικά με την ανάπτυξη νέων αθλητών, ο Παναθηναϊκός Α.Ο. καλωσορίζει το κλαμπ Las Brisas, από το Σαντιάγκο της Χιλής, στο δίκτυο των συνεργαζόμενων ακαδημιών, όπου και θα διεξαχθούν μπασκετικά camps με βάση το πρόγραμμα των Ακαδημιών του Παναθηναϊκού A.O. κατά το 2018 και 2019.

O σκοπός του προγράμματος είναι να ενεργοποιηθούν νέοι ταλαντούχοι αθλητές και αθλήτριες, ώστε να αναπτύξουν τις ικανότητές τους με στόχο το υψηλότερο επίπεδο του ανταγωνισμού, μαθαίνοντας παράλληλα τις αξίες και τα ιδανικά μίας εκ των δημοφιλέστερων Ακαδημιών Μπάσκετ στην Ευρώπη, όπως δήλωσε ο Σπύρος Σπυρόπουλος, αντιπρόσωπος της Real Time Events (εταιρείας που έχει αναλάβει την ανάπτυξη και τους χειρισμούς του Παγκόσμιου Δικτύο Ακαδημιών Καλαθοσφαίρισης του ΠΑΟ).

Ο υπεύθυνος των Ακαδημιών Καλαθοσφαίρισης του Παναθηναϊκού Α.Ο., Μάκης Κουτσονικόλας δήλωσε: «Μία νέα συναρπαστική συνεργασία μεταξύ του ΠΑΟ και του κλαμπ Las Brisas ξεκίνησε, κάτι που μας δίνει μεγάλη ικανοποίηση. Όλοι μας στον Παναθηναϊκό ανυπομονούμε για αυτή την εμπειρία σε μακροχρόνια βάση».

Η επίσημη παρουσίαση της συνεργασίας πραγματοποιήθηκε στις 20/1 στο ιστορικό γυμναστήριο του κλαμπ Las Brisas στο Σαντιάγκο της Χιλής, παρουσία του Γενικού Διευθυντή της Χιλιανής Ομοσπονδίας Μπάσκετ, κου Έρνι Τούρινγκ, του υπευθύνου Εθνικών Ομάδων Υποδομών της Χιλής, κου Ντάνιελ Φρόλα, αντιπροσώπου του Δημάρχου και διευθυντής του La Cisterna, κου Ορλάντο Μοράλες, του Προέδρου του κλαμπ Las Brisas, κου Σάντρο Μεγιάδο, του καναλιού CDO Channel TV Olympic και αντιπροσώπων του Τύπου και οργανώθηκε από τον αντιπρόσωπο του Παγκόσμιου Δικτύου Ακαδημιών Καλαθοσφαίρισης του ΠΑΟ στη Λατινική Αμερική, κο Σαούλ Γκραντόν Γκουτιέρεζ (από την Golden Sports Agency) που δήλωσε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε την πρώτη μας συνεργασία στη Λατινική Αμερική με το ιστορικό κλάμπ Las Brisas, ως αποτέλεσμα πολλών συναντήσεων. Πιστεύουμε πως θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε εξαιρετικές ευκαιρίες για τα παιδιά της Χιλής, οργανώνοντας τα πρώτα προπονητικά camps σε συνεργασία με την καλύτερη Ακαδημία της Ευρώπης, ώστε να τους προσφέρουμε τη δυνατότητα να γίνουν οι θρύλοι του αθλήματος στο μέλλον»!

Ο Πρόεδρος του κλαμπ Las Brisas δήλωσε: «Είναι τιμή για το κλαμπ Las Brisas να ξεκινά μία αθλητική συμμαχία με τον Παναθηναϊκό Α.Ο., την πιο επιτυχημένη Ακαδημία Μπάσκετ στον κόσμο. Είναι η πρώτη φορά που ένας ευρωπαϊκός σύλλογος έρχεται στη Χιλή και τη Λατινική Αμερική, κάτι που μας κάνει πολύ χαρούμενους. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον τεχνικό διευθυντή, Σαούλ Γκραντόν και τον ιδιοκτήτη της Real Time Events και Διευθυντή των Ακαδημιών Καλαθοσφαίρισης Εξωτερικού του ΠΑΟ, κ. Σπύρο Σπυρόπουλο που μας δίνουν αυτή την εξαιρετική ευκαιρία. Τα camps και τα τουρνουά στη Χιλή θα στεφθούν με επιτυχία, από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός είναι ένας σύλλογος με πρεστίζ και ιστορία. Ανυπομονούμε να ταξιδεύψουμε στην Αθήνα, ώστε οι ομάδες μας να αγωνισθούν με τα παιδιά του Παναθηναϊκού. Είναι ένα μεγάλο βήμα για το μπάσκετ στη Νότιο Αμερική, καθώς πιστεύουμε ότι το NBA και αυτή η συμμαχία θα μας προσδώσουν ένα διαφορετικό μπασκετικό τρόπο παιχνιδιού».

Το αναλυτικό πρόγραμμα της πρώτης φάσης των Camps στη Χιλή θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες και θα περιλαμβάνουν μια περίοδο δέκα μηνών, από τον Απρίλιο του 2018 έως και τον Φεβρουάριο του 2019.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News