Αϊτόρ: «Να είμαστε στην Ευρώπη του χρόνου»

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός: Η κριτική των πρασίνων

Είχε πολύ καιρό να «χτυπήσει», σκοράροντας σε αγώνα του Παναθηναϊκού ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα. Κοντά τρεισήμισι μήνες, απ’ τον αγώνα του πρώτου γύρου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (20 Δεκεμβρίου) και την ήττα των «πράσινων» με 2-1, όταν είχε φέρει τότε το ματς στα ίσα με πλασέ στο 16ο λεπτό.

Το τελευταίο δίμηνο ο Ισπανός εξτρέμ ήταν σε ένα διαρκές «μπες-βγες», με ελάχιστες «ενδεκαδάτες» συμμετοχές και μικρή παρουσία κι επιρροή στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

Το απόγευμα της Κυριακής (05/04) πήρε την ευκαιρία από τον Λάζλο Μπόλονι, μπαίνοντας ως αλλαγή στο 78’, όταν όλος ο ΠΑΟΚ είχε βγει μπροστά για να μειώσει το σκορ, με οδηγία απ’ τον 68χρονο τεχνικό για να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά εδώ και χρόνια: Να «χτυπάει» γρήγορα στην κόντρα, όταν η αντίπαλη άμυνα βρίσκεται σε ανισορροπία.

Στο 85’, από θέση άμυνας (έπειτα από κόρνερ του ΠΑΟΚ), ο Βιγιαφάνιες «ελευθέρωσε» τη μπάλα στον Μολό, ο Γάλλος με υπερπροσπάθεια -ελέω των κραμπών- την πέταξε στο χώρο προς τον 25χρονο winger κι εκείνος ανέλαβε τα… υπόλοιπα. Μία και δύο προσποιήσεις στον Ροντρίγο, η μπάλα στο αριστερό και τελείωμα απ’ τη γωνία που δεν… περίμενε ο Πασχαλάκης, βάζοντας το… κερασάκι στην «πράσινη» νίκη επί του δικεφάλου του Βορρά με 3-0, που έφερε για πρώτη φορά εφέτος τον Παναθηναϊκό σε θέση Ευρώπης (4ος στη βαθμολογία).

Ο Ισπανός εξτρέμ, μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) για τη σημασία της «πράσινης» νίκης, αλλά και γι’ αυτά που θα πρέπει να κρατήσει στο παιχνίδι του ο Παναθηναϊκός, για να μπορέσει να εδραιώσει ως το φινάλε των πλέι-οφ την παρουσία του στην πρώτη τετράδα και στα ευρωπαϊκά «εισιτήρια».

«Η δική μου η ψυχολογία μου είναι πάντοτε σε υψηλό επίπεδο. Δουλεύω καθημερινά πολύ σκληρά για μένα, αλλά πάνω απ’ όλα για να βοηθήσω την ομάδα και την επίθεση μας με γκολ και ασίστ. Και είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος για το πώς εξελίχθηκε ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ», τόνισε αρχικά ο Αϊτόρ και πρόσθεσε:

«Ήταν πολύ σημαντικό το αποτέλεσμα και η εμφάνισή μας, για όλη την ψυχολογία και αυτοπεποίθηση της ομάδας μας. Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, πήραμε τρεις σημαντικούς βαθμούς στην προσπάθεια που κάνουμε για να βγούμε στην Ευρώπη και κοιτάμε μόνο μπροστά».

Όσο για το αν αυτό το «τρίποντο» θα αποτελέσει «κλειδί» για τη μάχη της Ευρώπης; Ο 25χρονος άσος ήταν απόλυτος: «Ναι, αυτοί οι τρεις βαθμοί μας δίνουν πολύ μεγάλη διάθεση και κίνητρο για τη συνέχεια. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε το πρωτάθλημα όσο το δυνατόν πιο ψηλά γίνεται.

Σε όσο το δυνατόν υψηλότερη θέση στη βαθμολογία και βεβαίως να κατακτήσουμε μία θέση που οδηγεί στα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης σεζόν. Προπονούμαστε καλά και σκληρά κι αυτός είναι ο δρόμος στον οποίο πρέπει να βαδίσουμε».

Τι διαφορετικό, ωστόσο, είχε ο Παναθηναϊκός σ’ αυτό το ματς με τον ΠΑΟΚ σε σχέση με την προ τριών εβδομάδων νίκη του (και) στην κανονική περίοδο της Super League. Για τον Αϊτόρ ήταν ζήτημα προσέγγισης και μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας στη δημιουργία «καθαρών» φάσεων.

«Είχαμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σαν ομάδα για να παίξουμε ποδόσφαιρο και σίγουρα πιο ξεκάθαρες ιδέες για να καταθέσουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είχαμε βεβαίως και την τύχη με το μέρος μας, σημειώνοντας πρώτοι γκολ. Όταν παίζεις πιο κοντά στην αντίπαλη περιοχή και δημιουργείς ευκαιρίες, έχεις πιο πολλές πιθανότητες για να σκοράρεις…».

Και κατέληξε ο Ισπανός εξτρέμ του Παναθηναϊκού: «Σ’ αυτό το στυλ πρέπει να συνεχίσουμε. Να δημιουργούμε περισσότερες καθαρές ευκαιρίες στα παιχνίδια μας για να σκοράρουμε πιο συχνά, όπως κάναμε στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News