Αηδιαστικό Προπαγανδιστικό Άρθρο του Βήματος για το Έπος του Γούεμπλεϊ!(pic)

Ένα νέο προπαγανδιστικό άρθρο για την ιστορική επιτυχία του Γούεμπλεϊ είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας μέσα από την εφημερίδα «Το Βήμα».

Ο εκδότης και μέτοχος του Mega Σταύρος Ψυχάρης, στον ανοιχτό πόλεμο που έχει με την Κυβέρνηση μετά και την άδεια που δεν πήρε το κανάλι του, στην προσπάθεια του να συσχετίσει την κυβέρνηση του Τσίπρα με την Χούντα χρησιμοποίησε ένα εύκολο παραμύθι που πλέον αγγίζει τα όρια του μύθου και διαβάζεται εύκολα.

[ads2]

Ποιο; Ότι η ιστορική επιτυχία του Παναθηναϊκού και η μεγαλειώδης ανατροπή-πρόκριση επί του Ερυθρού Αστέρα στην Λεωφόρο ήταν αγορασμένη από την Ελληνική Δικτατορία, ώστε να αποπροσανατολίσει το πλήθος μέσα από τις αθλητικές επιτυχίες.

Προφανώς το κείμενο του δεν συνοδεύεται από κάποια συγκεκριμένη πληροφορία, παρά μόνο από επανάληψη γενικών φράσεων και θεωριών που δεν δύναται να αποδειχθούν.

Φαίνεται πως ο επιχειρηματίας/εκδότης/δημοσιογράφος δεν θυμάται την απόκρουση του Βασίλη Κωνσταντίνου λίγο πριν την λήξη του εν λόγω αγώνα. Λογικά και εκείνη η απόκρουση θα ήταν στα πλαίσια του θεάματος που ήταν αγορασμένα και προμελετημένα..

Επίσης φαίνεται πως ο Ψυχάρης δεν είναι ενημερωμένος για το πρόσφατο ντοκουμέντο με απόρρητο έγγραφο της Χούντας και τους μηχανισμούς προπαγάνδας που χρησιμοποιούσε και ένας εξ αυτών ήταν και η επιτυχία του Παναθηναϊκού το 1971. Ή λογικά δεν τον βόλευε να είναι…

Όπως και να έχει, η ουσία είναι πως δυστυχώς τέτοια άρθρα που στερούνται επιχειρημάτων και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την κοινή λογική κάνουν ζημιά γιατί πολύ απλά διαβάζονται εύκολα και γρήγορα από τον πολύ κόσμο και μετατρέπονται από φήμες σε γεγονότα.

Δείτε το άρθρο:

14114047_10153965921527525_1865526621_o (1)

πηγή: Panathinaikos Press

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News