Αγριεμένη η ΑΪΚ πριν τη ρεβάνς

Αγριεμένη η ΑΪΚ πριν τη ρεβάνς

Κάνοντας τα απαραίτητα –και με αρκετούς παίκτες να παίρνουν ανάσες ενόψει επαναληπτικού- η ΑΪΚ επικράτησε 2-0 της αδύναμης Φάλκενμπεργκ. «Ξεμπούκωσε» ο φορ των Σουηδών, τον οποίο «κατάπιε» ο Μολέδο.

Επέστρεψε στις νίκες η ΑΪΚ Στοκχόλμης, η οποία ξεπέρασε εύκολα με 2-0 το εμπόδιο της αδύναμης Φάλκενμπεργκ, για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

[ads2]

Ουσιαστικά η αποψινή αναμέτρηση ήταν μια… πρόβα τζενεράλε για τον επαναληπτικό της Πέμπτης με τον Παναθηναϊκό, αν κι εκείνο το παιχνίδι θα γίνει σε άλλο γήπεδο (το σημερινό διεξήχθη στη φυσική έδρα του συλλόγου).

Η αντίπαλος του τριφυλλιού ήταν εξ αρχής το φαβορί του αγώνα (ενδεικτικό πως η νίκη της πλήρωνε 1,30 στο στοίχημα) και το επιβεβαίωσε δίχως να φορτσάρει ιδιαίτερα. Σταθερά με τριάδα στην άμυνα παρέταξε την ομάδα του ο Νόρλινγκ (3-6-1 και 3-5-2 κατά διαστήματα), ο οποίος χρησιμοποίησε για βασικούς πέντε από αυτούς που είχαν ξεκινήσει και στη Λεωφόρο (Κάρλγκρεν, Χάουκσον, Εκποζό, Μαρκάνεν, Σάντγκρεν). Στη διάρκεια του ματς πέρασαν σαν αλλαγή ακόμα τρεις που αγωνίστηκαν στην Ελλάδα.

Και τα δύο τέρματα ήρθαν από τον καθαρό φορ της ΑΪΚ, τον υψηλόσωμο Μαρκάνεν. Στα 35’’(!) άνοιξε το σκορ μετά από κοντινή προβολή, ενώ στο 37’ με ωραία κεφαλιά (από εκτέλεση κόρνερ) διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Αξίζει να σημειωθεί πως τον συγκεκριμένο, ο Μολέδο τον είχε «καταπιεί» στην αναμέτρηση της περασμένης Πέμπτης, καθώς ούτε μπάλα δεν του επέτρεπε να αγγίξει!

Ειδικά στο δεύτερο μέρος, η ΑΪΚ έριξε… ταχύτητα, αφού δεν υπήρχε και λόγος να παίξει στο… κόκκινο, έχοντας από νωρίς μεγάλο προβάδισμα και κάνοντας ουσιαστικά συντήρηση δυνάμεων. Δεν απειλήθηκε ουσιαστικά, καθώς η Φάλκενμπεργκ δεν μπορούσε να πατήσει περιοχή και προσπαθούσε άσκοπα με κάποια στημένα, ενώ στην επίθεση έφτιαξε κι άλλες 3-4 καλές ευκαιρίες. Παραλίγο, βέβαια, στις καθυστερήσεις και με καραμπόλες να πετύχει το γκολ της τιμής.

Η σημερινή σύνθεση της ΑΪΚ: Κάρλγκρεν, Χούιβελντ, Χάουκσον, Σάντγκρεν, Βαϊσάνεν, Εκποζό, Γιασίν, Αφανέ (82’ Μπλόμπεργκ), Σαλέτρος (73’ Οφόρι), Γκράβιους, Μαρκάνεν (73’ Άβντιτς)

Η σύνθεση της ΑΪΚ που έπαιξε με τον Παναθηναϊκό: Κάρλγκρεν, Χάουκσον, Κάρλσον, Γιόχανσον, Μπλόμπεργκ, Άβντιτς (87’ Σαλέτρος), Μαρκάνεν, Οφόρι, Σάντγκρεν, Ισιζάκι (65’ Γιασίν), Εκποζό.

Sportfm.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News