«Αγορά της ΠΑΕ από Κινέζους»: Τι λένε στον Παναθηναϊκό

Σε αυτές τις χώρες κοιτάει για τεχνικό διευθυντή ο Παναθηναϊκός

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Άποψης, κονσόρτσιουμ κινέζικων εταιρειών είναι κοντά στο να αγοράσει την ΠΑΕ.

Αναλυτικά, όσα αναφέρει:

Κονσόρτσιουμ κινέζικων εταιρειών ανέβαλε την αγορά τεσσάρων κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων λόγω κορωνοϊού. Πιο συγκεκριμένα, ο αναφερόμενος όμιλος με βάση σχέδιο αγοράς των ομάδων, που εγκρίθηκε από την Κινεζική Κυβέρνηση αλλά και με την άδεια της UEFA, βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων-διαπραγματεύσεων με τέσσερις ευρωπαϊκές ομάδες κορυφαίων πρωταθλημάτων. Η προτεραιότητα του ομίλου για πολύ συγκεκριμένους λόγους είναι η ομάδα του Παναθηναϊκού. Το deal θα είχε ολοκληρωθεί από τον Ιανουάριο του 2020, αν δεν είχαν μεσολαβήσει τα γνωστά γεγονότα στην Κίνα. Ο σχεδιασμός λοιπόν για τον Παναθηναϊκό προβλέπει:

α) Κατασκευή νέου υπερσύγχρονου γηπέδου, και β) κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων παγκοσμίου βεληνεκούς.

Σημειώνεται με ιδιαίτερη έμφαση ότι η μία εκ των κινεζικών εταιρειών αποτελεί μεγάλο brand name στην αθλητική ένδυση, καθώς και στις κατασκευές γηπέδων και αθλητικών εγκαταστάσεων. Θεωρείται κατά τους Κινέζους επενδυτές βέβαιο ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις που θα κατασκευαστούν σε σύντομο, λόγω τεχνογνωσίας, χρονικό διάστημα θα αποτελέσουν πόλο έλξης για την προετοιμασία κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων κατά τον χρόνο διακοπής των πρωταθλημάτων τους και όχι μόνο. Η συνέχεια και ολοκλήρωση του deal που αφορά τον ΠΑΟ, τηρουμένων φυσικά και των χρονικών λόγω κορωνοϊού συνθηκών, αναμένεται προς το τέλος Ιουνίου έως αρχές Ιουλίου 2020.

Aπό τον Παναθηναϊκό δηλώνουν άγνοια για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς δεν έχει φτάσει καμία πρόταση για την ΠΑΕ. Ούτε στον Γιάννη Αλαφούζο…

«ΠΑΕ Παναθηναϊκός διαψεύδει κατηγορηματικά το σημερινό ανυπόστατο δημοσίευμα περί συζήτησης και για διαπραγμάτευσης για την πώληση της ΠΑΕ σε κονσόρτσιουμ κινέζικων εταιριών. Όλα όσα εμπλέκουν τον Παναθηναϊκό βρίσκονται μόνο στην φαντασία όσων εμπνεύστηκαν το σενάριο», τόνιζαν οι πράσινοι.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News