Άγγιξε το θαύμα ο Παναθηναϊκός!

Άγγιξε το θαύμα ο Παναθηναϊκός!

Με ένα απογοητευτικό δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός αδίκησε την προσπάθειά του απέναντι στο φαβορί του ομίλου Πολκοβίτσε (64-67) και γνώρισε την ήττα στην πρεμιέρα του Eurocup υπό το βλέμμα περίπου 1000 οπαδών του συλλόγου.

Το Τριφύλλι μπήκε με τους καλύτερους οιωνούς στο παρκέ και δημιούργησε αρκετούς προβληματισμούς στους Πολωνούς με τη Λύμουρα να διαβάζει καλά την άμυνά τους. Μάλιστα, προηγήθηκε στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με 14-12.

Στην πορεία οι φιλοξενούμενες έκαναν ένα απίθανο σερί στα μέσα της β’ περιόδου της τάξεως του 0-18 από το 19-14, με αποτέλεσμα να θέσει τις βάσεις για την επικράτησή της στο ΟΑΚΑ (σκορ ημιχρόνου 27-36). Το 1/16 τρίποντα για την ομάδα της Ελένης Καπογιάννη ως την τρίτη περίοδο ήταν «πληγή» για τις πράσινες.

Η Βιντσιλαίου προσπάθησε να κρατήσει τον Παναθηναϊκό εντός παιχνιδιού με ορισμένες ατομικές της προσπάθειες, εκεί που η ομάδα της είχε κολλήσει στο σκορ (39-48) και στο 30′ έφθασε τους 16 πόντους με το δεύτερο τρίποντο για λογαριασμό του Τριφυλλιού.

Τα κορίτσια του Παναθηναϊκού έφθασαν τη διαφορά στο -7, όμως, με δύο πέντε συνεχόμενους πόντους η Πολκοβίτσε ανέκτησε «μαξιλαράκι» 12 πόντων στο 34′. Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα το Τριφύλλι κατόρθωσε από το «πουθενά» να ρίξει τη διαφορά στους τρεις πόντους!

Πολύ σωστά οι παίκτριες του Παναθηναϊκού δεν εγκατέλειψαν το ματς και πάνω στη χαλαρότητα της Πολκοβίτσε «ψαλίδισαν» τη διαφορά στο καλάθι. Το τελευταίο σουτ της Χολμς βρήκε σίδερο και το ματς ολοκληρώθηκε με σκορ 64-67.

Τα σκορ: 14-12, 27-36, 39-48, 64-67.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News