Αγχωτική πρόκριση για Παναθηναϊκό στους «8» του Κυπέλλου

Αγχωτική πρόκριση για Παναθηναϊκό στους «8» του Κυπέλλου

Την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος πήρε ο Παναθηναϊκός με το 2-1 του πρώτου αγώνα κόντρα στο Βόλο με τις δύο ομάδες να μην σκοράρουν στη ρεβάνς του Πανθεσσαλικού Σταδίου. 

Οι πράσινοι ξεκίνησαν με μεγάλη ευκαιρία στο ματς μόλις στο 3ο λεπτό με τον Βιγιαφάνιες να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για υποσχόμενη επίθεση και τον ίδιο να εκτελεί με κεφαλιά υποχρεώνοντας τον Κότνικ σε μια απίθανη απόκρουση. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Αϊτόρ σέντραρε, ο Μαουρίσιο πήρε την κεφαλιά και ο γκολκίπερ των Θεσσαλών μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια.

Στο 9′ ο Αϊτόρ δοκίμασε το πόδι του από μακριά αλλά η μπάλα πέρασε πολύ ψηλά άουτ. Επτά λεπτά αργότερα, το σουτ του Πέρεθ πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κότνικ. Τεράστια φάση για το Τριφύλλι ακολούθησε στο 20΄ με τον Χατζηγιοβάνη να αποφεύγει εντυπωσιακά ένα αντίπαλο, αλλά να μην δίνει το απαιτούμενο φάλτσο στο σουτ και η μπάλα να φεύγει ξυστά από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.

Κοντά στο μισάωρο ο Βέλεθ βρήκε δίχτυα, όμως, ξεκίνησε στη στατική φάση από αντικανονική θέση και το γκολ ακυρώθηκε. Νέα προσπάθεια Χατζηγιοβάνη στο 36′, το σουτ πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κότνικ.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Βιγιαφάνιες σούταρε από μακρινή απόσταση, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά. Όσο έμενε το 0-0, οι γηπεδούχοι το πίστευαν όλο και περισσότερο και δημιούργησαν μερικές αναστατώσεις στην περιοχή του Παναθηναϊκού, δίχως, όμως, να απειλήσουν.

Ο Παλάσιος με το «καλησπέρα» έκανε μια απίθανη κούρσα που στοίχισε στο Βόλο έναν ποδοσφαιριστή τον Γκρίλο, ο οποίος τον ανέτρεψε και αντίκρισε απευθείας την κόκκινη κάρτα ως ο τελευταίος παίκτης. Στη μεθεπόμενη φάση ο Μακέντα σούταρε από πλεονεκτική θέση, αλλά δεν βρήκε εστία. Στο 83΄ ο Μαουρίσιο έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης – Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Σάντσες – Ρούμπεν, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες – Χατζηγιοβάνης, Μακέντα, Αϊτόρ.

Στον πάγκο οι Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης, Καρλίτος, Λούντκβιστ, Σάρλια, Παλάσιος, Βιτάλ.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News