Αυτούς θα έφερνα στον Παναθηναϊκό!

Αυτούς θα έφερνα στον Παναθηναϊκό!

Ο Παναθηναϊκός βιώνει μία από τις πιο…περίεργες μεταγραφικές περιόδους της ιστορίας του, στην οποία -όπως γράψαμε πρόσφατα- θα χρειαστεί να κάνει διψήφιο αριθμό μεταγραφών και όλα αυτά χωρίς να υπολογίζουμε τις πιθανές αποχωρήσεις των Μολέδο, Στιλ κ.ο.κ.!

Εγώ προσωπικά δεν είμαι ούτε τεχνικός διευθυντής, ούτε προπονητής, ωστόσο παρακάτω θα παρουσιάσω ένα άρθρο με τους παίκτες που θα πρότεινα/έφερνα στο “τριφύλλι” αν ήταν στο χέρι μου, χωρίς να υπολογίσουμε τον “κλεισμένο” Άλτμαν.

Σέντερ Μπακ:

Ο Παναθηναϊκός φαίνεται να έχει stand by τον Κολοβέτσιο που έμεινε ελεύθερος από την ΑΕΚ για την συγκεκριμένη θέση και να περιμένει να αποδεσμευτεί ο Ράσμους Τελάντερ προκειμένου να τον “ενεργοποιήσει”. Η δική μου πρόταση θα ήταν ο Γουίλφριντ Κάνον. Ο 23χρονος σέντερ μπακ έμεινε ελεύθερος από την Άντο Ντε Χααγκ έχοντας φέτος 31 συμμετοχές με 1 γκολ και 1 ασίστ. Παρά το νεαρό της ηλικίας του είναι ήδη 20 φορές διεθνής με την Ακτή Ελεφαντοστού.

Αριστερό Μπακ:

Ο Χουχούμης έχει δείξει ότι δεν “κάνει” για τον Παναθηναϊκό και στο “τριφύλλι” επιθυμούν την απόκτηση ενός μπακ-απ του Νίκλας Χουλτ. Ιδανικές περιπτώσεις μου φαίνονται αυτές του Μαριάνο Μπιτόλο και του Βιτάλ Ενσιμπά. Ο πρώτος είναι γνωστός σε όλους μας από το πέρασμά του από τον Ατρομήτο, από τον οποίο αποχώρησε τον Γενάρη για την Κόρντομπα από την οποία μένει ελεύθερος τυπικά στο τέλος του μήνα. Στα 27 του, ο Αργεντινός (ιταλικό διαβατήριο) που έχει δείξει ότι είναι αξιόπιστη λύση, θα κέρδιζε πόντους, καθώς γνωρίζει και την ελληνική πραγματικότητα. Από την άλλη, ο Ενσιμπά, βλέπει το συμβόλαιό του με την Μπουργκ-αν-Μπρες να ολοκληρώνεται έχοντας δύο πολύ καλές σεζόν! Μάλιστα ο 23χρονος είναι συμπαίκτης του Πολ Εμποκού στην εθνική της Λ.Δ. του Κονγκό.

Δεξί Μπακ:

Ό,τι ισχύει για την αριστερή πλευρά της άμυνας, ισχύει και για τη δεξιά. Ο 27χρονος Ολλανδός Κέλβιν Λέερνταμ μένει ελεύθερος από την Φιτέσε μετά από τέσσερα χρόνια παρουσίας. Φέτος είχε 6 γκολ και 2 ασίστ σε 33 παιχνίδια. Αξιόπιστη λύση είναι και του Σέρβου διεθνή (24 ετών) Μάρκο Πέτκοβιτς που μένει ελεύθερος από τον Ερυθρό Αστέρα. Εξαιρετική σεζόν από τον ταλαντούχο μπακ (40 εμφανίσεις, 4 γκολ, 2 ασίστ) που κλήθηκε και στην εθνική της πατρίδας τους. Τέλος, ενδιαφέρουσα (όχι όμως όσο οι προηγούμενες δύο) είναι και η περίπτωση του Τούρκου Ζέκι Γιαβρού που αποχώρησε, στα 25 του, από την Τράμπζονσπορ.

Επιτελικός μέσος:

Ξεκάθαρα, προβάδισμα για αυτή τη θέση θα έδινα (με κλειστά μάτια) στον Χάρις Ντούλιεβιτς. Ο 23χρονος Βόσνιος έκανε “παπάδες” με την Σαράγιεβο (12 ασίστ, 2 γκολ σε 31 ματς) και μένει τυπικά ελεύθερος στο τέλος του μήνα. Μάλιστα κλήθηκε και στην εθνική Βοσνίας! Σαν εναλλακτική θα είχα τον Ουρουγουανό Μάξι Ροντρίγκεζ (26 ετών) που έχει ενημερωθεί από την Γκρέμιο πως δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιό του και -τέλος- τον συμπατριώτη του Ματίας Σάντος (23 ετών) που ακόμη δεν έχει αποδεχθεί την πρόταση ανανέωσης των Μοντεβιδέο Γουάντερερς. Φέτος είχε 6 γκολ και 1 ασίστ σε 36 ματς.

Επιθετικός (αντί-Μπεργκ): 

Ξεκάθαρη προτίμηση στον Τζίμι Μπριάντ για την εν λόγω θέση. Ο διεθνής Γάλλος, στα 31 του, έκανε μία καλή σεζόν στην Γκίνγκαμπ με 13 γκολ και 6 ασίστ σε 30 ματς!

Επιθετικός (αναπληρωματικός):

Επίσης, εύκολα θα διάλεγα τον (ιδιαίτερα οικονομικό) Άλμπερτ Πρόσα. Στα 26 του, ο διεθνής Εσθονός έχει συμβόλαιο έως το τέλος του 2017 και υπολογίζεται πως με ένα χαμηλό ποσό θα μπορούσε να έρθει στο “τριφύλλι”. Ο επιθετικός της Ταλίν έχει φέτος 21 γκολ και 4 ασίστ σε 24 ματς.

Κεντρικός Μέσος:

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει μία αναπληρωματική λύση που θα μπορεί να καλύπτει τις θέσεις “6” και “8”. Πρώτη μου επιλογή θα ήταν ο Ιταλός Κρίστιαν Μπατότσιο της Μπρεστ. Φέτος σημείωσε 8 γκολ και 6 ασίστ σε 38 ματς και το συμβόλαιό του λήγει τις επόμενες μέρες. Στα 25 του δείχνει μία ιδιαίτερα αξιόπιστη περίπτωση. Σαν εναλλακτική θα έδινα την περίπτωση του Γκιόργκι Καραϊσβίλι της Σαμπουρτάλο (Γεωργία). Ο 20χρονος χαφ έκανε το “τσαφ” στο δεύτερο μισό της σεζόν,  όταν πήρε χρόνο λόγω των πολλών τραυματισμών που αντιμετώπιζε η ομάδα του. Σε 11 ματς σημείωσε 5 γκολ και έδωσε 2 ασίστ.

Εξτρέμ (2):

Ο Παναθηναϊκός είχε αποφασίσει να κινηθεί για δύο εξτρέμ, ανεξάρτητα από την υπόθεση του Πολ Εμποκού. Ξεκινάμε με τον Μίκαελ Αρόγο που μένει ελεύθερος από την Αμέρικα. Στα 30 του, ο διεθνής με το Εκουαδόρ δεν έχει παίξει ποτέ στην Ευρώπη. Φέτος είχε 6 γκολ και 1 ασίστ σε 26 ματς. Συνεχίζουμε με τον Αντόνιο Ντι Γκαούντιο (27) της Κάρπι που φέτος είχε 7 ασίστ και 4 γκολ σε 36 αγώνες. Επόμενος στην λίστα είναι ο Λας Μπανγκουρά (25) που είναι διεθνής με την Γουινέα. Φέτος έπαιξε στην Ράγιο Βαγιεκάνο και σε 23 ματς είχε 1 γκολ και 1 ασίστ. Συνεχίζουμε, με το -άλλοτε ταλέντο- Ισαάκ Κουένκα που μάλλον δεν θα ανανεώσει με την Γρανάδα και κλείνουμε με τον 26χρονο Ισραηλινό Σινταγιέχου Σαλαλίχ που μένει ελεύθερος από την Μάριμπορ.

Όλοι οι παραπάνω παίκτες είναι κοντά στα τωρινά οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ. Σχολιάστε με τις δικές σας προτάσεις στα social media.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Χριστουλάκης

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News