Αυτό είναι ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αυτό είναι ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Έχουμε κράξει πολλές φορές, έχουμε καυτηριάσει την εικόνα της ομάδας αλλά αυτό που είδαμε στην Κροατία θύμισε ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ!

Από την πρώτη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Αυτό ήταν ΟΜΑΔΑ. Αυτή ήταν εμφάνιση. Σ’ ένα ματς του «πρέπει» οι «πράσινοι» μπήκαν από το πρώτο δευτερόλεπτο και διεμήνυσαν στη Τσεντεβίτα πως ο αγώνας είχε κριθεί από τ’ αποδυτήρια.

[ads2]

Οι Κροάτες που είχαν ταράξει όλη την Ευρωλίγκα στις ζημιές (έχουν πετύχει τέσσερα διπλά στη διοργάνωση), δεν μπόρεσαν ν’ αντισταθούν ούτε για ένα δίλεπτο. Έτσι, ήρθε μια νίκη που δίνει στο «τριφύλλι» τη δυνατότητα να την εξαργυρώσει μέσα στο ΟΑΚΑ. Η Εφές έρχεται την άλλη εβδομάδα και η Φενέρ ανοίγει την αυλαία του δεύτερου γύρου, την ώρα που ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο 3-3 και ο Ερυθρός Αστέρας έκανε την …κακή ήττα από την Νταρουσάφακα.

Αυτά όμως θα τα μελετήσουμε ενδελεχώς τις επόμενες ημέρες, τώρα πάμε να δούμε ποιο ήταν το μυστικό αυτής της εμφάνισης που ισοπέδωσε τους Κροάτες μέσα στο σπίτι τους.

Οι τελευταίοι κλυδωνισμοί συσπείρωσαν την ομάδα και επαναπροσδιόρισαν κάποια πράγματα. Αυτό φάνηκε στη μαχητικότητα και τη συγκέντρωση αυτών που πάτησαν το παρκέ.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ταξίδεψε στο Ζάγκρεμπ και στάθηκε στο πλάι της προσπάθειας με την παρουσία του να είναι πάρα πολύ σημαντική. Ο κόσμος ταξίδεψε με τη σειρά του στην Κροατία. Το ιστορικό κλουβί του Ντράζεν Πέτροβιτς θύμιζε Λεωφόρο και Θύρα 13 από το πρώτο λεπτό. Με λίγα λόγια ο σύλλογος ατσαλώθηκε και αντέδρασε όπως αρμόζει στ’ όνομα του.

Ο Καλάθης έκανε παιχνιδάρα με double-double και ο Ραντούλιτσα …πλάκα στους αντιπάλους του. Μα πάνω απ’ όλα άπαντες έπαιξαν άμυνα και πάλεψαν για τον ίδιο σκοπό. Το «ζντο» στ’ αποδυτήρια μετά τη νίκη ήταν το μήνυμα όπως οι κινήσεις που έγιναν και αυτές που θα γίνουν!

ΥΓ: Ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της Ευρώπης. Περνά φουρτούνες, περνά τρικυμίες αλλά έχει τις αρχές και τον τρόπο να μένει όρθιος.

onsports.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News