Αυτά κάνει ο Γκάμπριελ

Δύο ακόμη πιθανοί αντί-Γκιστ

[ads2]
Ο Κένι Γκάμπριελ θα είναι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο παίκτης που θα ενισχύσει τους ψηλούς του Παναθηναϊκού και το newspao.gr σας περιγράφει τα χαρακτηριστικά του Αμερικανού φόργουορντ.
[ads]

Ο 27χρονος καλαθοσφαιριστής ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την Μακάμπι Άσντοντ στο Ισραήλ, πριν έρθει στην Ελλάδα για χάρη του Ρεθύμνου. Στη συνέχεια, έπαιξε για δύο χρόνια στην τούρκικη Καρσίγιακα, πριν μεταγραφεί στην Λοκομοτίβ Κούμπαν ως επιβράβευση των καλών του εμφανίσεων με τους Τούρκους. Ωστόσο, δεν κατάφερε ποτέ να προσαρμοστεί στην ομάδα του Κράσονταρ και οι Ρώσοι είναι διατεθειμένοι να τον αφήσουν ελεύθερο προκειμένου να γλυτώσουν από το συμβόλαιό του (750.000 ευρώ τον χρόνο).

Ο Γκάμπριελ είναι ένας παίκτης που επιθετικά μοιάζει με τον Γκιστ. Ουσιαστικός, αλλά και εντυπωσιακός. Γρήγορος, σούπερ αλτικός, με καλά ποσοστά στα δίποντα (κοντά 60%), περίπου 30% στα τρίποντα και 70% στις βολές. Μαζεύει αρκετά ριμπάουντ και κάνει κατά μέσο όρο μία τάπα ανά παιχνίδι.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Γκάμπριελ βρίσκεται στην άμυνα, όπου αν και γρήγορος δε είναι τόσο αποτελεσματικός. Είναι καλός στο transition, αλλά πολλές φορές εμφανίζει σοβαρά αμυντικά κενά.

Από όλα τα ονόματα που ακούστηκαν, η περίπτωση του Γκόρντον της Λιετούβος Ρίτας είναι πιο κοντά στον Γκιστ, τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά, αλλά αυτή τη στιγμή ο Γκάμπριελ είναι προτεραιότητα.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News