ΑΦΕΝΤΙΚΟ στην Αθήνα ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ με σούπερ ΑΝΑΤΡΟΠΗ! (vids)

ΑΦΕΝΤΙΚΟ στην Αθήνα ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ με σούπερ ΑΝΑΤΡΟΠΗ! (vids)

 

«ΠΡΑΣΙΝΗ» κόλαση και 4×4 ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο, ισοπέδωσε την ΑΕΚ στο γήπεδο και κατέκτησε τη νίκη με φτωχό 2-1. «Ζαλίστηκε» η Ένωση από τη… λάβα στην έδρα του Τριφυλλιού και υπέπεσε σε δύο πεντακάθαρα πέναλτι. Σκόραραν Αϊτόρ και Σπόραρ, δοκάρια με τον Ισπανό και τον Παλάσιος, ντεμπούτο ο Μπερνάρ. Πρώτοι στη βαθμολογία οι πράσινοι, στο +4 από Ολυμπιακό!




Η πρώτη φάση του ντέρμπι σημειώθηκε στο 5ο λεπτό με τον Σπόραρ να βγαίνει απέναντι από τον Στάνκοβιτς από πλαϊνή θέση και τον γκολκίπερ της Ένωσης να διώχνει με το πόδι την προσπάθεια του Σλοβένου. Περίπου ένα δεκάλεπτο αργότερα, σουτ του Παλάσιος πέρασε ψηλά άουτ.




Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους «πράσινους» συνέβη στο 26ο λεπτό με τον Κουρμπέλη να αστοχεί με κεφαλιά ολομόναχος με το τέρμα στο β’ δοκάρι, έπειτα από κόρνερ του Τσέριν. Η ΑΕΚ «απάντησε» με μακρινό σουτ του Γκατσίνοβιτς δίχως να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Μπρινιόλι. Στο 36′ η Ένωση άνοιξε το σκορ με τον Πινέδα από το ύψος της μικρής περιοχής, έπειτα από ασίστ του Αραούχο.




Μέσα σε ένα μαγικό τρίλεπτο ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε το εις βάρους του σκορ (0-1) σε 2-1 και πήγε προηγούμενος στα αποδυτήρια για το ημίχρονο. Στο 43ο λεπτό ο Αϊτόρ ισοφάρισε για τον Παναθηναϊκό, λόγω παράβασης χέρι του Χατζισαφί έπειτα από κόρνερ στο δεύτερο δοκάρι.




Για την Ένωση τα πράγματα έγιναν χειρότερα στο 45, όταν ο Λιβάι Γκαρσία ανέτρεψε τον Γκάνεα καθαρά μέσα στην περιοχή. Ο Σπόραρ ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για το δεύτερό του τέρμα στο πρωτάθλημα. Στο 55ο λεπτό ο Μπρινιόλι σταμάτησε δυνατό σουτ του Αραούχο πέφτοντας καταλυτικά στη δεξιά του γωνία.




Απίθανη φάση για το 3-1 έκανε ο Παναθηναϊκός με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού με τον Αϊτόρ να βρίσκεται φάτσα φόρα με την εστία της ΑΕΚ, αλλά το δυνατό σουτ του Ισπανού σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Στάνκοβιτς. Δύο λεπτά αργότερα, ο Παλάσιος βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά η κατοχή της μπάλας χάθηκε στη ντρίμπλα, ενώ θα μπορούσε να εκτελέσει σε πρώτο χρόνο!




Αντί να πάρει προβάδισμα δύο γκολ ο Παναθηναϊκός, ο Αραούχο λίγο έλειψε να φθάσει στην ισοφάριση στο 72ο λεπτό, όμως, ο Τσίνο έστειλε τη μπάλα στην εξέδρα των οργανωμένων του Τριφυλλιού, καθώς δε βρήκε όπως θα ήθελε τη μπάλα, περίπου από το ύψος του πέναλτι. Ένα λεπτό μετά, ο Γιοβάνοβιτς έκανε την πρώτη του αλλαγή στην αναμέτρηση με το πέρασμα του Βέρμπιτς στη θέση του Κουρμπέλη. Στο 78′ οι Μπερνάρ και Ιωαννίδης πέρασαν στο γήπεδο αντί των Σπόραρ και Αϊτόρ.




Πέντε λεπτά πριν τα 90 ο Παλάσιος με έναν «κεραυνό» τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Στάνκοβιτς. Στις καθυστερήσεις η ΑΕΚ είχε σπουδαία ευκαιρία να «κλέψει» τον πόντο, αλλά ο Γκαρσία αστόχησε με κεφαλιά.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάρλια, Πούγγουρας, Γκάνεα, Κώτσιρας, Ρούμπεν, Κουρμπέλης, Τσέριν, Αϊτόρ, Παλάσιος, Σπόραρ

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς, Αραούχο, Ρότα, Πινέδα, Βίντα, Χατζισαφί, Τζαβέλλας

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News