Έβγαλε αντίδραση, νίκησε την ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός

Έβγαλε αντίδραση, νίκησε την ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός

O Παναθηναϊκός, δείχνοντας καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με τον ημιτελικό, επικράτησε της ΑΕΚ με 79-73 στον μικρό τελικό του Σούπερ Καπ και πήρε την τρίτη θέση.

Κορυφαίος παίκτης για το τριφύλλι ο Νέντοβιτς, έδωσαν λύσεις αρκετοί παίκτες, όπως οι Κασελάκης και Μπέντιλ.

Οι πράσινοι ήταν πολύ άστοχοι από το τρίποντο με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να του βάλει δυσκολίες, ενώ… αγχώθηκαν στο τέλος, παρόλο που είχαν πάρει διαφορά 10 πόντων.

Τελικά, με ωριμότητα, οι παίκτες του Γιώργου Βόβορα πήραν την νίκη που τους έδωσε την τρίτη θέση στη νεοσύστατη και πλέον προετοιμάζονται για τα πολύ… σπουδαία. Ευρωλίγκα και ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι πόντοι των παικτών του Παναθηναϊκού:

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 7-4 και 9-7 με διαδοχικούς πόντους του Κιθ Λάνγκφορντ και τρίποντο του Λίνου Χρυσικόπουλου, αλλά η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση. Νέντοβιτς, Μπέντιλ και Παπαπέτρου ροκάνισαν τη διαφορά και οι «πράσινοι» προσπέρασαν με +5, 15-20, από τρίποντο του Φόστερ. Με το δεύτερο εύστοχο τρίποντό του ο Γιόνας Ματσιούλις μείωσε σε 18-20. το τέλος, ο Παναθηναϊκός δεν είχε καλή άμυνα στο ένας εναντίον ενός, έχασε δύο τρίποντα, για να δεχτεί ένα ακόμη από τον Ματ Λοτζέσκι (21-20 υπέρ της ΑΕΚ το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.

Σε μακρινά σουτ επιδόθηκαν οι δύο αντίπαλοι στις αρχές της 2ης περιόδου, με την ΑΕΚ να μετρά τρία εύστοχα τρίποντα μέχρι το 30-27 (ένα ακόμη από τον Ματσιούλης και δύο από τον Λοτζέσκι). Θα ακολουθούσε, όμως επιμέρους σκορ 5-16 του Παναθηναϊκού που ξέφυγε και με +8, 35-43. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς έβαλε την… υπογραφή του αυτό το διάστημα φτάνοντας τους 14 προσωπικούς πόντους, την ώρα που ο Λεωνίδας Κασελάκης ήταν καταλυτικός σε άμυνα και επίθεση. Η ΑΕΚ κυκλοφόρησε την μπάλα καλύτερα μέχρι το ημίχρονο, είχε πολλά ελεύθερα σουτ και ήταν κυρίως τα δύο τρίποντα του Κιθ Λάνγκφορντ που την έστειλαν στο +1 στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, 44-43. Η Ένωσε είχε 9/18 τρίποντα έναντι 4/12 του Παναθηναϊκού, ενώ στις βολές οι «κιτρινόμαυροι» ευστόχησαν σε 7/10 και οι «πράσινοι» σε 15/21 στο α΄ μέρος.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου ξέφυγε με +5, 48-43, με 4 διαδοχικούς πόντους του Γιανίκ Μορέιρα. Παρά τις προσπάθειες των παικτών του Βόβορα, ο Παναθηναϊκός δεν προσπέρασε, αντίθετα είδε τον Λιθουανό Γιόνας Ματσιούλις να ευστοχεί και πάλι σε τρίποντο για το 54-47. Η άμυνα του Παναθηναϊκού βελτιώθηκε εν συνεχεία και οι Μποχωρίδης, Παπαπέτρου και Παπαγιάννης ισοφάρισαν σε 54-54. Ο Παπαπέτρου που ήταν άστοχος σήμερα, έβγαλε ασίστ στον Παπαγιάννη, κέρδισε και φάουλ και πήγε στη γραμμή των βολών και η ομάδα του Βόβορα πήρε προβάδισμα με βραχεία κεφαλή, 56-59. Δύο βολές του Λίνου Χρυσικόπουλου και μία του Ταϊρίς Ράις είχαν ως συνέπεια να βρει ισόπαλες 59-59 τις δύο ομάδες η τρίτη περίοδος.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με ενέργεια στην 4η περίοδο και ξέφυγε με 61-67 με τρίποντο του Νέντοβιτς και 5 διαδοχικούς πόντους του Φόστερ, ενώ το +8, 61-69 από τον Όγκαστ ήταν η μεγαλύτερη διαφορά υπέρ των «πρασίνων» έως τότε. Ο Μορέιρα έστειλε στη γραμμή των βολών τον Μπέντιλ, για το 61-71 και το επιμέρους σκορ ήταν 2-12 στα πρώτα τρία λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου. Ο Νέντοβιτς με το τρίτο τρίποντό του έκανε το 64-74. στα περίπου τέσσερα λεπτά που απέμεναν η ΑΕΚ μείωσε στους τρεις πόντους, αλλά το αχρείαστο επιθετικό φάουλ του Ζήση στον Σαντ Ροος στα 35΄΄ στέρησε μία σημαντική επίθεση στους «κιτρινόμαυρους».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News