ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 0-0: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού (vids)

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 0-0: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού (vids)

Ο Νότης Καμπέρης σχολιάζει την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού κόντρα στην ΑΕΚ.

Από την αποψινή εικόνα του Παναθηναϊκού κρατάμε πως οι «πράσινοι» κυνήγησαν το τρίποντο παραπάνω από την ΑΕΚ στην τελική ευθεία του αγώνα, παρά το γεγονός πως εκείνοι δεν «καίγονταν» βαθμολογικά όσο ο αντίπαλος. Απογοήτεψε ο Βιτάλ, ευχάριστες ειδήσεις η επιστροφή του Μακέντα και η συμμετοχή του Κουρμπέλη για περίπου μισή ώρα αγώνα.

Ιβάν Γιοβάνοβιτς (6/10): Αντιληπτοί οι λόγοι που πήρε θέση βασικού ο Μαουρίσιο. Δεν δικαιώθηκε για τη νέα ευκαιρία στον Βιτάλ. Το κατάλαβε γρήγορα ο προπονητής του Παναθηναϊκού και προσπάθησε να το διορθώσει με το πέρασμα των Μακέντα, Καρλίτος και Κουρμπέλη. Γενικά, υπήρξε «πίεση» στο πράσινο στρατόπεδο, η ομάδα δεν έδειξε την απαιτούμενη ψυχραιμία, ωστόσο, δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα να χάσει το βαθμό της ισοπαλίας.




Αλμπέρτο Μπρινιόλι (8/10): Άλλο ένα clean sheet για τον Ιταλό τερματοφύλακα που δεν έχει δεχθεί γκολ, πλην εκείνο το αμφιλεγόμενο του ΠΑΟΚ από τον Ζίβκοβιτς. Είχε δύο καλές αποκρούσεις στο τελευταίο 20λεπτο, η μια πιο επικίνδυνη από κεφαλιά του Λιβάι Γκατσία. Σπουδαίο παιχνίδι, επίσης, με τα πόδια ο Ιταλός τερματοφύλακας.




Φραν Βέλεθ (9/10): Φοβερό παιχνίδι για τον κορυφαίο στόπερ του πρωταθλήματος. Ιδιαίτερα μαχητικός, κυριάρχησε στο παιχνίδι και όποτε χρειάστηκε, ήταν καταλυτικός.

Μπαρτ Σένκεφελντ (8,5/10): Δεν χαμπάριασε από το υψηλό πρέσινγκ της ΑΕΚ και κουβάλησε την μπάλα για να βγει εκτός της ζώνης πίεσης της ΑΕΚ. Και αυτός σταθερός στα καθήκοντά του, όπως ο παρτενέρ του στην άμυνα.

Γιάννης Κώτσιρας (8/10): Αν κοιτάξει κανείς το πρώτο του παιχνίδι στο ΟΑΚΑ απέναντι στην Ένωση, θα καταλάβει την εμφανέστατη βελτίωσή του. Δοκίμασε σουτ υπό καλές προϋποθέσεις, όμως, δεν έστειλε την μπάλα προς την εστία.

Χουάνκαρ (6/10): «Πεσμένος» ιδιαίτερα ο αριστερός μπακ του Παναθηναϊκού που φαίνεται πως ταλαιπωρούταν από πρόβλημα (πιθανώς να το αποκόμισε ή εκείνο να χειροτέρεψε από μια εκτός φάσης σύγκρουση με τον Ρότα). Το Τριφύλλι έχει ανάγκη τον καλό Χουάνκαρ στα επόμενα 4 παιχνίδια. Αναγκαστικά αποχώρησε από το γήπεδο στο 82ο λεπτό για να καλύψει ο Σάντσες.




Ρούμπεν (8/10): Καλό παιχνίδι από τον Ισπανό χαφ. Είχε αυξημένες αρμοδιότητες στο ντέρμπι, μιας και ο Γκατσίνοβιτς έλειψε εξ αρχής, ενώ ο Βιγιαφάνιες αποσύρθηκε από το ημίχρονο (και) λόγω κίτρινης κάρτας.

Μαουρίσιο (6/10): Ο Βραζιλιάνος είχε καλές τοποθετήσεις και καίριες παρεμβάσεις στο παιχνίδι, ωστόσο, επιβράδυνε το γρήγορο παιχνίδι που θέλει να παίξει ο Παναθηναϊκός, προχωρώντας σε ασφαλείς επιλογές. Σημείωσε την πρώτη τελική του Παναθηναϊκού στο 20λεπτο με την μπάλα να περνά άουτ σε μακρινό σουτ. Στο 62ο λεπτό αντικαταστάθηκε από τον Κουρμπέλη.

Λούκας Βιγιαφάνιες (5/10): Ήταν ιδιαίτερα νευρικά, όχι αρνητικός, πάντως, προτιμήθηκε από το προπονητικό τιμ να προφυλαχθεί, διότι είχε τιμωρηθεί από νωρίς με κίτρινη κάρτα. Άφησε τη θέση του στον Βιτάλ στο ημίχρονο.

Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα (4/10): Μετά από πολύ καιρό ο Ισπανός έκανε μια κακή εμφάνιση με τα πράσινα. Στο γήπεδο που εξελίσσεται για εκείνον, σε «κακό δαίμονα» με εκείνη την ανεπανάληπτη ευκαιρία που είχε χάσει με το γόνατο, ο Αϊτόρ δεν βοήθησε τον Παναθηναϊκό, δεν είχε καλά στημένα και δεν κατάφερε με κάποιον τρόπο είτε να δημιουργήσει, είτε να απειλήσει. Πέρασε στη θέση του ο Μακέντα στο 74.

Σεμπάστιαν Παλάσιος (7,5/10): Ήταν ο κορυφαίος της επιθετικής γραμμής του Παναθηναϊκού. Βοήθησε πολύ στην κατοχή της μπάλας, ταλαιπώρησε τους αντιπάλους του, παρότι υπήρχε σχέδιο από τον Οφρυδόπουλο να τον περιορίσουν, αλλά εκείνος δεν προβληματίστηκε ιδιαίτερα. Δεν του έκατσε κάποια μεγάλη ευκαιρία. Θα κέρδιζε κανονικά την αποβολή του Τζαβέλλα, ωστόσο, διαιτητής και VAR «έκλεισαν» τα μάτια.




Φώτης Ιωαννίδης (4/10): Δεν φάνηκε ιδιαίτερα στο ντέρμπι και ο Γιοβάνοβιτς τον έκανε αλλαγή με τον Καρλίτος.

Ματέους Βιτάλ (2/10): Αυτό το παιδί φαίνεται πως θέλει να πάρει το πρώτο αεροπλάνο να γυρίσει στη Βραζιλία. Πήρε 45 λεπτά από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και δεν έδειξε απολύτως τίποτα!

Δημήτρης Κουρμπέλης (6/10): Φιλότιμη προσπάθεια από τον «αρχηγό» που μπήκε και ανανέωσε το κέντρο του Παναθηναϊκού. Είχε και μια καλή κεφαλιά που απομάκρυνε ο Άμραμπατ.

Καρλίτος (5/10): Έγινε αισθητός από την κιτρινόμαυρη άμυνα. Δεν έκανε κάτι το εκπληκτικό, όμως, πήρε μερικά κόρνερ, τράβηξε την προσοχή της Ένωσης, ενώ είχε και μια μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, αλλά η μπάλα δεν πήρε το φάλτσο για να γυρίσει προς την εστία του Στάνκοβιτς.




Φεντερίκο Μακέντα (5/10): Στα «κέρδη» του Παναθηναϊκού η επιστροφή του Ιταλού. Είχε δύο φαρμακερές σέντρες από το πλάι, αλλά δεν υπήρχε ο σέντερ φορ που θα τις εκμεταλλευτεί.

Φακούντο Σάντσες (-): Μπήκε εκτάκτως στο γήπεδο, λόγω του Χουάνκαρ και δεν μπορεί να κριθεί.



Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News