Αδικες οι κρίσεις για Αγιούμπ

Στόχος να είναι βασικός ο Αγιούμπ στα πλέι οφ

Μήνες έχουν περάσει από την ανακοίνωση της μεταγραφής του Γιοσίν Αγιούμπ που στις τάξεις των οπαδών πανηγυρίστηκε έξαλλα μιας κι ο Μαροκινός αναμενόταν να πάρει τη θέση του Χρήστου Δώνη, δηλαδή του…Λουκά Βύντρα της περσινής σεζόν.

Μετά από ελάχιστο δείγμα γραφής, κάμποσους τραυματισμούς και μερικά παραπανίσια κιλά ο παίκτης λογίζεται ήδη ως…άχρηστος και το ρεπορτάζ λέει ότι τον Ιανουάριο είναι πιθανό να χαιρετήσει. Αντί να κοιτάξεις πως να βγάλεις από τους ποιοτικούς παίκτες τον καλύτερό τους εαυτό, τους πετάς με τον κίνδυνο πάλι να συσσωρευτούν χρέη και να εμφανιστούν ξανά “Βέμερ” και “Εσιέν”.

Η μεταγραφή του Γιοσίν αντιμετωπίστηκε αρχικά ως κόλπο γκρόσο, μιλάμε για ποδοσφαιριστή που τα χρόνια που οργίαζε στην Ουτρέχτη δεν μπορούσε να τον πλησιάσει ελληνική ομάδα ή για την ακρίβεια θα έπρεπε να δώσει στον σύλλογο του 5,5 εκατ. ευρώ που έδωσε η Φέγενορντ. Ο Μαροκινός δεν έπιασε στo Ρότερνταμ, ξαφνικά έγινε προσιτός κι ο Τσάβι Ρόκα τον άρπαξε, απόδειξη ότι ο Ισπανός τις αγορές τις γνώριζε καλά.

Ο παίκτης ήρθε στην Ελλάδα χωρίς να έχει παίξει τον προηγούμενο ενάμιση χρόνο ούτε ένα 90λεπτό στην Ολλανδία. Τον πίστευες όμως ως παίκτη γι αυτό τον αγόρασες και δεν πήγες σε εξάμηνο δανεισμό στη λογική να παίξει άμεσα. Άπαξ και του έσκασες 350 χιλιάρικα το χρόνο πάει να πει ότι έβλεπες μακριά κι είχες στόχο να χτίσεις πάνω του αφού το παιδί ποιότητα διαθέτει. Στην Ουτρέχτη ο Αγιούμπ ήταν…διαστημικός, πέρα από τα επιθετικά στοιχεία που έδινε στην ομάδα του πρόσφερε σταθερά νούμερα σε γκολ και ασίστ, ενώ οι Ολλανδοί έλεγαν πως έβγαζε ένταση και ανασταλτικά.

Στην Ελλάδα τον πετάξαμε φέτος στο γήπεδο εντελώς αγύμναστο από το ισπανικό παρεάκι, του ζητήσαμε (στην Τρίπολη) να πάρει όλο τον άξονα μόνος του και να μαρκάρει τους πάντες και μετά από 2-3 εμφανίσεις τον βγάλαμε παλτό! Εμ, δεν είναι έτσι…Θα μας πείτε λειτουργεί τίποτα ποδοσφαιρικά στον Παναθηναϊκό για να είναι αυτός ο τομέας ΟΚ; Όχι…

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News