Αδικα στη... σέντρα ο Παπαπέτρου!

Παπαπέτρου:  Οι δηλώσεις μετά τη νίκη επί της Άλμπα

Άστοχος στο Τελ Αβίβ ο αρχηγός, μια από τα ίδια ο Σαντ Ρος με τους παίκτες να συγκεντρώνουν πυρά, άδικα κατά τη γνώμη μας.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου από την αρχή της σεζόν κάνει τα πάντα, είναι διαρκώς στην πρώτη γραμμή άμυνας, απορροφά κραδασμούς , είναι άσχημο να βγαίνει στη σέντρα μετά από κακές επιθετικές βραδιές που στο κάτω-κάτω ποτέ δεν ήταν το φόρτε του.

Έχουμε την εντύπωση ότι πρέπει να ενεργοποιηθούν περισσότερο Μακ, Φόστερ, Μποχωρίδης, Καλαϊτζάκης (μεταβατική είναι η σεζόν, γιατί όχι;) ώστε Σαντ Ρος και Ιωάννης να γίνουν πιο παραγωγικοί, παίρνοντας περισσότερες ανάσες που συνεπάγονται πιο καθαρό μυαλό, καλύτερη εκτέλεση/performance στην άμυνα ώστε να μην είναι τόσο εκτεθειμένοι από τους προπονητές του πληκτρολογίου που παράγουν τοξικότητα σε κάθε ήττα για όλους και για όλα.

Το ερώτημα είναι αν μπορεί με τη παρούσα στελέχωση ο Παναθηναϊκός να αλλάξει τον ρόλο των ημί-ψηλών του, χωρίς να τους ζητά πράγματα (σκορ, δημιουργία) στα οποία δεν είναι εξπέρ.

Γι αυτό φωνάζουν όλοι από το καλοκαίρι ότι η η ομάδα χρειαζόταν έναν καλό δημιουργό-πικ εν ρολ γκαρντ, με αξιόπιστο περιφερειακό σουτ και τετραγωνισμένη σκέψη που θα βάλει τους υπόλοιπους να παίξουν απουσία ακόμα και του αρχηγού.

Κατά την ταπεινή μας άποψη η ομάδα καλό θα ήταν να δοκίμαζε να αξιοποιήσει ΟΛΟ το ρόστερ ώστε να περάσει σιγά σιγά σε φάση ανεξαρτητοποίησης από τον Παπαπέτρου προετοιμάζοντας την επόμενη ημέρα. Το συμβόλαιο του κάπτεν εκπνέει το καλοκαίρι και δεν είμαστε βέβαιοι ότι θα εξακολουθήσει να προβάρει την πράσινη φανέλα.

Το πρόγραμμα…φτιάχνει τις επόμενες εβδομάδες, καλό θα ήταν για την ψυχολογία να αναζητηθούν μπόλικες νίκες, ενδεχομένως παρουσιάζοντας κάτι διαφορετικό και θυσιάζοντας κάποια άλλα πράγματα που σε κρατάνε κάτω. Από το αμυντικό κομμάτι πρέπει να ξεκινήσουν για να βγάλουν ενέργεια και να κερδίσουν χρόνο ώστε να βελτιώσουν και την επίθεση τους.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News