Άδειο... το ντεπόζιτο!

Άδειο... το ντεπόζιτο!

Ο – φυσιολογικά μεν, αλλά τη χειρότερη περίοδο δε – ντεφορμέ Παναθηναϊκός πέταξε με κακό τρόπο πέντε βαθμούς στα σκουπίδια, δεν προδόθηκε από το πλάνο του, αλλά κυρίως, από την αδυναμία του να παίξει με ένταση. Γράφει ο Νότης Καμπέρης.

Ο – φυσιολογικά μεν, αλλά τη χειρότερη περίοδο δε – ντεφορμέ Παναθηναϊκός πέταξε με κακό τρόπο πέντε βαθμούς στα σκουπίδια, δεν προδόθηκε από το πλάνο του, αλλά κυρίως, από την αδυναμία του να παίξει με ένταση. Γράφει ο Νότης Καμπέρης.

Λες και ο Ολυμπιακός… του πάτησε τον διακόπτη δύο φορές μέσα στη σεζόν. Στο «Καραϊσκάκη» άναψε το αγωνιστικό… φως για το Τριφύλλι, αμέσως μετά τη Λεωφόρο και το νικηφόρο ντέρμπι, έσβησε.

Πολλοί γράφουν πως ο Παναθηναϊκός θα πλήρωνε την τακτική του προπονητή του αργά, ή γρήγορα. Δεν διαφωνώ πως είχε και λίγη «ρέντα» το Τριφύλλι στο πρόσφατο 10/13 νίκες, πριν ακολουθήσουν τα δύο «χαστούκια» με Παναιτωλικό και ΑΕΚ.

Όμως, αν παρατηρήσει κανείς τα δύο παιχνίδια, δεν ήταν το αμυντικό πλάνο, εκείνο που «πούλησε» τους πράσινους.

Οι παίκτες φάνηκαν «σκασμένοι», ειδικότερα στο αθηναϊκό ντέρμπι, έχασαν τις περισσότερες από τις μονομαχίες τους απέναντι στους κιτρινόμαυρους, λες και ήταν 2-3 ταχύτητες πίσω. Το αντίθετο, δηλαδή, με αυτό που άπαντες αντίκρισαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Η… επιθετικότητα της άμυνας ήταν μηδαμινή, μάλλον, παραήταν χαλαροί οι πράσινοι οπισθοφύλακες. Με αποκορύφωμα το τέρμα της ισοφάρισης του Λιβάι Γκαρσία, με τους αμυνόμενους να μην καταφέρνουν σε τρεις περιπτώσεις να καθαρίσουν τη φάση. Συμπληρωματικά, και στο ματς με τον Παναιτωλικό και σε εκείνο του Κυπέλλου, η αντιμετώπιση των φάσεων που έγιναν γκολ για τον αντίπαλο, δεν είναι η ενδεδειγμένη.

Στο Αγρίνιο η μπάλα… απομακρύνθηκε πάνω στον αφύλακτο εντός (!) της πράσινης περιοχής, Εντιγκά, ενώ στο ίδιο γήπεδο και στο ματς του Κυπέλλου, κανένας δεν βάζει «στοπ» στον Παμλίδη που εκτελεί με όλο το τέρμα του Ξενόπουλου στο… πιάτο.

Φυσιολογικά, περνάει μια περίοδο αγωνιστικής πτώσης ο Παναθηναϊκός. Δεν έγινε, από τη μια μέρα στην άλλη,… Μάντσεστερ Σίτι. Και ακριβώς, επειδή δεν έγινε Σίτι, οι απουσίες των Κουρμπέλη, Σανκαρέ και Σένκεφελντ, μετρούν διπλά και τριπλά, ως προς τη διάρκεια της σταθερότητας στην απόδοση.

Το βαθμολογικό… δεν ανησυχεί προς το παρόν τους πράσινους, καθώς εκείνοι απέχουν μόλις μια νίκη μακριά από την τετράδα (λίγο πριν τα Χριστούγεννα την έβλεπαν με… κιάλια). Ανησυχεί κυρίως, το πότε θα επανέλθουν στους υψηλούς ρυθμούς, ενόψει πλέι οφ (αφού πρότινος, προκριθούν στα ημιτελικά του Κυπέλλου) και εδώ, συνολικά η ομάδα καλείται να δείξει τον απαραίτητο χαρακτήρα.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News