Αχτίδα... ελπίδας!

Αχτίδα... ελπίδας!

Δεν είναι μόνον η ικανοποίηση του «διπλού» στο ΔΑΚ Λαμίας, ικανοποίηση φέρνουν, επίσης, τα πρώτα δείγματα γραφής του Λάσλο Μπόλονι, το… rise again του Καρλίτος, η αλληλοστήριξη των πράσινων leaders, το ουρλιαχτό του Μαουρίσιο για μια χαμένη ευκαιρία στο «0-2», η διάθεση του Βιγιαφάνιες. Γράφει ο Νότης Καμπέρης.

Φτάσαμε Νοέμβριο παρά… δυόμιση ώρες για να δούμε νικητή τον Παναθηναϊκό. Έστω και στο… και πέντε ήρθε το πρώτο «τρίποντο». Περίεργο σπορ το ποδόσφαιρο. Σε μια περίοδο που δεν κέρδιζε… ούτε με δύο «άσους» στο χέρι, το Τριφύλλι ξεκινάει την αντεπίθεση του στην έδρα που αδυνατούσε να πανηγυρίσει την τελευταία τριετία!

Και εν τέλει, τα κατάφερε για πρώτη φορά στην αφιλόξενη Λαμία μετά το μακρινό 1968, όταν και είχε συμβεί ένα ματς Κυπέλλου που είχε λήξει 1-2 υπέρ των πρασίνων (με απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Δομάζου, παρακαλώ…).

Το συμπέρασμα που βγαίνει από το παιχνίδι του Σαββάτου, είναι πως οι παίκτες του Μπόλονι είναι φανερά απροπόνητοι. Λες και ο Πογιάτος τους είχε μεταχειριστεί σαν… έφηβους. Αλλά αυτό, ο Ρουμάνος τεχνικός έχει ξεκινήσει να το αλλάζει.

Είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε τον Παναθηναϊκό να καταρρέει μετά το 65-70′. Θεωρώ πως οι ψυχολογικές «ενέσεις» από τον πράσινο τεχνικό, τον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο, τον Σεργκέι Γκουζμέτσοφ, αλλά και το «ταρακούνημα» με τα επακόλουθα της ισοπαλίας κόντρα στο Βόλο «σκέπασαν» την έλλειψη φυσικής κατάστασης.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο έγιναν και οι περισσότερες ευκαιρίες για τον Παναθηναϊκό και το τελικό «0-2» είναι τιμητικό για την ουραγό της βαθμολογίας, που δεν πάτησε στην περιοχή του Διούδη, πλην της φάσης του πέναλτι. Το πρώτο γκολ ήρθε κάπως απρόσμενα από το μουδιασμένο ξεκίνημα των φιλοξενούμενων, ενώ το δεύτερο απολύτως φυσιολογικά βάσει της ροής της αναμέτρησης.

Οι θερμοί πανηγυρισμοί του Καρλίτος που αρχίζει να θυμίζει… τον killer της Λέγκια και της Βίσλα, ο… υπαρχηγός, Διούδης που «προστάτεψε» τον αρχηγό, Κουρμπέλη για το «χέρι» με την απόκρουση πέναλτι, το ξέσπασμα του (ανέτοιμου) Μαουρίσιο που έχασε κλασσική ευκαιρία για το παρθενικό του γκολ, η θέληση του «Βίγια» για ποδόσφαιρο «μαρτυρούν» πως κάτι… ξεκινάει να «χτίζεται» με γερά θεμέλια.

Θέλουν ιδιαίτερη προσοχή τα εντός έδρας ματς με Απόλλωνα και Ατρόμητο, ώστε το Τριφύλλι να διπλασιάσει τους πόντους του στο πρωτάθλημα. Το πρώτο… έρχεται, μάλιστα, τρία 24ωρα μετά τη Λαμία. Και ο Παναθηναϊκός δεν έχει κάνει σωστή προετοιμασία για τόσο κοντινά τεστ… αντοχής!

Υ.Γ Ο διαιτητής πρέπει να έκανε «Ρεκόρ Γκίνες» στον καταλογισμό φάουλ στο πρώτο εικοσάλεπτο. Ενδεικτικό αυτού, ο Παναθηναϊκός έκανε ένα φάουλ κάθε… δύο λεπτά (δέκα, μάλιστα, σε 20′).

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News