Α, ρε Μητσάρα

Α, ρε Μητσάρα

Η λέξη κρίμα είναι μια εξόχως διαδεδομένη στη χώρα μας. Ειδικά δε, όταν έχουμε να κάνουμε με αθλητικά τη ξεχειλώνουμε.

Αυτό το «κρίμα» όμως είναι τελείως διαφορετικό γιατί αφορά τον μεγαλύτερο Ευρωπαίο αθλητή. Κανείς, μα κανείς στη δύση της καριέρας του δεν μπορούσε, δεν μπορεί και δεν θα μπορέσει στο μέλλον να κάνει αυτά που κάνει ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

[ads2]

Ο Μήτσος στη Βιτόρια συγκλόνισε και καθήλωσε. Αρνήθηκε να χάσει και δεν ήθελε ν’ αφήσει τον Παναθηναϊκό του στο έλεος των Βάσκων. Η κατάληξη του αγώνα στην παράταση δεν ήταν αυτή που θέλαμε όλοι, μα πάνω απ’ όλα αυτή που θα ήθελε ο ίδιος. Με βαριά καρδιά επιστρέφει στην Αθήνα η ομάδα, με βαριά καρδιά γράφονται αυτές εδώ οι γραμμές λίγα λεπτά από την …πτώση στη Βασκονία.

Δια γυμνού οθφαλμού έχοντας δει τις φάσεις η αίσθηση είναι πως υπάρχουν σοβαρά λάθη κατά του Παναθηναϊκού. Υπάρχουν φάσεις που μπορεί και να καθόρισαν την εξέλιξη. Ο Μπουρούσης δεν πρέπει να έχει κάνει φάουλ στον Ραντούλιτσα αλλά στην ίδια φάση γίνεται καταφανέστατο φάουλ του Μπερτάνς στον Μήτσο. Όσο για τον Ράντουλα; Το ξύλο που τρώει είναι αδιανόητο ενώ η τιμωρία για θέατρο στο 65-58, είναι απλά αστεία.
Και όμως υπάρχουν ζητήματα που δεν πρέπει ν’ αφήσουμε να μας φύγουν επειδή έγιναν λάθη. Πλην του Μήτσου, μόνο ο Κούζμιτς και ο Χέινς στάθηκαν στο ύψος της περίστασης. Ο Αμερικάνος έπρεπε να μείνει περισσότερο στο παρκέ. Επίσης, θα πούμε και κάτι ακόμη. Ο Γουίλιαμς πνίγηκε στην ευθύνη να πάρει την ομάδα στις πλάτες του και ήταν αρνητικός. Ξέρετε γιατί; Επειδή εκβίασε προσπάθειες και πήρε πολλές λάθος επιλογές.

Πλέον, η σειρά γυρίζει στο ΟΑΚΑ. Δύο νίκες την Τρίτη και την Πέμπτη και επιστροφή στη Βιτόρια. Όχι για εμάς, αλλά για τον Μήτσο μας. Του αξίζει να φύγει με την τελευταία του Ευρωπαϊκή παράσταση να είναι το final 4.Του αξίζει και πρέπει να το ζήσει, εξάλλου χθες κέρδισε ξανά τους νόμους και τους κανόνες.

ΥΓ: Έξι λεπτά …τάιμ άουτ για να δουν αν πάτησε ο Μήτσος; Και όλα αυτά κατ΄ εντολήν του τρίτου;

ΥΓ2: Κάτι που μπορεί να μην αρέσει σε πολλούς αλλά οφείλουμε να είμαστε άντρες μεταξύ μας. Ο Μπουρούσης φέρθηκε άψογα πριν αλλά κυρίως μετά το τέλος του ματς.

ΥΓ3: Αν θέλει ο Παναθηναϊκός των 15 παικτών ρόστερ ν’ αποκλείσει τη Λαμποράλ των 8-9 θα πρέπει να βρει περισσότερους πρωταγωνιστές. Τέλος τα ψέματα.

ΥΓ4: Μετά το τέλος του ματς στέλνει ένας «αδερφός» αυτό: «Ο Μήτσος είναι ήδη final 4 τους άλλους προσπαθεί να πείσει να πάνε»…Μεγάλη κουβέντα.

onsports.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News