4-7 εκατ ευρώ για Μαμούτε

4-7 εκατ ευρώ για Μαμούτε

Ο Γιούρι Μαμούτε δεν έχει ικανοποιήσει με την απόδοση του, η ρήτρα στη συμφωνία του Παναθηναϊκού με τη Γκρέμιο και η διάρκεια του δανεισμού.

Είναι προφανές ότι ο Γιούρι Μαμούτε δεν έχει δείξει κάτι το ιδιαίτερο στο χρονικό διάστημα που βρίσκεται στην Αθήνα. Στις επίσημες εμφανίσεις του με τον Παναθηναϊκό δεν έχει βοηθήσει και δεν έχει δικαιολογήσει τα κολακευτικά λόγια που συνόδευσαν την έλευση του από τη Βραζιλία, γεγονός που έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια.

[ads2]

Όμως, ανεξάρτητα με το ότι δεν έχει ικανοποιήσει, η διακοπή του δανεισμού του από τη Γκρέμιο δεν συνιστά εύκολη διαδικασία. Διότι στη συμφωνία του προηγούμενου Ιανουαρίου, ο 20χρονος επιθετικός αποκτήθηκε ως δανεικός για 18 μήνες, δηλαδή μέχρι τον Ιούνιο του 2017.

Ενδιάμεσα, προβλέπονται δύο ευκαιρίες για την αγορά των δικαιωμάτων του από τον Παναθηναϊκό. Η πρώτη οψιόν έχει τοποθετηθεί τον Ιούνιο του 2016 έναντι 4 εκατομμυρίων και η δεύτερη 12 μήνες αργότερα, έναντι 7 εκατομμυρίων ευρώ. Ακόμα και αν ισχύουν οι ισχυρισμοί των ανθρώπων του Τριφυλλιού ότι τα συμφωνηθέντα ποσά είναι μικρότερα, δεν παύουν να είναι υψηλά για έναν ποδοσφαιριστή όπως ο Μαμούτε.

Συνεπώς, εξαρχής ήταν δύσκολο ο Μαμούτε να αποκτηθεί από τον Παναθηναϊκό με τα χρήματα που έχουν συμφωνηθεί, ενώ στον αντίποδα, ενδεχομένως η Γκρέμιο να ζητήσει αποζημίωση εάν ο δανεισμός διακοπή νωρίτερα. Επειδή τα βραζιλιάνικα ρεπορτάζ υποστηρίζουν ότι ο Μαμούτε δεν είναι ευπρόσδεκτος στην ομάδα που ανήκει…

Άρα, προκειμένου να αποδεσμευτεί στο τέλος της σεζόν, πρέπει να προηγηθούν διαπραγματεύσεις μεταξύ των εμπλεκομένων και να συμφωνηθεί η διακοπή του δανεισμού, ώστε να μην υπάρξουν παρενέργειες.

sport24.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News