Τόμας: «Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ανήκουν στους κορυφαίους του κόσμου»

Παναθηναϊκός - Μπασκόνια ώρα: Τον απογειώνει - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Ο ΝτεΣόν Τόμας απάντησε σε ερωτήσεις, ως παίκτης της εβδομάδας για την Ένωση Παικτών της Euroleague βγάζοντας το καπέλο τους φίλους του Παναθηναϊκού.

– Πώς αντιμετωπίζεις ένα παιχνίδι από πλευράς πνευματικής προετοιμασίας;

«Προσπαθώ να έχω όση περισσότερη ενέργεια γίνεται. Μιλώντας για το πνευματικό κομμάτι ξέρεις πως υπάρχουν μέρες που δεν θα είσαι καλά και θα έχεις άλλα πράγματα που συμβαίνουν. Προσπαθώ να είμαι όσο καλύτερος γίνεται και να παίζω σκληρά για τους συμπαίκτες μου, για να παίρνουμε τις νίκες».

– Τι σου αρέσει περισσότερο στον Παναθηναϊκό;

«Οι οπαδοί του, είναι εξαιρετικοί. Ανήκουν στους κορυφαίους του κόσμου. Σου δίνουν κίνητρο, ξέρουν το παιχνίδι, σε βοηθούν να συνεχίσεις, παλεύουν μέχρι το τέλος και είναι πάντα εκεί. Το πάθος και η αγάπη τους για το άθλημα κάνει τους παίκτες να συνεχίζουν και να μάχονται».

– Ποιος θέλεις να πάρει τις τελευταίες βολές; Ο Ράις ή ο Τζίμερ;

«Θα πάω με τον Τζίμερ. Μην το παρεξηγήσετε, ο Ράις σουτάρει με πολύ καλά ποσοστά στις βολές, αλλά πρέπει να διαλέξω τον Τζίμερ. Έχει εξαιρετική τεχνική και παράδοση στο σκοράρισμα. Ξέρω πως όταν είναι το κομβικό σημείο του παιχνιδιού θα τις βάλει».

– Πόσο σημαντική είναι για μια ομάδα η ανάλυση των δεδομένων πριν και μετά το παιχνίδι;

«Είναι πολύ σημαντικό, ειδικά στην Euroleague. Πρέπει να ξέρεις τι κάνει καλά κάθε παίκτες και πώς αμύνεται μια ομάδα ή τι δεν μπορεί να κάνει καλά. Όλα αυτά είναι χρήσιμα για την άμυνά σου, ειδικά σε ό,τι αφορά τα ατομικά χαρακτηριστικά εντός αντιπάλου. Πολλοί παίκτες στην Euroleague μπορούν να σκοράρουν, να βάλουν την μπάλα στο καλάθι ύστερα από ντρίμπλα ή είναι αθλητικοί. Επομένως, πρέπει να τους σταματήσεις και να ματσάρει την έντασή τους. Τα στατιστικά και τα δεδομένα σε βοηθούν να παίξεις ως ομάδα πάνω στο παρκέ. Κάποιες ομάδες κρατούν την μπάλα πολύ, έχουν αργό τέμπο. Θέλουμε να είμαστε έξυπνοι και προετοιμασμένοι. Όλες οι ομάδες έχουν καλούς προπονητές».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News