Η επέτειος-ντροπή του πιο βρόμικου συλλόγου της Ελλάδας

Η επέτειος-ντροπή του πιο βρόμικου συλλόγου της Ελλάδας

Στις 16/3/1995, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ διεκδικούσαν στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι των προημιτελικών τη νίκη που θα τους έστελνε στο Final-4 της Σαραγόσα. Το σκορ στη σειρά ήταν 1-1 και η τρίτη αναμέτρηση θα έκρινε τα πάντα.

Η ΤΣΣΚΑ παρατάχθηκε στο παρκέ του ΣΕΦ μόλις με πέντε παίκτες, καθώς οι υπόλοιποι ήταν στο νοσοκομείο από το μεσημέρι εξαιτίας δηλητηρίασης από νερό!

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν οι Ρώσοι, κατά τη διάρκεια του δεύτερου αγώνα (σ.σ. 14/3 στο ΣΕΦ) τους χορηγήθηκαν μπουκάλια με νερό, στα οποία εκ των υστέρων ανιχνεύθηκε μεγάλη δόση ψυχοφαρμάκων (αλοπεριντίν ή αλοπεριδόλη).

Οι παρενέργειες από τα μολυσμένα νερά έκαναν την εμφάνισή τους την ημέρα του τρίτου αγώνα (16/3) και οι Ρώσοι εισήχθησαν στο νοσοκομείο.

Αποτέλεσμα ήταν να μείνουν πέντε παίκτες που θα ήταν σε θέση να αγωνιστούν, με τους ανθρώπους της ΤΣΣΚΑ να αποφασίζουν να κατέβουν στο γήπεδο για την αναμέτρηση, καθώς η FIBA τους απειλούσε με υψηλό πρόστιμο.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΤΣΣΚΑ αντιστάθηκε, καθώς στην ανάπαυλα το σκορ ήταν 37-32 υπέρ του Ολυμπιακού. Ομως, στο δεύτερο 20λεπτο από την φθορά των φάουλ, οι Μοσχοβίτες έμειναν αρχικά με τέσσερις και κατόπιν λόγω τραυματισμού του Σπιριντόνοφ με τρεις!

Ο Ολυμπιακός έχοντας απέναντί του μια άκρως αποδεκατισμένη ομάδα, στο δεύτερο ημίχρονο επικράτησε κατά κράτος και στα τελευταία λεπτά, αφού υπήρχε διαφορά ασφαλείας, έδωσε εντολή να μείνουν τρεις «ερυθρόλευκοι» στο παρκέ ώστε να παίξουν εναντίον των τριών Ρώσων.

Όμως για αρκετή ώρα στο παρκέ γινόταν αγώνας πέντε εναντίον τριών και έτσι ο οσφπ πανηγύρισε μία “μάγκικη” πειραιώτικη νίκη.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News