"Δεν μπορώ να το εξηγήσω"

"Δεν μπορώ να το εξηγήσω"

Απογοητευμένος με την ήττα 2-0 του Παναθηναϊκού από τη Θέλτα ήταν ο Μάρκους Μπεργκ μετά το τέλος του αγώνα στο Βίγκο.

Ο Σουηδός επιθετικός τόνισε πως οι «πράσινοι» είχαν καλύτερη απόδοση από την ισπανική ομάδα και πως μπορούσαν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα.

[ads2]

Επίσης, στάθηκε στις φάσεις, στις οποίες αδικήθηκε το «τριφύλλι» από τις διαιτητικές αποφάσεις. Ο Μπεργκ μίλησε στην εφημερίδα «Live Sport». Αναλυτικά δήλωσε:

Ο Παναθηναϊκός έφθασε κοντά στη νίκη, αλλά στο τέλος έχασε. Ποιοι ήταν οι λόγοι;
«Δεν μπορώ να εξηγήσω το αποτέλεσμα. Ήταν μία δύσκολη βραδιά για μας. Εγώ προσωπικά είμαι υπερήφανος για τον τρόπο που αγωνίστηκε η ομάδα και πώς αντιμετώπισε το παιχνίδι. Το μελανό σημείο είναι ότι δεν σκοράραμε, γιατί σε αυτό το επίπεδο πρέπει να αξιοποιούμε τις ευκαιρίες μας. Ήρθαμε, παίξαμε καλύτερα και κάναμε ευκαιρίες, αλλά δεν είχαμε γκολ. Αυτή ήταν η διαφορά μας με τη Θέλτα. Αυτοί πέτυχαν γκολ, εμείς όχι».

Θεωρείς ότι έχετε πιθανότητες να αντιστρέψετε την θέση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός και να προκριθείτε;
«Ασφαλώς και μπορούμε. Για να το πετύχουμε θα χρειαστεί να κάνουμε γκολ τις ευκαιρίες μας. Επαναλαμβάνω ότι στο υψηλότερο επίπεδο δεν υπάρχουν περιθώρια για χαμένες ευκαιρίες. Αισθάνομαι τρομερή απογοήτευση που δημιουργήσαμε τόσες ευκαιρίες και δεν μπορέσαμε να πάρουμε τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας».

Η Θέλτα είχε την τύχη που δεν είχε ο Παναθηναϊκός;
«Σίγουρα είχε περισσότερη τύχη. Στο ποδόσφαιρο η τύχη είναι χρήσιμη. Αλλά είναι μία δυνατή ομάδα. Γι’ αυτό με στεναχωρεί το γεγονός ότι χάσαμε. Ήμασταν καλύτεροι από έναν πολύ καλό αντίπαλο. Δικαιούμασταν το λιγότερο την ισοπαλία. Όμως αυτό είναι το ποδόσφαιρο, πρέπει να σκοράρεις κι εμείς δεν το κάναμε».

Ως επιθετικός κρίνεις ότι ο Παναθηναϊκός δεν είχε το δολοφονικό ένστικτο που χρειαζόταν;
«Δεν μπορώ να το πω αυτό. Βέβαια δεν πετύχαμε γκολ. Εγώ λέω πάντα πως μερικές φορές σκοράρεις και μερικές όχι. Αν έχεις μία ή δύο ευκαιρίες συνολικά στο ματς και δεν τις εκμεταλλεύεσαι, τότε το παίρνεις πιο χαλαρά. Αλλά εμείς δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε».

Ο διαιτητής σε ποιο βαθμό επηρέασε το παιχνίδι με τις αποφάσεις του; Για παράδειγμα με το γκολ ή με το πέναλτι στον Ιμπάρμπο…
«Αυτές οι φάσεις καθορίζουν ένα παιχνίδι. Νομίζω πως στον Ιμπάρμπο κακώς δεν υποδέχτηκε πέναλτι, αφού ο αντίπαλός του τον έσπρωξε από πίσω. Όσο για τη δική μου φάση, κακώς έδωσε φάουλ εις βάρος μου. Σφύριξε πολύ εύκολα την επαφή που είχα με τον αμυντικό, αλλά εγώ θεωρώ ότι δεν έκανα φάουλ. Ήταν μία διεκδίκηση. Αλλά τώρα δεν αλλάζει κάτι, αυτή ήταν η απόφαση του διαιτητή».

Πόσο δύσκολη θα είναι η προσαρμογή του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα μετά την ήττα από τη Θέλτα;
«Είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να προσαρμοζόμαστε στις απαιτήσεις κάθε αγώνα. Το πρωτάθλημα είναι μία διαφορετική διοργάνωση την οποία έχουμε στόχο να κατακτήσουμε. Υπάρχει κούραση από το παιχνίδι, αλλά νομίζω πως δεν τίθεται θέμα αν μπορούμε να νικήσουμε τον Αστέρα. Θα παίξουν και κάποια παιδιά που δεν αγωνίστηκαν εναντίον της Θέλτα, οπότε όλα θα εξαρτηθούν από την από την απόδοσή μας. Θέλουμε τη νίκη για να παραμείνουμε πρώτοι».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News