Ρίβερς για όλες τις δουλειές!

Ρίβερς για όλες τις δουλειές!

Το πρόβλημα για τους αντιπάλους του Παναθηναϊκού δεν είναι ότι έχει βαλθεί να «τρελάνει» όλη την Ευρώπη με τις μεταγραφές του, αλλά το θέμα είναι ότι οι «πράσινοι» έχουν πάρει φόρα και δε λένε να σταματήσουν.

Πάντως σύμφωνα με όσα είχε πει σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Μάνος Παπαδόπουλος οι «πράσινοι» θα κάνουν δύο ακόμα ποιοτικές μεταγραφές. Η μία έγινε με τον Κέι Σι Ρίβερς και η άλλη είναι στα… σκαριά.

[ads2]

Προτού ασχοληθούμε με το τεσσάρι που θα έρθει στο ΟΑΚΑ, ας σταθούμε στον Κέι Σι Ρίβερς. Την τέταρτη μεταγραφή του «τριφυλλιού» μετά τους Κρις Σίνγκλετον, Μάικ Τζέιμς και Γιάννη Μπουρούση. Ο Παναθηναϊκός μετά την εντυπωσιακή front line που έχει δημιουργήσει, έχει φτιάξει και ανάλογη περιφέρεια. Δίπλα στους Νικ Καλάθη, Νίκο Παππά, και Τζέιμς Φελντέιν, οι «πράσινοι» πρόσθεσαν και τους Μάικ Τζέιμς και Κέι Σι Ρίβερς. Παίκτες που στην περιφέρεια όχι απλά μπορούν να κάνουν τη διαφορά, αλλά να ανεβάσουν επίπεδο ολόκληρη την ομάδα.

Το μεγάλο «όπλο» του Κέι Σι Ρίβερς είναι το μακρινό του σουτ. Ο Αμερικανός είναι από τους κλασικότερους σουτέρ και ένας εκ των κορυφαίων του είδους. Από τις μεγαλύτερες απειλές για κάθε αντίπαλη άμυνα, ειδικά σε περιτπώσεις που βγαίνει από τα σκριν. Το αριστερό του είναι… αλφάδι έξω από τη γραμμή των 6,75 μέτρων, ενώ είναι ένας παίκτης που μπορεί να «σκοτώσει» οποιαδήποτε άμυνα και να πάρει μόνος του ένα παιχνίδι στην καλή του βραδιά. Ο Ρίβερς μπορεί να βάλει την μπάλα κάτω και να φτάσει μέχρι μέσα, κυρίως χρησιμοποιώντας τον αριστερό διάδρομο, ενώ έχει τη δυνατότητα να ποστάρει. Είναι ένας τομέας τον οποίο έχει δουλέψει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια και σε συνδυασμό με την τεχνική του κατάρτιση, τη δύναμή του, αλλά και την πολύ καλή αίσθηση του χώρου, έχει τη δυνατότητα να τελειώνει τις φάσεις.
Ίσως μόνο με… αίτηση
Ρίβερς όμως, δε σημαίνει μόνο επίθεση, σημαίνει και άμυνα… Και αυτό είναι το κυριότερο στοιχείο που «κέρδισε» τον Αργύρη Πεδουλάκη. Συνήθως για να βάλει καλάθι μπροστά του πρέπει να… συμπληρώσεις αίτηση. Ο αθλητικός του εγωισμός είναι τέτοιος που ακόμα και σε μειονεκτική θέση να είναι θα «παλέψει» μέχρι τέλους. Πολλοί λίγοι στην Ευρωλίγκα μπορούν να τον περάσουν στα πόδια, ενώ ακόμα και υψηλότερα τριάρια θα δυσκολευτούν πολύ για να τον ποστάρουν. Και να τα καταφέρουν πάντως, δύσκολα θα τελειώσουν την φάση μόνοι τους.
Στα… χαρτιά και αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός πέτυχε… διάνα. Οι «πράσινοι» έδειξαν για μία ακόμα φορά ότι λειτουργούν πλάνο και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να «χτυπήσουν» και να κάνουν δικό τους έναν κορυφαίο παίκτη. Έχουμε ένα βήμα ακόμα…

Leoforos.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News