Ο Χέινς, ο Γουίλιαμς και ο Τζούλιαν Ράιτ!

Ο Χέινς, ο Γουίλιαμς και ο Τζούλιαν Ράιτ!

Παρουσίασε κακή εικόνα σε αρκετά ματς με αποκορύφωμα το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, καθυστέρησε να πάρει αποφάσεις με κίνδυνο να το πληρώσει στη συνέχεια του Top 16 αλλά ο Παναθηναϊκός όχι δεν τα παρατάει αλλά δείχνει την πρόθεση να μην υπολογίσει το οικονομικό κόστος, αρκεί οι “πράσινοι” να διεκδικήσουν με αξιώσεις όλους τους στόχους τους.

Από τη στιγμή που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πήρε την κατάσταση στα χέρια του μετά το ματς με τους “ερυθρόλευκους”, ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να κάνει κινήσεις ποιοτικές, ώστε να ενισχύσει το ρόστερ του και με δεδομένο πως έχει μπει στη διαδικασία να “σπάσει” συμβόλαια παικτών που αγωνίζονται σε άλλες ομάδες, καταλαβαίνετε πως θα δούμε κάτι διαφορετικό στη συνέχεια.

[ads2]

Μετά τον Μαρκίζ Χέινς λοιπόν, η ομάδα του “τριφυλλιού” απέκτησε τον Έλιοτ Γουίλιαμς. Ο Αμερικανός παίκτης είχε πρόταση από την Κίνα που μηνιαίως θα του πρόσφερε κάτι περισσότερο από 200.000 δολάρια, οπότε ο Παναθηναϊκός έπρεπε να κινηθεί σε τέτοια μεγέθη, ώστε να του αποσπάσει τη θετική απάντηση και να τον φέρει άμεσα στη χώρα μας, για να μπει απευθείας στα δύσκολα από τον αγώνα με την Φενέρ στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου του Top 16. Προσέξτε, κανείς δεν προεξοφλεί πως ο Γουίλιαμς θα κάνει εντυπωσιακά πράγματα, αλλά από τη μία έχει όλες τις δυνατότητες για ν’ ανεβάσει την ομάδα επίπεδο και από την άλλη η διοίκηση δεν το παράτησε προστατεύοντας παράλληλα και την επένδυσή της.

Ο γρίφος της τελευταίας προσθήκης
Το ερώτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες στις… καφενειακές συζητήσεις είναι αν ο Παναθηναϊκός πρέπει να ξεφύγει οικονομικά και για το “5” ή αν θα ήταν προτιμότερο να πάει σε μία κίνηση ουσίας η οποία θα ταιριάζει με τους παίκτες που ήδη περιλαμβάνονται στο ρόστερ και θα μείνουν ως το τέλος. Αρχικά, πρέπει να θεωρήσουμε δεδομένο πως ο Όγκνιεν Κούζμιτς θ’ αποχαιρετήσει. Οι “πράσινοι” το τελευταίο διάστημα τον έχουν βάλει στις διαπραγματεύσεις, προκειμένου να γίνει ανταλλαγή αλλά δίνοντας όμως και ένα σημαντικό ποσό για να γίνει πιο συμφέρουσα η πρότασή τους.

Η Μακάμπι όπως είναι γνωστό, τις τελευταίες ημέρες το αρνήθηκε για τον Τρεβόρ Εμπάκβε αλλά ας περιμένουμε και το ματς το οποίο θα δώσει με τη Νίζνι. Είναι πολύ πιθανό αυτό το… πακέτο (Κούζμιτς + ποσό) να προταθεί και σε άλλες ομάδες, τη στιγμή που το όνομα του Τζόι Ντόρσεϊ πάντα είναι στα υπόψη και ήδη έχει ξεκινήσει το κλασσικό… παιχνίδι με τους Τούρκους, με τη σημείωση βέβαια πως δεν είναι από τους πιο σταθερούς χαρακτήρες. Παρόλα αυτά, πάντα αποτελεί μια καλή λύση αγωνιστικά και κανείς για την ώρα δεν ξέρει αν θα φύγει τελικά από τη Γαλατά.

Όλα είναι στη θεωρία αυτή τη στιγμή. Όπως και να έχει, ο Παναθηναϊκός έχει καλό ποσοστό στις επιλογές του τα τελευταία χρόνια αναφορικά με τις διορθωτικές του κινήσεις, κάτι το οποίο ξεκίνησε τη σεζόν με τους Λάσμε, Γκιστ και συνεχίστηκε πλην κάποιων εξαιρέσεων.

Ένα σημαντικό λάθος φαίνεται πως έγινε στην περίπτωση του Τζούλιαν Ράιτ. Ναι, καλά διαβάσετε ο Αμερικανός φόργουορντ το πάλεψε. Ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό και δεν μπόρεσε τελικά να πάρει την ευκαιρία. Τη φετινή σεζόν όμως, είναι αγνώριστος στο ιταλικό πρωτάθλημα. Σε 19 αγώνες έχει μέσο όρο 15 πόντους και 7.3 ριμπάουντ, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις ενώ και σωματικά δεν έχει καμία σχέση με αυτό που αντικρίσαμε πέρσι.

Πλέον είναι σε κανονική αγωνιστική κατάσταση και στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τι κάνει στην Ιταλία όπου αποδεικνύει μεταξά άλλων πως είναι από τους λίγους ψηλούς οι οποίοι μπορούν να τρέξουν τόσο γρήγορα το γήπεδο με τη μπάλα ενώ είναι ιδιαίτερα εκρηκτικός στην άμυνα. Αυτά σαν μια απλή διαπίστωση αν και μέσα στις επόμενες ημέρες ή και ο ώρες ο Παναθηναϊκός θα κατασταλάξει αλλά το σημαντικότερο όλων είναι η νίκη στη μάχη με την Αναντόλου Εφές. Μετά θα έχουν μεγαλύτερη αξία όλα όσα συζητάμε τις τελευταίες ημέρες.

sport24.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News