Μόνο ο Εξάστερος και η Μπαρτσελόνα

Μόνο ο Εξάστερος και η Μπαρτσελόνα

Όταν λέμε Top-16 εννοούμε… Παναθηναϊκός. Άντε και… Μπαρτσελόνα. Αυτές οι δύο ομάδες είναι οι μοναδικές, σε όλη την ιστορία της διοργάνωσης, που δεν έχουν λείψει ποτέ από το Top-16.

Από τη σεζόν 2001-02, το «τριφύλλι» έχει… κλεισμένη θέση στο Top-16 Μάλιστα, μετά την ήττα της Μακάμπι, που δεν κατάφερε στην Τουρκία να πάρει την νίκη (και κατ’ επέκταση το +11 που «κυνηγούσε») επί της Νταρουσάφακα (σε ένα ματς που εξελίχθηκε σε… παρωδία και δυσφήμιση για το άθλημα), Παναθηναϊκός και Μπαρτσελόνα είναι οι μοναδικές ομάδες που δεν έχουν λείψει ποτέ από τη φάση του Top-16.

[ads2]

Αφού μέχρι… πρότινος στο γκρουπ των ομάδων που δεν έλειψαν ποτέ από τη φάση αυτή ήταν και η ομάδα του «Λαού». Όμως, μετά την… καταστροφική παρουσία των Ισραηλινών στο φετινό ξεκίνημα της διοργάνωσης, ο Παναθηναϊκός και η Μπαρτσελόνα έμειναν οι μόνες δύο ομάδες που συνεχίζουν αυτήν την… άτυπη κόντρα για το ποια θα μείνει μόνη της στη σχετική λίστα.

Να σημειωθεί, ότι τη σεζόν 2001-02, στην πρώτη φάση συμμετείχαν 32 ομάδες χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους των οκτώ, ενώ από την επόμενη χρονιά μέχρι και το 2008 υπήρχαν 24 ομάδες με τρεις ομίλους των οκτώ, για να ξεκινήσει από τη σεζόν 2008-09 το καθεστώς που ισχύει μέχρι σήμερα με τέσσερις ομίλους των έξι.

Leoforos.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News