Μοναδική ευκαιρία!

Μοναδική ευκαιρία!

Πριν ξεκινήσουμε να βλέπουμε τις παραμέτρους των ομίλων του ΤΟΡ-16 θα πρέπει να πούμε κάτι. Είδαμε ομάδες να χαμηλώνουν ταχύτητα και να επιλέγουν δρόμους και αντιπάλους χρησιμοποιώντας τον λανθασμένο τρόπο διεξαγωγής των τελευταίων αγωνιστικών και άλλες να παίζουν χωρίς να κάνουν δεύτερες σκέψεις.

Όπως η ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη που κέρδισε στην Ανδαλουσία και έσωσε την Ευρωλίγκα από πολλές δεύτερες και τρίτες σκέψεις που θα κούμπωναν σε άλλα «χαλαρά» αποτελέσματα. Αυτή είναι η άποψη μας και κλείνει η παρένθεση.

[ads2]

Πάμε στην ταμπακιέρα. Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του μια μοναδική ευκαιρία να προχωρήσει με αξιώσεις προς τα πλέι οφ και ακόμη παραπέρα. Στον όμιλο που δημιουργήθηκε η Φενέρ είναι το μεγάλο φαβορί, με τον Ζοτς να έχει φτιάξει ομάδα για κούπα. Άρα, στη θεωρία του πράγματος το ένα εισιτήριο του πλεονεκτήματος της έδρας είναι σχεδόν καπαρωμένο. Για το άλλο; Παναθηναϊκός, Εφές, Μάλαγα και Λοκομοτίβ Κούμπαν θα παλέψουν μέχρι …θανάτου. Όσο για τους ρυθμιστές; Τσεντεβίτα, Νταρουσάφακα και Ερυθρός Αστέρας θα κληθούν να κάνουν τις ζημιές που θα ορίσουν ποιος θα φτάσει ψηλότερα.

Με μια πρώτη ματιά λοιπόν ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του μια τεράστια ευκαιρία και θα πρέπει να τη διαχειριστεί σωστά. Πρωτίστως, να προκριθεί και μετά να κυνηγήσει το πλεονέκτημα έδρας. Αν το πάρει, όποιος και να έρθει από το άλλο γκρουπ θα έχει μεγάλο πρόβλημα. Ένα γκρουπ που είναι του …θανάτου. ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακός, Χίμκι, Λαμποράλ Κούτσα, Μπάμπεργκ και Ζαλγκίρις θα παλέψουν για τέσσερα εισιτήρια με τους «ερυθρόλευκους» να καλούνται να φέρουν εις πέρας μια αποστολή «αυτοκτονίας».

Η Ευρωλίγκα ξεκινά από το μηδέν και ο Σάσα Τζόρτζεβιτς θα πρέπει να καταφέρει να εντρυφήσει στους παίκτες του πως έχουν μπροστά τους 14 τελικούς. Κανένας δεν περισσεύει σε αυτή την προσπάθεια, ειδικά τώρα που ο όμιλος δίνει μεγάλες ελπίδες. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να «κερδίσει» ο Παναθηναϊκός πριν κάνει οτιδήποτε άλλο.

ΥΓ: Ας ελπίσουμε η Ευρωλίγκα να βάλει τέλος σε καταστάσεις παρωδίας στα τέλη της πρώτης φάσης.

ΥΓ2: Η εντυπωσιακή Λοκομοτίβ Κούμπαν θα δυσκολευτεί να συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς λόγω βάθους, ο Ερυθρός Αστέρας θα είναι μεγάλο εμπόδιο για το «τριφύλλι» και η Νταρουσάφακα ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο.

ΥΓ3: Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να πάρει τώρα τις τελικές του αποφάσεις..

ΥΓ4: Μόνο ο Παναθηναϊκός και η Μπαρτσελόνα έχουν 100% επιτυχίας σε προκρίσεις στην επόμενη φάση μετά τη σφαλιάρα στη Μακάμπι.

onsports.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News