Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει... ΟΡΓΙΑ (video)

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει... ΟΡΓΙΑ (video)

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος σήκωσε θύελλα χθες στο Ολυμπιακός – Παναιτωλικός. Ήταν η 2η φορά στην καριέρα του «καλύτερου διαιτητή της Γ΄ Εθνικής» και πρώτου φέτος σε ορισμούς στη Λίγκα. Ποια ήταν η πρώτη;

Είναι από τα πλέον φρέσκα πρόσωπα της μεγάλης κατηγορίας. Το καλοκαίρι είδε το όνομά του να είναι ανάμεσα στους επτά «εκλεκτούς» που θα έπαιρναν το εισιτήριο της… ανόδου από τη Football League. Ο λόγος για τον Γιάννη Παπαδόπουλο, τον ρέφερι από το σύνδεσμο Μακεδονίας που κατάφερε να τραβήξει όλα τα βλέμματα επάνω του το σαββατοκύριακο που πέρασε.

[ads2]

Η απόφασή του να αποβάλει τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού, Δημήτρη Κυριακήδη στην χθεσινή αναμέτρηση του Φαλήρου με τον Ολυμπιακό, παρ’ ό,τι φαίνεται να έχει προηγηθεί διπλό φάουλ του Ιντέγε, προκάλεσε την οργή των Αγρινιωτών, αλλά από τη στιγμή που είχε βγάλει από το… τσεπάκι την κόκκινη κάρτα, όλα πια ήταν ιστορία και οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν έστω κι αγχωτικά να δώσουν συνέχεια στο σερί τους.

Για δεύτερη φορά με Ολυμπιακό
Αν σε κάποιους θυμίζει… κάτι το όνομά του συγκεκριμένου διαιτητή, πιθανότατα θα είναι ο αγώνας Κυπέλλου της περσινής σεζόν, τον Γενάρη του ’15, ανάμεσα σε Φωστήρα κι Ολυμπιακό. Ο Θεσσαλονικός ρέφερι ήταν αυτός που είχε οριστεί και σε αυτό το παιχνίδι όπου οι Πειραιώτες επικράτησαν δύσκολα με 2-0 στον Ταύρο (16 πεν. Φορτούνης, 82′ Διαμαντάκος), έχοντας πάρει από νωρίς το προβάδισμα με ένα ανύπαρκτο πέναλτι, σε χέρι που… είδε στον Κακαριά (αλλά ήταν κι ο μόνος). Αξιοσημείωτη αναφορά, πως από τότε ξεκίνησε μία άτυπη κόντρα των «ερυθρολεύκων» με τον ΟΤΕ ΤV και τον δημοσιογράφο του SDNA, Αλέξη Σπυρόπουλο, ο οποίος είπε το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν υπήρξε καμία παράβαση κι έκτοτε βρέθηκε στο στόχαστρο.

«Πρωταθλητής» στους ορισμούς και «φαουλάκιας»
Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο για τον Γιάννη Παπαδόπουλο είναι πως μαζί με τους Δελφάκη και Κουκουλάκη που είναι σαφώς πιο έμπειροι και με περισσότερα χρόνια στη μεγάλη κατηγορία, είναι οι τρεις διαιτητές που έχουν τους περισσότερους ορισμούς φέτος σε πρωτάθλημα και Κύπελλο (μαζί). Συγκεκριμένα ο 33χρονος ρέφερι μετράει έξι παρουσίες στη Σούπερ Λιγκ κι ακόμα μία στον θεσμό του Κυπέλλου, δείγμα προφανώς πως χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης της ΚΕΔ. Εκτός των άλλων δε, είναι από τους νεοεισερχόμενους στην κατηγορία, αυτός που έχει τους περισσότερους ορισμούς στο ενεργητικό του, με τους Καραντώνη και Βάτσιο (4 πρωτάθλημα+2 Κύπελλο) να τον ακολουθούν. Από τους έξι ορισμούς του Παπαδόπουλου, οι δύο ήταν σε παιχνίδια του Ολυμπιακού, μιας και είχε σφυρίξει και την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ξανά στο «Καραϊσκάκη», όπου οι πρωταθλητές Επικράτησαν με 5-1.

Από εκεί και πέρα αξίζει να σημειωθεί ότι είναι από τους πλέον αυστηρούς διαιτητές της Λίγκας, σφυρίζοντας κατά μ.ο. σχεδόν 33 φάουλ ανά παιχνίδι. Σε απόλυτο αριθμό (196), μόνο ο Κουκουλάκης των ξεπερνάει, ενώ σε μέσο όρο, από τους υπόλοιπους 25 ρέφερι της μεγάλης κατηγορίας, μόνο επτά σφυρίζουν περισσότερα φάουλ.

Καλύτερος διαιτητής της Γ’ Εθνικής
Ο Θεσσαλονικιός διαιτητής σφύριξε για πρώτη φορά στη Δ’ Εθνική πριν 14 χρόνια, το 2001, ενώ στο παλμαρέ του έχει τον τίτλο του «καλύτερου διαιτητή της Γ’ Εθνικής» το 2005. Δύο χρόνια αργότερα πήρε το… εισιτήριο για τη Football League, o καθηγητής πληροφορικής στο επάγγελμα, Παπαδόπουλος. Μέχρι τα 17 του βέβαια έπαιζε ποδόσφαιρο σε ερασιτεχνικές ομάδες, αλλά ένας τραυματισμός του έβαλε φρένο και μέσω ενός οικογενειακού φίλου από τον χώρο της διαιτησίας που τον προέτρεψε να ασχοληθεί με τον χώρο, όπως κι έγινε.

Μοναδικός εκπρόσωπος του Συνδέσμου Μακεδονίας
Ενα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο για τον Παπαδόπουλο, είναι πως ενώ εκπροσωπεί μία από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές Ενώσεις, είναι κι ο μοναδικός από τον σύνδεσμο Μακεδονίας στη Σούπερ Λιγκ. Κι αυτό έπειτα από το «κόψιμο» των Πραξιτέλη Ζαχαριάδη και Γιώργο Λιαχούδη το περασμένο καλοκαίρι, με την παράλληλη άνοδο του Θεσσαλονικιού ρέφερι.

SDNA.GR

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News