Τι θα γίνει με τον Μαρινάκη;

Τι θα γίνει με τον Μαρινάκη;

Πέρασε η προθεσμία του ενός μήνα που είχε δώσει η ΕΕΑ στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον πρόεδρό της έτσι ώστε να αποκατασταθούν οι νόμιμοι όροι διοίκησης, όμως, δεν έγινε τίποτα τελικά – Τα ερωτηματικά που πρέπει να απαντήσει ο Κοντονής

[ads2]

Ήταν 5 Νοεμβρίου 2015 όταν η ΕΕΑ είχε αποφασίσει πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης ασκεί διοίκηση στον Ολυμπιακό, κάτι που δεν έπρεπε να συμβαίνει με βάση τους περιοριστικούς όρους που είχαν επιβληθεί από τον ανακριτή διαφθοράς στον ιδιοκτήτη της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ. Τότε, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είχε επιβάλει πρόστιμο 150.000 ευρώ στον Ολυμπιακό, επιπλέον 150.000 ευρώ στον Βαγγέλη Μαρινάκη και είχε δώσει «προθεσμία ενός μηνός για την αποκατάσταση των νομίμων όρων της διοίκησης της ΠΑΕ», κάτι που σήμαινε πως ο πρόεδρος της ΠΑΕ έπρεπε να εγκαταλείψει τη θέση του στο ΔΣ των Πειραιωτών.

Ο μήνας αυτός παρήλθε, ωστόσο ο Βαγγέλης Μαρινάκης παραμένει στη θέση του. Μάλιστα, δικαστικά δεν έχει προσφύγει ο Ολυμπιακός όπως διατεινόταν. Η εξήγηση που δίνεται, είναι πως υπάρχει μια απίστευτη καθυστέρηση από την ΕΕΑ στο να καθαρογράψει το σκεπτικό της απόφασης και να το στείλει στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον πρόεδρό της, για να ακολουθήσουν οι δικές τους ενέργειες. Είτε δηλαδή η άμεση συμμόρφωση στους νόμους, είτε η προσφυγή στα δικαστήρια για να προσβληθεί η απόφαση.

Οι πληροφορίες που υπάρχουν αναφέρουν ότι το σκεπτικό έχει καθαρογραφεί, αλλά ο πρόεδρος της ΕΕΑ, Κωνσταντίνος Παπαλάκης, το ζήτησε για να το μελετήσει και να κάνει διορθώσεις! Το θέμα λοιπόν έχει… σκαλώσει στον πρόεδρο της Επιτροπής, και φαίνεται πως θα υπάρξει εξέλιξη μετά τις 10 Δεκεμβρίου, όταν κι έχει οριστεί να γίνει η νέα συνεδρίαση της ΕΕΑ.

Προκύπτουν πάντως εύλογα ερωτηματικά για τη στάση της Επιτροπής και την πρωτοφανή καθυστέρηση στην εξέλιξη των διαδικασιών. Τα ερωτηματικά γίνονται ακόμα μεγαλύτερα και ζητούν απαντήσεις από τον πολιτικό προϊστάμενο του αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, ο οποίος φαίνεται πως έχει επηρεάσει για ακόμα μια φορά τις εξελίξεις. Όλοι, άλλωστε, θυμούνται την ανακοίνωση με την οποία ο υφυπουργός είχε εναντιωθεί στην απόφαση της ΕΕΑ να τιμωρήσει Ολυμπιακό και Μαρινάκη, ερχόμενος σε κόντρα με τον κ. Παπαλάκη. Συνεπώς, είτε η παρέμβαση Κοντονή… άλλαξε τον Παπαλάκη, είτε συμβαίνει κάτι άλλο που για ακόμα μια φορά εκθέτει τον υφυπουργό αθλητισμού!

leoforos.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News